Vakken

Om een vak te kunnen volgen meldt je jezelf op tijd aan voor vakken via MyTUDelft (Osiris) en/of Brightspace. Dit verschilt per faculteit/opleiding. 

Als je na toelating staat ingeschreven voor een vak, ben je nog niet ingeschreven voor een tentamen of toets. Dit doe je met een tentamen aanmelding.

Aan- en afmelden voor vakken

Doordat je per semester een aanmeldt voor vakken kunnen de opleiding/faculteit en de verantwoordelijk docent(en) ervoor zorgen dat er passende onderwijsvoorzieningen worden geregeld (zoals onderwijszalen, materialen en voldoende begeleiding) en maken we op deze manier effectiever gebruik van onze onderwijsruimtes. 

Of je verplicht moet aanmelden voor vakken verschilt per faculteit. In onderstaande overzicht zie je terug hoe dit is gaat. Kijk daarnaast ook op vak niveau in de studiegids of je aan de toelatingseisen voldoet en/of aanmelding verplicht is.

Volg je een thematische minor, dan is een inschrijving op de thematische minor voldoende. Je hoeft je niet los aan te melden voor thematische minorvakken.

Overzicht wijze van aanmelden per faculteit

Hieronder zie je op welke manier aan- en afmelden voor vakken van jouw faculteit en/of opleiding verloopt.

Voor faculteiten/opleidingen die geen aanmelden voor vakken kennen is het soms toch noodzakelijk om je voor een individueel vak (zoals bijvoorbeeld het bachelor eindproject) een aanmelding te doen. Je vindt dit terug in de studiegids bij het betreffende vak.

Via MyTUDelftVia Brightspace / Course Catalog
3mEBachelorJANEE
Master Technical MedicineJA*NEE
Alle andere masteropleidingenNEEJA
BKBachelor & MasterNEE**JA
CiTGBachelor & MasterNEEJA
EWIBachelor Computer Science Engineering (CSE)JANEE
Andere bacheloropleidingenNEEJA
MasterNEEJA
IOBachelor & MasterJANEE
LRBachelor & MasterNEEJA
TBMBachelor & MasterNEEJA
TNWBachelor & MasterNEEJA
MinorsThematische minorvakkenNEEJA

 * Let op, Inschrijven op vakken is alleen van toepassing op het eerste jaar.
** Deze faculteit maakt gebruik van inschrijven op vakken via een eigen aanmeldsysteem (BIS). Kijk voor meer informatie op de facultaire informatiepagina. Afmelden doe je in zowel BIS en de Brightspace Course Catalog.

 

Er zijn verschillen tussen vak aanmeldingen via MyTUDelft, BIS en Brightspace

  • Wanneer je jezelf aanmeldt voor een vak in MyTUDelft en wordt toegelaten, wordt je automatische aangemeld voor het vak in Brightspace. Als je via MyTUDelft bent aangemeld moet je je ook afmelden via MyTUDelft.
  • Wanneer je jezelf aanmeldt via de Brightspace Course Catalog, meld je je alleen aan in Brightspace. Om jezelf af te melden doe je dit ook via de Course Catalog.
  • Wanneer je jezelf aanmeldt voor een vak in BIS (voor bouwkunde vakken) en wordt toegelaten, wordt je automatische aangemeld voor het vak in Brightspace. Als je via BIS bent aangemeld moet je jezelf via BIS en de Course Catalog afmelden. 

Een cursus in Brightspace is alleen mogelijk en zichtbaar als de docent het vak heeft geactiveerd. Het kan voorkomen dat dit voorafgaand aan de start van het vak nog niet zichtbaar is. Wacht in dat geval tot de docent het vak heeft geactiveerd. 

Meer informatie over aanmelden in Brightspace vind je ook terug op de Brightspace supportpagina’s.

Meer informatie

Heb je vragen over de geldende aanmeldprocedure voor vakken van jouw opleiding/faculteit, kijk dan voor meer informatie op onderstaande facultaire informatiepagina’s. Hier vind je ook de contactinformatie.

Staat de faculteit er niet tussen, dan betekent het dat inschrijven voor vakken niet breed is geïntroduceerd. Per vak is in de studiegids terug te vinden of inschrijven noodzakelijk is.