TBM wetenschappers in de media

9 resultaten

26 maart 2019

Emile Chappin in Zoetermeerse Postiljon over games en computersimulaties

Emile Chappin is bekend in de Zoetermeerse muziekwereld. Daarnaast maakt hij als universitair docent aan de TU Delft spellen en computer-simulaties: 'een spel kan een heel nuttige leervorm zijn'.

09 juli 2018

Stephan Lukosch in diverse media over de Super Human Sports Design Challenge

Digitale speltechnologie wordt steeds vaker ingezet voor zorgdoeleinden, zoals revalidatie of tegen angststoornissen. Ook preventie kan een doel zijn. Op de Superhuman Sports Design Challenge worden nieuwe combinaties gemaakt van fysieke spellen met technologie uit computergames. Het doel is om hiermee mensen aan te zetten tot meer bewegen en daarmee een gezondere leefstijl, legt Stephan Lukosch, onderzoeker bij TU Delft uit. Diverse games en concepten waren woensdag 4 juli te zien bij de TU Delft.

17 oktober 2017

Heide Lukosch in De Ondernemer.nl over games als managementtool

Games zijn allang geen spelletje meer. Ze worden ingezet om managers leiderschapsvaardigheden en social skills bij te brengen, personeelsleden nieuwe kennis te leren en bij het beoordelen van sollicitanten. Hoe je deze mooie instrumenten kunt inzetten om je groei te versnellen, lees je hier.

20 september 2017

Stephan Lukosch op NOS.nl over Camera's op telefoons

Van selfies tot vakantiefoto's en filmpjes die meer dan ooit van je leven vastleggen. De camera op onze smartphones zijn steeds beter en belangrijker geworden. Maar ze worden ook in een rap tempo slimmer en krijgen daardoor andere taken. Ze zijn nodig bij gezichtsherkenning en augmented reality (AR).

10 april 2017

Geertje Bekebrede en Simon Tiemersma in TU Delta over TU Delft Gamelab

Het TU Delft gamelab won in december de European Serious Game Award 2016 met het spel Held. De ontwikkelaars maakten het in opdracht van de Hartstichting. Wat is hun kracht? Geertje Bekebrede en Simon Tiemersma aan het woord.

03 oktober 2016

Stephan Lukosch in Blauw over Augmented Reality

Voor politievakblad Blauw is Stephan Lukosch geïnterviewd over het innovatie project ARPro, waarbij Augmented Reality wordt toegepast door de politie.

23 september 2016

Stephan Lukosch in Intermediair Magazine over Augmented reality

19 september 2016

Rens Kortman in TU Delta about the serious game Consulting Parsifal

19 juli 2016

Heide Lukosch op Omroep West over Pokémon Go

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.