TBM wetenschappers in de media

57 resultaten

05 juni 2019

Aad Correljé op Energiepodium.nl over warmtetransitie

Anders dan in de wereld van elektriciteit en gaslevering, kunnen leveranciers en transporteurs niet worden gescheiden betoogt Aad Correljé, universitair hoofddocent Economie van Infrastructuren aan de TU Delft en verbonden aan het Clingendael International Energy Programme. De overheid moet volgens hem publieke en private partijen de ruimte geven om nieuwe mogelijkheden voor de warmtetransitie te verkennen.

18 april 2019

Esther Park Lee & Zofia Lukszo in Diverse media over waterstofauto

Waterstofauto’s kunnen als buffer fungeren in een duurzaam energiesysteem. De stilstaande waterstofauto kan de elektriciteit ook aan het stroomnet leveren en op deze wijze als buffer fungeren in een duurzaam energiesysteem.' Behalve de benodigde technologie vraagt dat onder meer ook om incentives voor autobezitters om daaraan mee te doen. Esther Park Lee onderzocht verschillende contractvormen hiervoor.

03 april 2019

Aad Correljé op Energiepodium.nl over innovatie

Het is een misvatting dat enkel de combinatie van kennis en techniek innovatie voortbrengt volgens Aad Correljé, universitair hoofddocent Economie van Infrastructuren aan de TU Delft en verbonden aan het Clingendael International Energy Programme. Volgens hem zijn ook ondernemerschap en besluitvormingsmechanismen eveneens van invloed op vooruitgang, waarbij het lastig voorspellen is welk spoor de energietransitie moet volgen.

26 maart 2019

Nina Voulis op Energienieuws.nl over energietransitie

Meer inzicht in de energievraag van de verschillende gebruikers in de stad – huishoudens én diensten als scholen, kantoren en winkels – kan de stedelijke energietransitie vooruit helpen. Dit inzicht verschaft Nina Voulis met haar proefschrift ‘Harnessing Heterogeneity’ waarmee ze op 22 februari 2019 bij de TU Delft promoveerde.

20 maart 2019

Behnam Taebi in Trouw over kernenergie

Kernernergie, voor veel politici is het een taboe. Behnam Taebi techniekfilosoof aan de TU Delft bepleit een debat zonder ideologische stokpaardjes.

Aad Correljé in Andere Tijden over aardgas

Nederland maakte in de jaren zestig al een energietransitie mee. Aad Correljé, universitair hoofddocent Economie van Infrastructuren aan de TU Delft, blikt terug op de tijd dat Nederland overstapte op aardgas.

03 maart 2019

Andrea Ramírez Ramírez in Europoort Kringen over alternatieve grondstoffen voor de petrochemie

De aan de TU Delft verbonden professor Andrea Ramírez Ramírez gaat onderzoek verrichten naar het gebruik van niet-fossiele, alternatieve grondstoffen in de petrochemie. Samen met vier andere onderzoekers ontvangt zij hiervoor een vici beurs van 1,5 miljoen euro.

Nina Voulis in Energy society online over energietransitie

Niet alleen huishoudens, maar ook scholen, kantoren en winkels gebruiken energie. Meer inzicht in de energievraag van de diverse energiegebruikers in de stad kan de stedelijke energietransitie vooruit helpen, concludeert Nina Voulis uit haar promotieonderzoek aan de TU Delft.

18 februari 2019

Bartel van de Walle in TU Delta over het klimaat

Universities should do more for the climate, say scientists in an open letter. Co-initiator and TU Delft Professor Bartel Van de Walle explains why.

08 februari 2019

Aad Correljé op Energiepodium.nl over energieverbruik op universiteiten

Wetenschappers bestrijden klimaatonvriendelijk gedrag, maar kunnen in de dagelijkse praktijk zelf meer doen om de eigen uitstoot van CO2 tegen te gaan volgens Aad Correljé, universitair hoofddocent Economie van Infrastructuren aan de TU Delft. Hij wijst op hun voorbeeldfunctie en vraagt de hand in eigen boezem te steken.