Individuele minor

In het laatste bachelorjaar mag je zelf een minor samenstellen; de individuele minor. De vakken van de individuele minor kunnen worden gevolgd bij de TU Delft, of bij een andere (buitenlandse) universiteit. Als je een individuele minor wilt doen vraag je de examencommissie vooraf om goedkeuring. Er zijn verschillende soorten individuele minoren:

  • Minor bij TU Delft 

Een individuele minor stel je zelf samen rond een bepaald thema. Je kunt in een individuele minor ook vakken van een schakelprogramma opnemen wanneer je een masterstudie wilt doen die niet aansluit op je huidige studie. 

  • Minor bij andere Nederlandse universiteiten (m.u.v. LDE-minoren)

Als je bij een andere Nederlandse universiteit een thematische of individuele minor wilt doen, wordt dit bij TU Delft geregistreerd als een individuele minor. De minor moet dan ook aan de eisen van de individuele minor voldoen.

  • Exchange Minoren

Een exchange minor in het buitenland wordt bij TU Delft geregistreerd als een individuele minor. Om geselecteerd te worden door het international office van 3mE moet je wel op tijd aangemeld zijn. 

Over thematische minoren bij de TU Delft en LDE-minoren (met Leiden en Erasmus) kun je lezen op de TU Delft minoren website. Voor deze minoren hoef je geen toestemming te vragen aan de examencommissie.

 

Voor studenten WB, MT en KT

De aanvraag:

  1. Vul het 3mE aanvraagformulier elektronisch in en vermeld bovenaan bij ‘studiejaar’ de startdatum van je minor. Zorg dat de handtekeningen* ingevuld zijn. Bewaar het werkbestand voor je eigen administratie.
  2. Volg de checklist die op het formulier vermeld staat. KT-studenten voegen evt. nog een projectplan toe.
  3. Stuur alle documenten in PDF-format naar: boardofexaminers-3mE@tudelft.nl

Als je aanvraag onvolledig is, of als je bestanden geen PDF format hebben, wordt je aanvraag niet in behandeling genomen door de examencommissie. Voor het aanvragen van een exchange minor dien je tenminste 50 ECTS op te geven zodat er genoeg keuze mogelijkheden zijn voor vakken in het buitenland.

Voor iedere individuele minor moet je de handtekening van je opleidingsdirecteur vragen: WB = Dr. René Delfos MT = Dr. Ir. Jeroen Pruyn  KT = Dr. John van den Dobbelsteen. Lever je aanvraag alleen in PDF aan bij de opleidingsdirecteur.

Een voorbeeld van een ingevuld formulier vind je hier: link naar formulier.

Deadline goedkeuring examencommissie:
Voor je individuele minor vraag je voor aanvang goedkeuring aan de examencommissie. De behandeltijd voor een aanvraag is 40 werkdagen, officiële feest- en vakantiedagen hebben een opschortende werking. Als je in september met je minor wilt starten is de deadline voor het aanleveren van je individuele minor aanvraag daarom zaterdag 13 mei 2023 om 23.59 uur. Wanneer er veel aanvragen rond de deadline binnen komen kan het zijn dat je langer moet wachten op antwoord. Zorg er dus voor dat je de aanvraag zo vroeg mogelijk indient als je een goedgekeurde minor nodig hebt om je aan te melden bij een andere universiteit.

Wanneer je je aanvraag te laat indient, kunnen we niet garanderen dat je aanvraag voor je startdatum wordt goedgekeurd door de examencommissie.

Volgorde:
Het proces van aanmelden en goedkeuring vragen verschilt per minor. Onderzoek daarom wat voor jou de juiste volgorde is. Bijvoorbeeld: bij een minor met een vroege deadline meld je je eerst aan voor de minor, daarna stuur je het aanvraagformulier naar de examencommissie. Bij sommige universiteiten moet je bij de aanmelding al een bewijs van goedkeuring door de examencommissie meesturen.

Zie ook: FAQ individuele minor