Bindend Studieavies (BSA)

Aan TU Delft geldt een bindend studieadvies voor alle bacheloropleidingen. Als je instroomt in september betekent dit dat je in het eerste studiejaar tenminste 3/4 deel van je studiepunten moet halen om je opleiding te mogen voortzetten; dit is 45 EC

Wanneer je deze norm niet behaalt dan wordt de inschrijving automatisch beĆ«indigd en kun je je daarna vier jaar lang niet inschrijven voor dezelfde opleiding. Uiteraard krijg je gedurende het jaar tussentijdse adviezen en studiebegeleiding. 

Voor de opleidingen Maritieme Techniek en Werktuigbouwkunde geldt een gezamenlijke BSA. Dit betekent dat bij negatief advies studenten van deze opleidingen ook vier jaar lang niet bij de andere opleiding kunnen inschrijven. 

Je krijgt 2 tussentijdse adviezen: 

  • In maart (op basis van het eerste semester) 
  • Begin augustus (op basis van het eerste en tweede semester) 

Het tussentijds advies geeft een indicatie of je het bindend studieadvies gaat halen. Als je een negatief tussentijds advies hebt gekregen, is het verstandig om de oorzaak te achterhalen van je tegenvallende  studieresultaten. Je kunt altijd contact op nemen met de studieadviseur van jouw faculteit.

Het bindend studieadvies dat je uiterlijk 31 augustus ontvangt, is op basis van het volledige eerste jaar, inclusief de eventuele augustustentamens.