Annette Kerkhoven

Wat motiveerde je om om deel te nemen aan het Honours Programme (HP)?
Naast de bachelor technische bestuurskunde zocht ik nog wat uitdaging. Het honours programme is daar perfect voor. Ik had al gelezen over al de mogelijkheden wat het biedt en dat trok mij aan. Je kan met het Honours Programme alle kanten op, voor de leergierige student is dit fantastisch.

Welke doelen heb je behaald met deelname aan het Honours Programme?
Ik heb mijn interesses verbreed en mijn vaardigheden op nieuwe manieren toegepast. Bij een vak dat ik heb gevolgd bij het HP ging ik designen en tekenen. Ik vond dat een leuke kans om de creatieve kant van mezelf te ontdekken.

Wat vind je het leukste aan het volgen van dit traject?
Je komt in contact met gelijkgestemde, gemotiveerde studenten van je eigen en andere studies. Dat maakt de dynamiek heel leuk. Je komt ook in aanraking met andere faculteiten, waar je ook veel van leert. 

Waarop heb jij je gefocust binnen het Honours Programme (thema)?
Aangezien mijn domein I&C is, heb ik mij gefocust op technologie. Het project waar ik mij nu mee bezig hou, gaat over technologie in de medische sector. 

Hoe heb je je 20 ECTS ingevuld, of ben je dat van plan te gaan doen?
Het HP begon voor mij met een vak van de faculteit IO, sketching and visualization. Dit vak vond ik heel verfrissend omdat het zo anders is dan wat ik op TB gewend was. Ik was erg nieuwsgierig naar de creatieve kant van mezelf. In het vak ging ik designen en tekenen, het was een nieuwe ervaring waar ik een hoop van heb geleerd. Dit leverde mij 5 ECTS op. Voor het project deel van het programma doe ik een project bij mijn I&C professor, Aaron Ding, voor 7 ECTS. In het komende jaar ben ik van plan om nog een vak en een kleiner project te doen.

Hoe heb je je project ingevuld (en hoe je dit hebt gevonden)?
Ik doe een project bij mijn I&C professor, Aaron Ding. Ik hoorde tijdens een college dat hij met Honoursstudenten werkte en toen had ik al snel een mail gestuurd of ik bij hem een project kon doen. Nu doe ik mijn project over de acceptatie van het gebruik van smart speakers in de medische sector. Het is iets wat ik zelf boeiend vind en dat motiveert mij ook heel erg.

Hoe heb je andere vakken van andere universiteiten ervaren (en hoe heb je dit gevonden)?
Ik heb alleen vakken gedaan bij de TU Delft, daar vond ik de vakken die het beste bij mij passen.

Waarom zou je het programma aanbevelen / heb je een tip voor de aankomende HBP student?
Als je voldoet aan de toelatingseisen, zou ik het HP altijd aanbevelen. Als je toch niet helemaal zeker bent over wat je precies interessant vind, kan je op deze manier nieuwe interesses ontdekken en dat is heel waardevol. Het is een hele goede kans tot zelfontwikkeling.