Energieleverend onderwijsgebouw Echo

TU Delft realiseert een nieuw interfacultair onderwijsgebouw op de campus: Echo. Het gebouw wordt energieleverend, inclusief de gebruikersgebonden energie zoals stroomverbruik voor laptops, verlichting en horeca. Onder andere zonnepanelen, goede isolatie en een warmte-koudeopslag worden toegepast in het nieuwe gebouw. Daarmee draagt het bij aan de duurzaamheidsambitie van de TU Delft: een CO2-neutrale en circulaire campus in 2030.

Het gebouw krijgt een grote variĆ«teit aan onderwijszalen, passend bij de verschillende manieren van onderwijs geven en studeren. Er komen in totaal zeven onderwijszalen die grotendeels flexibel indeelbaar zijn. Zo kunnen drie aparte zalen worden gemaakt van de grootste collegezaal van 700 plekken. Groepswerk en zelfstudie is mogelijk op de ruim 300 studieplekken. Daarnaast biedt de toekomstige horeca een divers aanbod voor de campusbezoekers in het omliggende gebied.

De robuuste en open uitstraling zorgt ervoor dat het onderwijs ook vanaf buiten zichtbaar is. Verder is Echo zowel binnen als buiten een aantrekkelijke plek om elkaar te ontmoeten. Een verdiepte fietsenkelder onder het gebouw zorgt ervoor dat de directe omgeving overzichtelijk blijft. Daarnaast krijgt het gebied eromheen een upgrade met veel groen, parkjes en meer water.

Meer informatie over Echo vind je hier.