(Individuele) minor informatie
TU Delft bachelor opleidingen kennen de major-minorstructuur. De major-minorstructuur biedt je optimale flexibiliteit bij het inrichten van je studie. De major is de kern van je opleiding en omvat het grootste gedeelte van de totale opleiding. In het 3e jaar van je BSc kies je een minorprogramma (30EC) waarmee je je kunt verbreden of jezelf juist specialiseren.
-
Klik op de minor link hiernaast
-
Zoek een minor op bij een andere universiteit van 30EC. Deze vraag je via dezelfde procedure aan als voor de individuele minor (zie hieronder). Wanneer je je minor hebt afgerond, overhandig je de originele hardcopy cijferlijst aan de examencommissie, via het secretariaat O&S (kamer 2.71). Indien er geen hardcopy cijferlijst beschikbaar is, verzoek je aan de universiteit rechtstreeks het digitale transcript te sturen naar BoardofExaminers-CEG@tudelft.nl. In verband met de fraudegevoeligheid hiervan worden cijferlijsten, die door studenten rechtstreeks aan de Examencommissie worden gestuurd, niet geaccepteerd. Na goedkeuring van je cijferlijst kunnen de resultaten in MyTUDelft worden opgenomen door de Onderwijs en Studenten Administratie CiTG.
-
De faculteit heeft enkele plekken beschikbaar om je minor te behalen bij een partner universiteit. (zie daarvoor Brightspace, organisation Student and International Office)
-
Een individuele minor is een minor die je zelf samenstelt op basis van een samenhangend programma van vakken (30EC). In artikel 4 van het Annex OER vind je meer informatie over de minor. Lees deze eerst goed door.
Voorwaarden:
- Het vakkenpakket heeft een omvang van 30 EC en heeft een duidelijk thema.
- Het vakkenpakket is op post-propedeuse niveau en wordt verzorgd door een geaccrediteerde universitaire opleiding;
- Er mogen maximaal 10 EC aan inleidende (eerstejaars) vakken opgevoerd worden, mits onderbouwd dat deze vakken nodig zijn als basis voor de overige vakken;
- Het vakkenpakket kan verbredend of verdiepend zijn;
- Geef minimaal 2 reservevakken op binnen het thema. Ga je naar het buitenland? Geef dan minimaal 4 reservevakken op.
- In het vakkenpakket mogen geen mastervakken afkomstig van TU Delft (of een andere Nederlandse universiteit) opgenomen. Voor minors samengesteld uit vakken gevolgd in het buitenland kan door de Examencommissies een uitzondering worden gemaakt in het geval van onvoldoende aanbod van Engelstalige vakken op bachelor niveau rondom het betreffende thema.
- In het vakkenpakket mag geen overlap met de BSc major voorkomen. Bij een overlap in MSc moet bij die masterkeuze vervangende vakken worden gekozen.
- Een individueel samengestelde minor mag niet volledig bestaan uit vakken van een bestaande Delftse thematische minor. Deelname aan thematische minors is alleen mogelijk via de reguliere, centrale aanmeldprocedure: https://www.tudelft.nl/onderwijs/opleidingen/minor/thematisch-minor-aanbod/.
- De BSc opleiding Computer Science & Engineering van de Faculteit EWI betreft een numerus fixus opleiding. Daarnaast gelden voor diverse CSE vakken ingangseisen. Het is daarom niet toegestaan om een vak van deze opleiding op te nemen in de individuele minor. Het betreft alle vakcodes beginnende met CSE. Daarnaast is de Computer Science Minor alleen als thematische minor te volgen. Het is niet toegestaan losse vakken uit deze minor op te nemen in de individuele minor. Dit betreft in ieder geval de volgende vakcodes:
TI3100TU Minor Introduction
TI3105TU Introduction to Python Programming
TI3115TU Software Engineering Methods
TI3111TU Algorithms and Data structures
TI3130TU Data Analytics
TI3135TU Visual Data Processing- Een extern project kan als onderdeel worden opgenomen in de individuele minor voor 10 EC of 15 EC. Hiervoor worden de vakcodes CTB AESB3010 (10 EC) en CTB AESB3015 (15 EC) gebruikt. Neem hiervoor eerst contact op met de vakcoƶrdinator voor goedkeuring van het projectvoorstel: Dr.ir. M.W. Ertsen. De coordinator dient jouw verzoek d.m.v. een handtekening/goedkeuring te ondersteunen voordat je het verzoek indient.
