In de media

454 resultaten
rss
21 augustus 2017

Hans de Bruijn in Trouw: Jimmy Carter, Amerika’s beste ex-president

Trouw had deze zomer in het zaterdagkatern als thema 'the summer of love' - de hippiezomer van 1967, die begon in San Francisco, nu vijftig jaar geleden. Hans de Bruijn schreef over de vraag welke president het dichtst bij de idealen van de summer of love stond.

15 augustus 2017

Wijnand Veeneman op NOS.nl over de Lightrail

Een miljard euro per jaar extra voor de ombouw van trein- naar metrolijnen en voor véél meer ritten: de nieuwe topman van de Rotterdamse vervoerder RET, Maurice Unck, heeft grootste plannen. De bestuurder vindt steun bij ov-deskundige Wijnand Veeneman. "We komen erachter dat extra wegen aanleggen niet helpt tegen het dichtslibben."

03 augustus 2017

Aad Correljé in AD over de brand bij Shell

Door brand bij de raffinaderij van Shell in Pernis ligt deze zeker twee weken plat.

27 juli 2017

Michel van Eeten in Trouw over 'Keyloggers'

Met gluursoftware precies zien wat een docent of mede-student op een computer intypt. Twee incidenten bij onderwijsinstellingen deze week laten opnieuw zien hoe kwetsbaar scholen zijn voor zogenoemde keyloggers.

25 juli 2017

Rolf van Wegberg op BNR Nieuwsradio over 'Criminele marktplaats overgenomen door politie'

De Nederlandse politie heeft de criminele marktplaats Hansa Market overgenomen. Daarmee hebben de politie, Europol, de FBI en de DEA zicht gekregen op meer dan duizend drugstransacties per dag. Volgens Rolf van Wegberg, cybercrime- en bitcoinonderzoeker aan de TU Delft, is dit een knap staaltje politiewerk: 'Ze hadden twee markten in het vizier: Alpha Bay en Hansa Market. Ze hebben vervolgens Alpha Bay afgesloten en gewacht tot al die gebruikers vervolgens naar Hansa Market waren overgestapt, waardoor ze een nog grotere vangst hadden.'

22 juli 2017

Rolf van Wegberg in Nieuwsuur over 'Vijf vragen over de politie-actie op het dark web'

De Nederlandse politie heeft de afgelopen tijd in samenwerking met onder andere de FBI en Europol een ondergrondse marktplaats, Hansa Market, op het dark web beheerd. Hier worden allerlei illegale middelen en diensten verkocht.

21 juli 2017

Bert van Wee op Weblog van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid over Peak car: Een game changer?

Autobezit en autogebruik lijken, met name onder mensen tot dertig jaar, lager te liggen dan wat vroeger het geval was. Daardoor vlakt de groei in autobezit af, of neemt zelfs de absolute omvang ervan af.

21 juli 2017

Bert van Wee op Omroep Flevoland over "Aanpak N50 kan nog jaren duren"

Het kan nog jaren duren voordat de N50 tussen Noordoostpolder en Kampen veiliger wordt gemaakt. Dat verwacht verkeerskundige Bert van Wee. Hij is professor en hoogleraar transportbeleid aan de TU Delft.

12 juli 2017

Bert van Wee in NRC Handelsblad over elektrisch rijden

Eindelijk rolt-ie van de band: de (enigszins) betaalbare Tesla 3. Breekt elektrisch rijden nu door, volgens Elon Musks plan? Fabrikanten maken meer vaart met hun elektrische auto’s, maar de afzetmarkt is nog klein.

10 juli 2017

Rolf van Wegberg in Trouw over Veilig internet

Er is een wapenwedloop gaande tussen de verdedigers van veilig internet en de aanvallers daarvan. De recente virusuitbraken tonen opnieuw dat de verdediging achterloopt. Is dat tij te keren?