Bachelor Applied Earth Sciences

Wat is Applied Earth Sciences?

Een avontuurlijke, internationale studie waarin duurzaam beheer van de aardkost centraal staat? Studenten ‘AES’ kiezen voor de globe als internationaal werkterrein. Zo volgen ze onderwijs in het zoeken naar oplossingen voor duurzame energievoorziening in de (verre) toekomst, ontwikkelen van nieuwe technieken voor versterking van grond bij ondergronds bouwen of in ontwikkeling van recyclingtechnieken.

Duurzaam gebruik van onze wereldbol vraagt om ingenieurs met oog voor economische en maatschappelijke vraagstukken, technische kennis èn een flinke portie ervaring. Daarom biedt de opleiding theorie en veel praktijk. Excursies, internationaal veldwerk, uitwisselingen en projectonderwijs zijn belangrijk. Tijdens de driejarige Bachelorfase maak je als student kennis met diverse vakspecialisaties, ondergebracht in diverse mastervarianten:

  • Climate & Weather
  • Earth Observation
  • Geo-Resource Engineering
  • Geo-Energy Engineering

De mastervarianten kun je, na het behalen van je bachelorsdegree, volgen aan onze opleiding. Je studeert dan twee jaar verder voor de titel Master of Science (MSc) in één van deze varianten. Deze mastertitel is vergelijkbaar met de voormalige vijfjarige opleiding tot ingenieur (ir). De bacheloropleiding leidt op tot de titel Bachelor of Science (BSc).

Studieadviseurs

Neem bij vragen contact op met onze studieadviseurs: