Engineering Education pilots

Studenten ontwikkelen op eigen initiatief in samenwerking met docenten en het Universiteitsfonds Delft aanvullende Engineering Education pilots. De pilots worden zorgvuldig vormgegeven met leerdoelen. Dit gebeurt in afstemming en met commitment van docenten en de onderwijs/master coördinator.

Het Universiteitsfonds Delft werkt mee aan de ontwikkeling van de volgende pilots:

Masterkeuzereis Italië

Eind februari bezochten 36 bachelorstudenten en Prof. Dr. Giovanni Bertotti van Applied Earth Sciences Napels en Rome. De thema’s waaronder geo-engineering, seismiek, aardbevingen en vulkanen, stonden centraal tijdens de praktijkstudies en bedrijfsbezoeken in Italië.

Handelsmissie Singapore

De startup Nowi Energy van de studenten Omar Link en Simon van der Jagt is gepresenteerd tijdens een handelsmissie naar Singapore. De deelname was op uitnodiging van TNO en in samenwerking met de Nederlandse Overheid. Het fonds heeft de reis mede mogelijk gemaakt.

Graduate School: PhD KickStart Fund

TU Delft professoren en PhD kandidaten kunnen subsidie aanvragen bij het PhD Kick Start Fund om een nieuw vak te ontwikkelen of een bestaand vak te upgraden binnen het Doctoral Education Programme. Het fonds financiert modules en biedt donateurs de kans zich te verbinden aan dit initiatief.

Shock Safe Nepal

Shock Safe Nepal is een studenteninitiatief dat is gericht op onderzoek naar aardbevingsbestendig bouwen in Nepal. Meerdere onderzoeksteams wisselen elkaar af in Nepal en verbreden en verdiepen elkaars onderzoek. Het fonds ondersteunt de expeditie.

 

 

 

TedxEvent

TEDxDelft events maken deel uit van een wervelend internationaal platform waarbinnen ideeën worden uitgewisseld. Het Universiteitsfonds Delft is ‘associate partner’ van de events van TEDxDelft: salon, cinema en storytelling.

 

/* */