Actueel

TBM in de media

24 juni 2019

Michel van Eeten in BNR Nieuwradio over veilige IoT apparaten

Onderzoekers van de TU Delft gaan - in opdracht van het kabinet - de veiligheid van 'slimme' apparaten controleren. Fabrikanten hebben de beveiliging vaak niet op orde en dus neemt de overheid deze taak nu op zich. Michel van Eeten, hoogleraar cybersecurity aan de TU Delft, is betrokken bij dit project, hij vertelt dat er een soort online lokdozen worden ingezet.

21 juni 2019

Pieter van Gelder op securitymanagement.nl over Safety en security

Safety en security zijn al lang geen gescheiden vakgebieden meer, want de twee aandachtsvelden raken steeds meer verweven. Een forse uitdaging voor de toekomst, stelt prof. dr. ir. Pieter van Gelder, hoogleraar Safety Security Science aan de TU Delft. Maar alleen denken in gevaren en risico’s is contraproductief; in de steeds meer genetwerkte en van digitale processen afhankelijke techno-samenleving is een belangrijke opgave om de juiste balans te vinden tussen dreigingen en kansen.

18 juni 2019

Bert van Wee op RTLZ over DBFM aanbestedingen

De bouw van de Botlekbrug is volgens een DBFM contract (Design, Build, Finance en Maintain) aanbesteed. Het voordeel van deze manier van aanbesteden, is dat de overheid in één keer klaar is, inclusief onderhoud voor een bepaalde periode, legt Bert van Wee, hoogleraar Transport aan de TU Delft, uit. Deze manier van aanbesteden werkt alleen als er geen extra eisen komen tijdens de bouw, zegt Van Wee. Als dat gebeurt, geldt het als meerwerk en omdat de overheid al aan de bouwer vastzit, is er geen concurrent die het eventueel goedkoper kan doen.