Willem Wolleswinkel

Waarom ben je gestart met het Honours programma?

De studie ging mij vrij gemakkelijk af, ik haalde hoge cijfers en had nog vrij veel tijd over naast mijn studie en sociale activiteiten. Ik zocht naar een extra uitdaging om de onderdelen die ik miste in TB, op te vullen. Toen ik in het eerste jaar naar een meeting ben gegaan over het hpd, leek dit een uitgelezen kans deze uitdaging in te vullen.

Wat is/was het thema van je Honours programma?

Om honours binnen te komen had ik bedacht dat ik meer aan mijn creatieve kant wilde werken. Dit had ik door middel van een samenstelling van vakken binnen IO en bouwkunde te kiezen in combinatie met de creatievere interfacultaire vakken die de TU aanbood. Uiteindelijk ben ik hiervan afgeweken, de interfacultaire vakken heb ik zo gehouden maar de invulling van het facultaire deel is anders verlopen. De begeleiding vanuit de energie en industrieafdeling was goed en zorgde dat ik wist wat ik kon verwachten. Ook de interfacultaire vakken werden goed begeleid al was dit veel schoolser.

Hoe ben je bij je projecten gekomen en wie heeft je begeleid?

Door contact op te nemen met Emile Chappin, ben ik in contact gebracht met een PhD studente waarmee het meteen klikte. Zij werkte aan een onderzoek over een internationale energiemarkt en de effecten van lokaal beleid op duurzame energie op de marktwerking.

Op welke manier heb je je 20 punten (tot nu toe) ingevuld?

Ik heb voor een jaar meegewerkt aan een paper over de manier van besluitvorming binnen duurzame energiebedrijven. Dit werd naarmate het jaar vorderde steeds verder uitgebreid en is uiteindelijk gegroeid tot 15 ECTs. De overige punten heb ik opgevuld met interfacultaire vakken. Ik heb uiteindelijk mijn hpd dus binnen een jaar afgerond zodat ik in het laatste jaar van mijn studie kon focussen op een uitwisseling en bachelor eind project.