Bachelor Applied Earth Sciences

Wat is Technische Aardwetenschappen ?

Een avontuurlijke, internationale studie waarin duurzaam beheer van de aardkost centraal staat? Studenten ‘TA’ kiezen voor de globe als internationaal werkterrein. Zo volgen ze onderwijs in het zoeken naar oplossingen voor duurzame energievoorziening in de (verre) toekomst, ontwikkelen van nieuwe technieken voor versterking van grond bij ondergronds bouwen of in ontwikkeling van recyclingtechnieken.

Duurzaam gebruik van onze wereldbol vraagt om ingenieurs met oog voor economische en maatschappelijke vraagstukken, technische kennis èn een flinke portie ervaring. Daarom biedt de opleiding theorie en veel praktijk. Excursies, internationaal veldwerk, uitwisselingen en projectonderwijs zijn belangrijk. Tijdens de driejarige Bachelorfase maak je als student kennis met vijf belangrijke vakspecialisaties binnen Technische Aardwetenschappen:

  • Petroleum Engineering
  • Engineering Geology
  • Applied Geophysics
  • Reservoir Geology
  • Resource Engineering

Deze vakspecialisaties zijn ondergebracht in vier mastervarianten die je na het behalen van je bachelorsdegree kunt volgen aan onze opleiding. Je studeert dan twee jaar verder voor de titel Master of Science (MSc) in één van deze varianten. Deze mastertitel is vergelijkbaar met de voormalige vijfjarige opleiding tot ingenieur (ir). De bacheloropleiding leidt op tot de titel Bachelor of Science (BSc).

Neem bij vragen contact op met onze studieadviseurs: 

Handige links

OER, Regels en Richtlijnen

Studentenstatuut en regelingen