TBM wetenschappers in de media

142 resultaten

02 juli 2019

Angelo Vermeulen in diverse media over leven op de maan

Angelo Vermeulen, bioloog en ruimtevaartonderzoeker aan de TU Delft, vertelt wat er nodig is om een succesvol bestaan op de maan te verwezenlijken.

02 juli 2019

Niek Mouter op BNR nieuwsradio over nutteloze bouwwerken

Vroeg of laat verliest een bouwwerk z'n nut. Hoe komt dat en hoe kun je dat voorkomen? Of is het helemaal niet erg? Niek Mouter, kostenbatenonderzoeker aan de TU Delft, vertelt hoe MKBA analyses kunnen worden ingezet om nieuwe bouwprojecten te toetsen.

27 juni 2019

Marc de Vries in Reformatorisch Dagblad over grondstoftekort

Marc de Vries, bijzonder hoogleraar reformatorische wijsbegeerte aan de TU Delft, besteedt in zijn column aandacht aan de luxe levensstijl van de mens en het grondstoftekort wat hierdoor ontstaat.

21 mei 2019

Angelo Vermeulen in diverse media over reizen naar Mars

In de niet zo verre toekomst wonen we op Mars. Tenminste, als het aan de excentrieke zakenman Elon Musk ligt. De veelbesproken baas van Tesla en SpaceX wil over tien jaar aardse kolonisten op de rode planeet zetten. „Theoretisch is het mogelijk, maar er zijn nog heel wat hordes te nemen’’, zegt Angelo Vermeulen, bioloog en ruimtevaartonderzoeker aan de TU Delft.

21 mei 2019

Angelo Vermeulen in Vakblad voor de Bloemisterij over ruimtelandbouw

NASA-astronaut Robert Kimbrough oogst sla uit het VEGGIE-kweeksysteem aan boord van ruimtestation ISS. Naarmate we langere ruimtemissies opzetten, zal het belangrijker worden terplaatse vers voedsel te kweken, aldus Angelo Vermeulen, bioloog en ruimtevaartonderzoeker aan de TU Delft.

13 mei 2019

Hans de Bruijn op Maartenonline.nl over Framing

Taal doet ertoe in de politiek. Met de goede woorden kun je elk debat winnen. Hans de Bruijn schreef onlangs het Handboek Framing waarin hij aan de hand van 25 thema’s laat zien hoe het spel met de taal wordt gespeeld.

10 mei 2019

Marc de Vries in Reformatisch Dagblad over bezinning in techniek

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Als individu is het onmogelijk om de ontwikkelingen bij te benen. Omdat techniek nooit neutraal is, is bezinning nodig, zegt onder andere Marc de Vries, bijzonder hoogleraar reformatorische wijsbegeerte aan de TU Delft.

09 mei 2019

Marc de Vries in Reformatorisch Dagblad over kinderen die ontwerpen voor kinderen

Kunnen kinderen ontwerpen? Kunnen kinderen voor andere kinderen ontwerpen? Kunnen ontwerpers samen met kinderen ontwerpen? Waarom zouden dit relevante vragen zijn? Het project ”Co-design with kids”, dat aan de Technische Universiteit Delft wordt uitgevoerd, houdt zich met zulke vragen bezig zegt Marc de Vries, bijzonder hoogleraar reformatorische wijsbegeerte aan de TU Delft.

21 april 2019

Hans de Bruijn in Trouw: Tegenstellingen uitvergroten, daar kun je het als politicus ver mee schoppen

Politici maken steeds meer gebruik van het oxymoron, tegenstellingen samenbrengen tot iets nieuws. Maar je kunt kiezers ook trekken door aan beide zijden van de kloof te staan.

11 april 2019

Gerdien de vries in RTL Nieuws over gedragsverandering

Heftige beelden van walrussen die van rotsen vallen, raken kijkers van de Netflix-documentaire Our Planet. En dat is precies de bedoeling van de makers, die ons willen overtuigen van de problemen die klimaatverandering oplevert en ons willen aanzetten ons leven te veranderen om dat tegen te gaan. Maar gedrag van kijkers laten veranderen, is lastig, weet Gerdien de Vries. Ze is klimaatpsycholoog en gedragswetenschapper aan de TU in Delft.