Functiebeperking

Hiermee worden aandoeningen bedoeld die (vooralsnog) chronisch of blijvend van aard zijn en die je structureel belemmeren bij het volgen van het onderwijs en/of het afleggen van tentamens. Hieronder valt onder andere extra tijd bij het doen van tentamens. Verder bestaat er de mogelijkheid tot een financiƫle compensatie voor de opgelopen vertraging. Om in aanmerking te komen voor deze financiƫle compensatie en/of andere voorzieningen dien je je functiebeperking tijdig te melden bij de studieadviseur. Zij zullen vertrouwelijk met jouw informatie omgaan en wanneer je gebruik maakt van voorzieningen zoals extra tijd, zal dit niet worden vermeld op je diploma.

Hiernaast worden er specifieke workshops en trainingen aangeboden binnen het thema ā€œstuderen met een functiebeperkingā€ en is er ook individuele ondersteuning mogelijk.

Kijk ook op de pagina van Horizon, het loket voor studeren met een functiebeperking of extra ondersteuningsvraag.

Student Ambassadeurs voor studenten met een functiebeperking

Wat we doen

  • Beantwoorden van diverse vragen van studenten met een functiebeperking
  • Ontwikkelen van een FAQ-handleiding voor studenten met een functiebeperking (incl. medische documenten, financiĆ«le hulp, ondersteunende faciliteiten)
  • CreĆ«ren van bewustwording rond studeren met een functiebeperking (zoals cursusmateriaal, enquĆŖte om studenten in staat te stellen hun docent te informeren)
  • Organiseren van sociale activiteiten voor TBM-studenten met een functiebeperking (misschien onafhankelijk van Student Onbeperkt, mogelijk op kritieke tijdstippen, d.w.z. OWee, BSA voor 1e-jaarsstudenten, BSc Eindproject, MSc start, MoMi voor 1e-jaars niet-EU-studenten, MSc Thesis )
  • Verzamel algemene (anonieme indien niet gespecificeerd) feedback van studenten met een functiebeperking
  • Ontwikkelen van nieuwsbrieven over updates voor TBM-studenten met een functiebeperking

Wanneer zijn wij te bereiken

  • Bij vragen over o.a. bijzondere assistentie tijdens cursussen en/of examens
  • Als iemand nodig hebt om te praten over je worsteling met bijvoorbeeld een specifieke cursus of de studielast (anoniem/niet-anoniem (momenteel no gniet beschikbaar))
  • Voor feedback en/of ideeĆ«n over wat verbeterd kan worden voor studenten met een functiebeperking bij TBM

Hanna Denekamp

MSc Engineering and Policy Analysis

Jingyuan Bai

MSc Management of Technology