Studenten Sport Delft

De stichting Studenten Sport Delft heeft als doel de Delftse studenten sportverenigingen te ondersteunen en de deelname aan sportactiviteiten door studenten te stimuleren. De SSD verstrekt subsidies aan studentensportverenigingen die mee willen doen aan o.a. de Batavierenrace, GNSK’s en NSK’s. De subsidie die de SSD verleent is aanvullend en zal alleen bij uitzondering meer dan 50% van de gemaakte kosten bedragen. Verdere informatie is te vinden in ons regelement.

Batavierenrace

Half mei klinkt jaarlijks het startschot voor de grootste estafetteloop van de wereld: de Batavierenrace. De route loopt van het Universitair Sportcentrum Nijmegen, via Duitsland, de rustige Achterhoek en de Oude Markt in hartje Enschede naar de campus van de Universiteit Twente. De totale loopafstand bedraagt ruim 175 kilometer en is onderverdeeld in 25 etappes (17 heren- en 8 damesetappes). Er nemen ieder jaar ruim 8.500 atleten aan deel, allen studenten. Voor meer informatie kan je naar de site .

GNSK

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap vindt ieder jaar in een andere studentenstad plaats. Alle Nederlandse studentensteden zijn vertegenwoordigd op dit sportevenement. De teams worden gestuurd vanuit de Delftse Studenten Sportverenigingen en zijn deels gemengde teams. Voor meer informatie, kijk op GSNK.nl

NSK

Elk jaar worden er vele Studenten Kampioenschappen georganiseerd verspreid door heel het land, allemaal met een eigen karakter. Voor meer informatie over welk NSK wanneer gegeven wordt of het zelf organiseren van een NSK kan je terecht op de site van de SSN.