Herkansingen

Studietips voor herkansingen

Analyseer waarom het vorige keer niet gelukt is een voldoende te halen. Ga naar de docent voor een inzage als dit niet duidelijk is. Bedenk samen met de studieadviseur, docent, en/of medestudent wat een goede strategie is om het vak nu wel te gaan halen. Is het puur een kwestie van meer tijd en meer oefenen of gaat het om een andere manier van leren/ omgaan met examenstress en black-outs.

Plannen

Wanneer je herkansingen moet maken dan is het belangrijk om hiermee rekening te houden in je planning:

Stap 1

Maak voor jezelf een prioriteitenlijst met de vakken die het belangrijkst zijn om te halen (denk hierbij aan “laatste kans dit jaar”, “BSA norm moeten halen”, “ingang voor project” etc.). Neem hierbij ook de mogelijkheid mee om bepaalde vakken door te schuiven naar de volgende toetsperiode.

Stap 2
Start bij het vak bovenaan de lijst en maak een to-do-lijst per vak. Stel je zelf hierbij de vraag: “ Wat je moet je doen om straks helemaal klaar te zijn voor de toets?”

Stap 3
Zet de afzonderlijke taken in je agenda. Zo weet je wat je wanneer af moet hebben om straks klaar te zijn voor de toets.

Stap 4
Bekijk of er nog ruimte over is in je agenda. Zo ja, herhaal stap 2 en 3 voor de volgende vakken op je lijst. Deze manier van plannen zorgt ervoor dat je een goede kans maakt om de vakken waar je voor gaat daadwerkelijk te halen en dat de geïnvesteerde tijd zich terug betaald. (Beter voor vier vakken een 6 dan voor zes vakken een 4).