NetID account

Het NetID account is je gebruikersnaam bij de TU Delft waaronder je bij de TU Delft bekend bent en waarmee je toegang krijgt tot ICT-voorzieningen.

Het NetID is een unieke code die wordt toegewezen. Om het gemakkelijk te maken deze code te onthouden, is deze gebaseerd op je naamgegevens, in het algemeen voorletter (van de roepnaam) en achternaam.

Het NetID wordt niet meer gewijzigd, ook niet bij spelfouten.
De enige uitzondering hierop is een verzoek tot wijziging in het geval van gendertransitie. Je verzoek kun je sturen aan contactcentre-esa@tudelft.nl.

Hoe regel je het?

Je NetID wordt automatisch aangemaakt en met activatielink per e-mail verstuurd na je eerste aanmelding als student bij de TU Delft. Bij een volgende aanmelding zal het NetID niet automatisch opnieuw worden verstuurd. 

Het NetID kan op verzoek opnieuw worden verzonden. Stuur dit verzoek naar contactcentre-esa@tudelft.nl vanaf het e-mailadres dat je hebt doorgegeven via Studielink.

Iedereen met een NetID kan in het elektronisch loket E-service de eigen gegevens bekijken en (in sommige gevallen) wijzigen.

 

Medewerkers kunnen voor het activeren van hun NetID de instructie volgen in de handleiding aan de rechterzijde van de pagina.