TBM wetenschappers in de media

798 resultaten

09 juli 2020

Angelo Vermeulen op eitFood.eu over circulaire voedselsystemen

Have you ever thought about growing food in the subzero temperatures of the arctic tundra, or even in space, on a space station or on a far away planet?

09 juli 2020

Jordy San Jose Sanchez in diverse media over mogelijke manipulatie bij CDA lijsttrekkersverkiezing

Het CDA heeft besloten om zijn lijsttrekkersverkiezing over te doen, omdat het niet kan garanderen dat de verkiezing eerlijk is verlopen. Kwaadwillenden konden geautomatiseerd valse stemmen uitbrengen. TU Delft-promovendus Jordy San Jose Sanchez ontdekte het probleem.

02 juli 2020

Niek Mouter in diverse media over participatie van burgers in Súdwest-Fryslân

De Participatieve Waarde Evaluatie, ontwikkeld door Niek Mouter van de TU Delft, laat inwoners op de stoel van bestuurders zitten. Ze krijgen zo inzicht in de keuzeprocessen en kunnen meedenken over verschillende opties om de energietransitie vorm te geven.

Niek Mouter op Radio NPO4 over burgerparticipatie

In het interview spreekt Niek Mouter over de methodiek Participatieve Waarde Evaluatie en hoe die wordt ingezet om de mening van burgers over corona te onderzoeken.

Bert van Wee in de Volkskrant over bezuinigingen bij NS

De Nederlandse Spoorwegen kondigden maandag forse bezuinigingsmaatregelen aan, omdat ze op dit moment te maken met minder reizigers en minder opbrengsten door corona. Volgens Bert van Wee, hoogleraar transportbeleid van de TU Delft, is er niet veel onderzoek om beleid op af te stemmen.

01 juli 2020

Kornelis Blok in Trouw over gaming en energieverbruik

Een beetje spelcomputer slurpt net zo veel stroom als een kleine koelkast. Kornelis Blok geeft aan dat energiegebruik thuis veel minder efficient is dan het verbruik door datacentra. Toch vindt hij het overdreven om zoveel nadruk op energiegebruik van spelcomputers te leggen.

01 juli 2020

Matthew Dennis and Georgy Ishmaev on swissinfo.ch about corona-app

TU Delft researchers Matthew Dennis and Georgy Ishmaev send out a warning that the Swiss corona-app is now using technology of Google and Apple that has been developed transparently, but no one knows where it will be used for in the future.

29 juni 2020

Angelo Vermeulen op GOOD10 over isolation during COVID-19

Angelo Vermeulen talks about his experience with isolation during space simulation missions, and its relevance for the current COVID-19 crisis.

27 juni 2020

Bert van Wee en Wijnand Veeneman in NG Infra over gewoontegedrag

Bert van Wee, is voorzichtig als we hem vragen naar de gevolgen van de coronacrisis op de infrastructuur. ‘Het is moeilijk om in de toekomst te kijken, maar ik weet wel dat het gewoontegedrag van infragebruikers lastig te veranderen is.’ Ook Wijnand Veeneman verwacht op de korte termijn geen flinke verschuiving in modaliteiten.

27 juni 2020

Bert van Wee op Stadszaken.nl over Mobiliteitsgedrag

Wat doet de coronacrisis met mobiliteit? Bert van Wee, Hoogleraar Transportbeleid aan de Technische Universiteit in Delft, merkt zeker verschillen, maar verwacht ook een bounce back. 'Mensen zijn namelijk gewoontedieren.'