Meet the teacher

Ben jij benieuwd welke docenten er in het eerste kwartaal de eerstejaarsvakken geven? Ze stellen zich hier alvast graag voor!

Rens Kortmann

Hallo nieuwe TB’ers! Mijn naam is Rens Kortmann en jullie zullen mij in het eerste kwartaal tegenkomen als docent van het vak Probleemanalyse. Ik vind het een erg leuk vak om te geven, omdat het meteen duidelijk maakt wat jou als TB’er onderscheidt van andere ingenieurs: het kunnen uitpluizen van complexe, messy problemen waarin technologie een grote rol speelt, maar waarvoor kennis van politiek, economie, recht en psychologie ook cruciaal is. 

Zelf heb ik technische cognitiewetenschap gestudeerd in Groningen, net zoals TB een interdisciplinaire studie waarin je kennis van verschillende vakgebieden moet integreren. Ik ben gepromoveerd in Maastricht en heb daarna vijf jaar gewerkt bij de not-for-profit organisatie CE Delft die onderzoek doen voor milieubeleid. Naast mijn onderwijstaak doe ik onderzoek naar serious games voor het oplossen van bestuurskundige vraagstukken.

Ten slotte nog een tip: wil je het meeste uit je studie halen? Neem dan een studentenabonnement op een kwaliteitskrant en lees die dagelijks. TB leer je namelijk niet alleen uit boeken, maar voor een groot deel ook door het volgen van de actualiteit. Tot ziens!

Tom Vroegrijk

Mijn naam is Tom Vroegrijk en ik ben docent wiskunde aan de TU Delft. Ik geef voornamelijk les bij Technische Bestuurskunde, Civiele Techniek en Lucht- en Ruimtevaart. Voor ik in Delft terecht kwam werkte ik als onderzoeker en docent bij de Universiteit Antwerpen. Hier heb ik ook mijn doctoraat in de Wiskunde behaald met een proefschrift over de samenhang van ruimtes met aan asymmetrische afstand. In mijn vrije tijd probeer ik wat saxofoon en basgitaar te spelen. Om helemaal tot rust te komen bouw ik op m'n zolder aan m'n Lego Ninjago-stad terwijl ik luister naar m'n favoriete nummer, Fantasy van Mariah Carey.