- Bij vakken aan Non-EU universiteiten is een credit conversie nodig. De Examencommissie heeft voor de Non-EU exchange bestemmingen een creditconversie opgesteld. Het exchange office kan je de juiste credit conversie doorgeven. Daarnaast kun je de conversies vinden in de FAQ van de Board of Examiners CE-AES op het studentenportal.
- Bij een minor in het buitenland is het toegestaan om een taalvak op te nemen in het vakkenpakket onder de volgende voorwaarden:
- Aan het taalvak wordt het aantal EC toegekend dat vermeld staat op de officiƫle cijferlijst, echter met een maximum van 3 EC, ook als het vak zelf meer EC omvat;
- Het taalvak wordt aangeboden aan de universiteit waar je op exchange naartoe gaat;
- Aan het vak worden credits en een cijfer toegekend door middel van een officiƫle cijferlijst (transcript);
- Het taalvak betreft de vreemde taal (anders dan Engels) waarin het onderwijs wordt aangeboden op de exchange universiteit en is daarom nodig voor het volgen van de overige vakken in je minor en het begrijpen van de procedures van de exchange universiteit.
- Zie ook de informatie in de studiegids met betrekking tot de minor in het buitenland (CT-Mi-170-19).
Aanvragen:
Vraag je individuele minor aan via het formulier op de algemene website van de TU Delft: https://www.tudelft.nl/studenten/onderwijs/minor/individuele-minor/. Let op dat je een handtekening van een adviseur op het formulier nodig hebt (niet nodig bij een vaste minor aan een Nederlandse universiteit). Met adviseur wordt een deskundige van de wetenschappelijke staf bedoeld, die inhoudelijk meer weet over jouw minor onderwerp. Stuur je formulier digitaal met alle bijlagen (inclusief het aanvraagformulier), samengevoegd in ƩƩn PDF, ter goedkeuring aan: free-minor-CEG@tudelft.nl. De noodzakelijke bijlagen worden genoemd in de checklist op het aanvraagformulier (bij een vaste minor aan een Nederlandse universiteit hoeven geen vakomschrijvingen te worden bijgevoegd). Je verzoek wordt behandeld door 1 van de individuele minor coƶrdinatoren. Je ontvangt bericht van de coƶrdinator met betrekking tot het besluit over jouw verzoek. Houd er rekening mee dat het tot 4 weken kan duren voordat je goedkeuring hebt ontvangen.
Wijzigingen:
Als je goedkeuring wilt vragen voor een wijziging in je reeds goedgekeurde individuele minor, gebruik dan hetzelfde formulier als voor je eerste aanvraag, dat je kunt vinden op de website https://www.tudelft.nl/onderwijs/opleidingen/minors/individuele-minor.
- vink aan dat het een wijziging van je individuele minor betreft
- vink aan welke vakken zijn komen te vervallen
- geef aan welke nieuwe vakken daarvoor in de plaats komen
- vraag opnieuw de handtekening van een adviseur voor goedkeuring van de samenhang
- voeg de vakomschrijvingen van de nieuwe vakken en je eerder goedgekeurde formulier bij en stuur alle documenten in ƩƩn samengevoegde pdf naar free-minor-CEG@tudelft.nl.
Na afloop:
Wanneer je je minor hebt afgerond, overhandig je de originele hardcopy cijferlijst aan de examencommissie, via het secretariaat O&S (kamer 2.71). Indien er geen hardcopy cijferlijst beschikbaar is, verzoek je aan de universiteit rechtstreeks per e-mail het digitale transcript te sturen naar BoardofExaminers-CEG@tudelft.nl. In verband met de fraudegevoeligheid hiervan worden cijferlijsten, die door studenten rechtstreeks aan de Examencommissie worden gestuurd, niet geaccepteerd. Na goedkeuring van je cijferlijst kunnen de resultaten in MyTUDelft worden opgenomen door de Onderwijs en Studenten Administratie CiTG. Als je met de minor ook een onderwijsbevoegdheid hebt gehaald en je wilt dat je lesbevoegdheid op je diploma vermeld wordt, is het nodig dat je bij de Examencommissie per e-mail een scan/kopie van je certificaat aanlevert waarop staat dat en voor welk vak je een lesbevoegdheid hebt gekregen.