Get involved

We zijn trots op de positieve impact die we al maken door onze programma’s en de bijdrage van onze medewerkers en studenten. Om nog meer te kunnen bereiken hebben we jouw hulp nodig. Doe mee aan onze bewuste campus beweging en zie elke dag als een kans om slimme keuzes te maken die onze druk op het klimaat verminderen. 

GreenTU

GreenTU Delft stimuleert duurzaamheid in onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering.

Dit studententeam verbindt innovatieve onderzoekers, docenten, studenten en andere medewerkers met als doel om de TU Delft meer duurzaam te maken

Duurzaamheid op de campus: waar wetenschap, student-organisaties, diensten en bedrijven samenkomen.

― Gerrit Kahlman, Coordinator duurzame bedrijfsvoering

Uitgelichte thema’s

Voedsel

Veel spannende initiatieven zijn gaande omtrent voedsel op de campus. Food sharing Delft bestaat uit studenten die al erg actief zijn in het verminderen van voedselverspilling. Om voedselverspilling op onze eigen campus tegen te gaan, krijg je tijdens het laatste uur 35% korting in de kantine. Ook krijg je korting wanneer je je eigen beker of bestek meeneemt. De TU Delft probeert daarnaast om subsidies te krijgen op vegetarische producten en introduceert een ‘Vegetarische week’, vanaf 9 Maart 2020. Specifieke faculteiten zetten hun eigen initiatieven op, waaronder een ‘Food lab pilot’ op de faculteit Bouwkunde.

Mobiliteit

Op meerdere manieren stimuleren we werknemers en studenten om slimme mobiliteitskeuzes te maken. Reizen met de trein wordt aangemoedig voor korte afstand bestemmingen (<700 km). Daarmeee proberen we de emissie te verminderen die vrijkomt door zakenreizen. Daarnaast is de TU Delft een pilot gestart om medewerkers en studenten te stimuleren om vaker de fiets te pakken. Zo kunnen zij o.a. voor een bepaalde periode gratis e-bikes testen.

Meer weten over deze duurzame projecten en initiatieven?

Gerrit Kahlman