Je kunt je niet meer aanmelden voor deze cursus. Wel kun je je nog aanmelden om informatie te ontvangen over de volgende startdatum van deze cursus.

Nooit eerder stonden technologie en innovatie zo centraal in onze samenleving. Natuurkunde laat ons zowel simpele dagelijkse fenomenen als de nieuwste technologie├źn begrijpen: van gitaarmuziek tot het 5G-netwerk. Voor veel opleidingen en vakgebieden is natuurkunde dan ook onmisbaar.

Ben jij aankomend student en ga je een studie doen waar kennis van natuurkunde een voorname rol speelt? Wil je een nieuw perspectief krijgen op wat je hebt geleerd op de middelbare school en alvast een inkijkje krijgen op de werkwijze van de universiteit? Dan is Pre-University Physics iets voor jou! 

Over de cursus
Tijdens deze online cursus maak je op een toegankelijke manier kennis met de universitaire aanpak van natuurkunde: meer abstract en wiskundig. Tegelijkertijd geeft het je de mogelijkheid om je VWO natuurkundekennis op te frissen. De cursus bestaat uit drie modules: mechanica, elektriciteit & magnetisme, en golven. Je leert hoe je deze stof kunt toepassen om natuurkundige problemen op te lossen. Na deze cursus kun je er zeker van zijn dat je goed bent voorbereid op je studie.

Opbouw van de cursus
Iedere module bestaat uit meerdere onderdelen. Elk onderdeel begint met een of twee korte video's waarin de theorie wordt uitgelegd en voorbeeldopgaven worden uitgewerkt. Hierna kun je zelf aan de slag met oefenopgaven, waarbij je online vragen kunt stellen aan ervaren studenten van Technische Natuurkunde. Ieder onderdeel sluiten we af met een inkijkje op de universiteit, een inspirerende video of een Do-It-Yourself thuisopdracht.

Wie geven deze cursus?

Jeroen Kalkman

Universitair docent,
Technische Universiteit Delft

Liedewij Laan

Universitair hoofddocent,
Technische Universiteit Delft

Sander Otte

Hoogleraar,
Technische Universiteit Delft 

Timon Idema

Universitair hoofddocent,
Technische Universiteit Delft