TBM wetenschappers in de media

151 resultaten

08 december 2019

Hans de Bruijn in Trouw over ‘Framing’ (column)

Hans de Bruijn, hoogleraar bestuurskunde, heeft een wekelijkse column over ‘framing’ in Trouw. Lees zijn laatste column.

04 december 2019

Angelo Vermeulen op Scientias over interstellair reizen

Angelo Vermeulen vertelt over de studie naar een conceptueel ontwerp van een interstellair ruimteschip.

26 november 2019

Angelo Vermeulen op NPO radio 1 over reizen naar de maan

"Er is een ongelofelijke activiteit rondom de maanprogramma's, niet alleen door landen maar ook door allerlei commerciële bedrijven. Daarbij is het belangrijk dat Europa bruggen kan bouwen en samen gaat werken met alle mogelijke partijen." Daarvoor pleit ruimteonderzoeker Angelo Vermeulen, die onder meer de ESA adviseert en werkzaam is aan de TU Delft.

11 november 2019

Hans de Bruijn in Trouw over Speech Katie Hill

Het Democratische Congreslid Katie Hill stapte op omdat er pikante foto’s en sms’jes waren opgedoken. Wat zegt haar afscheidsspeech over de moraal en het politieke bedrijf in Amerika? Hans de Bruijn analyseert in Trouw kracht en zwakte ervan.

08 november 2019

Ernst ten Heuvelhof op gebiedsontwikkeling.nu over samenwerking bij gebiedstransformaties

Hoe moet je onderhandelen bij binnenstedelijke gebiedsontwikkeling met respect voor de ander? Hoe zorg je voor een goede samenwerking? En hoe houd je die vervolgens in stand? Ernst ten Heuvelhof, hoogleraar bestuurskunde van de TU Delft geeft zes suggesties voor een betere samenwerking bij binnenstedelijke gebiedsontwikkeling.

05 november 2019

Jos Blank op diverse media over productiviteitsgroei bij overheid

De productiviteitsgroei bij publieke sectoren houdt niet over, dat zegt professor Jos Blank van instituut IPSE, dat sinds jaar en dag de prestaties van de overheid in kaart brengt. De TU Delft is partner in het instituut.

31 oktober 2019

Bert van Wee in Science Guide over gedragscodes

Onderzoeksfinanciers zoals overheden kunnen wetenschappers onder druk zetten, daarom moet er een gedragscode komen voor onderzoeksfinanciers om dit te voorkomen. Dat stelt Bert van Wee, hoogleraar transportbeleid aan de TU Delft.

04 september 2019

Hans de Bruijn in Trouw: De professional doet het echte werk, en andere clichés

In universiteit, ziekenhuis, school en elders heerst chagrijn over bestuurders en bureaucraten. Maar de kritiek is Hans de Bruijn te makkelijk.

29 augustus 2019

Angelo Vermeulen in diverse media over circulariteit

Angelo Vermeulen is als Belgisch ruimtevaartonderzoeker, bioloog en kunstenaar geeft een andere invalshoek op kringlooplandbouw door zijn kennis op het gebied van kringlopen gedurende ruimtemissies.

08 augustus 2019

Angelo Vermeulen in diverse media over leven in de ruimte

Angelo Vermeulen, bioloog en ruimtevaartonderzoeker aan de TU Delft, vertelt in diverse media wat er nodig is om een succesvol bestaan in de ruimte te verwezenlijken.