Over IO

De evolutie van mensen laten aansluiten op de revolutie van technologie. Dit is de focus van de studenten, onderzoekers en docenten die aan de faculteit Industrieel Ontwerpen werken. Delftse ontwerpers slaan een brug tussen technologische ontwikkelingen en de behoeften van mensen, organisaties en de samenleving.

Met haar wortels op de zolder van de Delftse faculteit Bouwkunde in 1969, is Industrieel Ontwerpen door de jaren gegroeid in omvang en impact. Met meer dan 2.000 studenten en een 350-koppig onderzoeksteam is de faculteit Industrieel Ontwerpen nu een van 's werelds toonaangevende ontwerpscholen. Industrieel Ontwerpen, in de volksmond ook wel IO genoemd, snelt haar reputatie vooruit dankzij zijn sterke banden met het bedrijfsleven, overheidsinstellingen en NGO's. Zo ook de 7.000 alumni, die op dagelijkse basis hun ontwerpvaardigheden naar een breed scala van sectoren en disciplines brengen. De faculteit heeft een sterk doelbewustzijn; Delftse ontwerpers zijn getraind om design te benaderen vanuit het perspectief van mensen, organisaties en technologie, waarbij ook duurzaamheid en ethiek steeds belangrijker worden. De drie onderzoeksthema's gezondheid, mobiliteit en duurzaamheid creëren nieuwe ontwerpkennis en -toepassingen op deze gebieden, evenals nieuwe hulpmiddelen en methoden voor ontwerpers over de hele wereld.

Decaan en alumnus van de faculteit, Ena Voûte, legt uit: “Industrieel ontwerpers kunnen de mogelijkheden van de toekomst voorstellen als denkbaar, begrijpelijk en soms zelfs tastbaar. Dankzij onze verbeeldingskracht en onze vaardigheden voor het weergeven van nieuwe ideeën, zijn we in staat om de toekomst transparanter te maken voor anderen en de wereld vooruit te helpen. We helpen de samenleving om bewust de toekomst vorm te geven.”

 

/* */