436 resultaten
20 juni 2017

Hans de Bruijn in Trouw over ‘Framing’ (column)

Hans de Bruijn, hoogleraar bestuurskunde, heeft een wekelijkse column over ‘framing’ in Trouw. Lees hieronder de laatste columns.

Wijnand Veeneman op NOS.nl over Betuwelijn

Is het top of is het een flop? De Betuwelijn, een goederenspoorlijn tussen Rotterdam en Duitsland, bestaat vandaag tien jaar. Al voordat in 2007 de eerste trein over het traject reed, was er kritiek.

Bert van Wee in Reformatorisch Dagblad over Betuwelijn

De Betuweroute bestaat tien jaar. Het debacle van de omstreden goederenspoorlijn tussen Rotterdam en Ruhrgebied dreunt nog na. „De exploitatie is misschien pas over honderd jaar rendabel. De eerstkomende dertig jaar niet.”

20 juni 2017

Hans de Bruijn in Trouw: 'Het is slim dat Jesse Klaver wegblijft van de schuldvraag'

GroenLinks zit in de beeldvorming in de hoek waar de klappen vallen sinds de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66 zijn geklapt.

Hans de Bruijn in Trouw: Alternatieve feiten bestaan

Hoe kan het dat Trump met zijn ‘feiten’ wegkomt? Hans de Bruijn analyseert de rechtse én linkse identiteitspolitiek, waarin feiten een nieuwe rol vervullen.

19 juni 2017

Jeroen van den Hoven in Den Haag Centraal over EPA TU Delft Campus Den Haag

Het Wijnhavencomplex was al het onderkomen van studies van Universiteit Leiden, maar is sinds dit jaar ook de thuishaven van de Delftse masteropleiding Engineering and Policy Analysis, een studierichting waarbij de verbinding moet worden gelegd tussen beleid en techniek

19 juni 2017

Bert van Wee in Brandpunt over Filebestrijding

Tien jaar geleden ging die open: de Betuwelijn. Maar van een succes is nog altijd geen sprake. Er rijden misschien wel genoeg treinen, de hoeveelheid goederen neemt af en de lijn is te duur.

16 juni 2017

Bert van Wee in RTL Z over Betuwelijn

15 juni 2017

Bert van Wee op Treinreiziger.nl over Spitsheffing trein

De Nederlandse Spoorwegen hebben moeite om de vervoersvraag in de spits te kunnen voldoen. Daarom overweegt het spoorbedrijf de treinkaartjes in de spitsuren duurder te maken, en in de daluren goedkoper. Een goed idee? Reizigersorganisaties en de politiek vinden van niet. Maar hoogleraar transportbeleid Bert van Wee ziet dat anders.

13 juni 2017

Jeroen van den Hoven in AD over EPA TU Delft Campus Den Haag

Het zouden er aanvankelijk slechts twintig worden, maar inmiddels telt Den Haag al 250 studenten van de TU Delft. En als het aan Delft ligt, is de rek er nog lang niet uit.