Study Abroad

De faculteit Techniek, Bestuur en Management hecht grote waarde aan internationale ervaring voor haar studenten. Binnen het vakgebied van TBM kan dat ook niet anders; projecten op het raakvlak van techniek en bestuur hebben al gauw een internationaal karakter. Wanneer je kijkt naar terugkerende thema's in de studie, kom je onderwerpen tegen als de liberalisering van de energiemarkt, de aanleg en ontwikkeling van de tweede Maasvlakte en de integratie van breedband en draadloze communicatie in alle facetten van ons leven. Al deze projecten hebben consequenties die verder strekken dan je eigen achtertuin. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid om een andere taal en cultuur te leren doen.

Indien je overweegt om tijdens je studie een periode naar het buitenland te gaan, is het belangrijk dat je je de volgende dingen afvraagt:

  • Wat wil ik precies gaan doen in het buitenland?
  • Waar wil ik heen?
  • Wanneer wil ik en kan ik naar het buitenland?
  • Voor hoe lang wil ik naar het buitenland?

Er zijn binnen de faculteit TBM een aantal mogelijkheden om een deel van je studie gedurende de Bachelor of Master fase, in het buitenland te doen.  

  •  TBM heeft contacten met een reeks van buitenlandse instellingen, waar je terecht zou kunnen. Kijk bij Aanmelding en selectie

Heb je je voldoende geörienteerd en kun je antwoord geven op bovenstaande 4 vragen, vul dan het formulier Verzoek Study Abroad in en maak een afspraak met de International Officer via het Servicepunt OTBM.

Voorlichting

De faculteit TBM heeft elk jaar een aantal voorlichtingsactiviteiten. In november wordt de Study Abroad week gehouden. In de eerste collegeweek van het tweede kwartaal worden BSc en MSc Study Abroad presentaties gegeven met aansluitend een informatiemarkt.

Op deze pagina's vind je allerlei nuttige informatie over studeren of het doen van een (afstudeer)project in het buitenland. Het betreft vooral praktische informatie over wat je allemaal moet regelen, handige adressen, contactpersonen en tips voor als je voor korte of langere tijd in het kader van je studie naar het buitenland wilt. Doorloop het onderstaande stappenplan en ontdek de mogelijkheden voor studie en stage buitenland.