TBM wetenschappers in de media

155 resultaten

19 februari 2020

Hans de Bruijn in Trouw over ‘Framing’ (column)

Hans de Bruijn, hoogleraar bestuurskunde, heeft een wekelijkse column over ‘framing’ in Trouw. Lees zijn laatste column.

11 februari 2020

Neelke Doorn in NRC over klimaat

Natuurlijk is het goed om minder vlees te eten en duurzamer te leven, schrijft Neelke Doorn in een opiniestuk. Maar we moeten ons tegelijkertijd voorbereiden op een klimaat dat verandert. En dat vraagt andere offers dan een korte douche.

15 januari 2020

Gerdien de Vries op BNR.nl over klimaatverandering

De wereld leeft massaal mee met de bosbranden in Australië, terwijl de aarde opwarmt, de zeespiegel stijgt en het weer extremer wordt. Maar alles op alles zetten om klimaatverandering tegen te gaan, dát lijkt te veel gevraagd, erkent Gerdien de Vries, onderzoeker klimaatpsychologie aan de TU Delft.

13 december 2019

Angelo Vermeulen in De Tijd over kunst in de ruimte

Na maanden voorbereiding lanceren Angelo Vermeulen en consorten een kunstwerk in de ruimte.

04 december 2019

Angelo Vermeulen in diverse media over interstellair reizen

Angelo Vermeulen vertelt over de studie naar een conceptueel ontwerp van een interstellair ruimteschip.

26 november 2019

Angelo Vermeulen op NPO radio 1 over reizen naar de maan

"Er is een ongelofelijke activiteit rondom de maanprogramma's, niet alleen door landen maar ook door allerlei commerciële bedrijven. Daarbij is het belangrijk dat Europa bruggen kan bouwen en samen gaat werken met alle mogelijke partijen." Daarvoor pleit ruimteonderzoeker Angelo Vermeulen, die onder meer de ESA adviseert en werkzaam is aan de TU Delft.

11 november 2019

Hans de Bruijn in Trouw over Speech Katie Hill

Het Democratische Congreslid Katie Hill stapte op omdat er pikante foto’s en sms’jes waren opgedoken. Wat zegt haar afscheidsspeech over de moraal en het politieke bedrijf in Amerika? Hans de Bruijn analyseert in Trouw kracht en zwakte ervan.

08 november 2019

Ernst ten Heuvelhof op gebiedsontwikkeling.nu over samenwerking bij gebiedstransformaties

Hoe moet je onderhandelen bij binnenstedelijke gebiedsontwikkeling met respect voor de ander? Hoe zorg je voor een goede samenwerking? En hoe houd je die vervolgens in stand? Ernst ten Heuvelhof, hoogleraar bestuurskunde van de TU Delft geeft zes suggesties voor een betere samenwerking bij binnenstedelijke gebiedsontwikkeling.

05 november 2019

Jos Blank op diverse media over productiviteitsgroei bij overheid

De productiviteitsgroei bij publieke sectoren houdt niet over, dat zegt professor Jos Blank van instituut IPSE, dat sinds jaar en dag de prestaties van de overheid in kaart brengt. De TU Delft is partner in het instituut.

31 oktober 2019

Bert van Wee in Science Guide over gedragscodes

Onderzoeksfinanciers zoals overheden kunnen wetenschappers onder druk zetten, daarom moet er een gedragscode komen voor onderzoeksfinanciers om dit te voorkomen. Dat stelt Bert van Wee, hoogleraar transportbeleid aan de TU Delft.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.