TBM wetenschappers in de media

691 resultaten

13 december 2019

Behnam Taebi in Humo over kernenergie in België

In 2025 moeten de kerncentrales van Doel en Tihange, die de helft van alle energie in ons land leveren, de deuren sluiten. Maar net voor de start van de klimaattop werd geopperd dat België zijn kerncentrales maar beter wat langer openhoudt. Hoe zit het nu? Gaan we met kernenergie een stralende toekomst tegemoet? Of trekken we de stekker er maar beter zo snel mogelijk uit? Techniekfilosoof Behnam Taebi van de TU Delft geeft zijn mening.

13 december 2019

Angelo Vermeulen in De Tijd over kunst in de ruimte

Na maanden voorbereiding lanceren Angelo Vermeulen en consorten een kunstwerk in de ruimte.

13 december 2019

Michel van Eeten in de Volkskrant over het weren van Huawei

Michel van Eeten geeft duiding bij het nieuws dat het kabinet besluit Huawei te weren uit de kern van het 5G-netwerk.

13 december 2019

Marijn Janssen op computerweekly.com over oplossen van ICT problemen

This summer, a parliamentary investigation was started into the ICT problems in the Dutch government and how to prevent ICT failures in the future, and it found that knowledge and skills are often too fragmented, with insufficient central control around major ICT themes. Marijn Janssen, professor of ICT & Governance at TU Delft also sees that the government’s critical attitude leaves much to be desired.

09 december 2019

Caspar Chorus op het Financieele Dagblad over robots met een geweten

Computers nemen mensen steeds vaker beslissingen uit handen. Maar is dat wel wenselijk als er een ethische afweging wordt gevraagd? Caspar Chorus, hoogleraar bij de TU Delft, komt met een antwoord: het morele algoritme.

09 december 2019

Didier van de Velde op RTL nieuws over het spoor

Nederlands hebben vaak een hoop te klagen over het spoorwegennet, maar internationaal gezien hebben we een van de best presterende treinnetwerken. Alleen Japan en Zwitserland hebben het beter voor elkaar. "In Japan wordt de rails zo druk bereden, ze kunnen het zich niet permitteren dat iets kapot gaat. Alles is gericht op het voorkomen van problemen." zegt Didier van de Velde, onderzoeker op het gebied van openbaar vervoer bij TU Delft.

09 december 2019

Bert van Wee op topgear.nl over maximumsnelheid

Hoogleraar transportbeleid Bert van Wee denkt dat het beter is om overal 90 km/u in te voeren, want dat zou voor de minste files zorgen: ‘Dat is de ideale snelheid om zoveel mogelijk auto’s over een snelweg te laten rijden’.

08 december 2019

Hans de Bruijn in Trouw over ‘Framing’ (column)

Hans de Bruijn, hoogleraar bestuurskunde, heeft een wekelijkse column over ‘framing’ in Trouw. Lees zijn laatste column.

04 december 2019

Angelo Vermeulen op Scientias over interstellair reizen

Angelo Vermeulen vertelt over de studie naar een conceptueel ontwerp van een interstellair ruimteschip.

04 december 2019

Aad Correljé in Volkskrant over Nederlandse energiebedrijven in buitenlandse handen

Met de verkoop van Eneco is de laatste van de drie grote energiebedrijven in buitenlandse handen gekomen. Is dat niet riskant? Wordt de Nederlandse energieconsument nu een melkkoe? En wordt de vergroening van de Nederlandse energievoorziening getorpedeerd? Aad Correljé ziet wel nadelen in de uitverkoop aan verre buitenlandse concerns.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.