Brightspace

Wat is Brightspace?

Brightspace vervangt Blackboard en is met ingang van het academisch jaar 2017-2018 de nieuwe samenwerk- en leeromgeving van de TU Delft. Met de verplichting van een nieuwe aanbestedingsprocedure voor de leeromgeving, lag hier ook een kans voor verbetering. Brightspace is dan ook ingericht in samenwerking met studenten en docenten.
Dit systeem kan het onderwijs goed ondersteunen en daarmee ook de leer- en gebruikservaring van docenten en studenten verbeteren. Het komende jaar wordt de basis van Brightspace ingericht, zodat iedereen het nieuwe systeem kan leren kennen. Het jaar daarop wordt het systeem geoptimaliseerd.

Brightspace gebruiken

Je vindt Brightspace via de link brightspace.tudelft.nl. Inloggen gaat zoals je gewend bent met je TU Delft NetID. Eenmaal ingelogd kun je in Brightspace naar eigen inzicht je profielinstellingen wijzigen. Zo kun je kiezen welke courses je wilt zien door deze vast te pinnen, maar ook instellingen voor toegankelijkheid en notificaties kun je zelf bepalen. Meer uitleg vind je in de Brightspace tutorial. Je vakken vind je in Osiris, waar je je kunt aanmelden, of in Brightspace in de course catalog. Dit is afhankelijk van het inschrijfbeleid voor vakken op jouw faculteit.

Responsive

Het eerste grote voordeel van Brightspace is dat het een schaalbare (responsive) applicatie is, wat betekent dat het op al je apparaten even goed werkt. Mobiel gebruik wordt extra makkelijk met de app Brightspace Pulse. Daarnaast is met behulp van studenten gekozen voor een consistente lay-out voor alle vakken en daardoor staat de basisinformatie over je vak altijd op dezelfde plek.

En Blackboard dan?

Blackboard is voorlopig nog wel beschikbaar als archief. Je kunt dus nog inloggen om je vakken van afgelopen jaren terug te kijken. Voor actuele onderwijszaken, om samen te werken met studenten en docenten en om opdrachten in te leveren ga je vanaf 2017-2018 naar Brightspace.