TBM wetenschappers in de media

174 resultaten

27 juli 2020

Niek Mouter in Het Parool over lokale lockdowns

Als het coronavirus ergens oplaait, zijn lokale maatregelen het devies. Zo beperk je de impact op de economie, maar heeft het wel nut in het kleine Nederland?

09 juli 2020

Angelo Vermeulen op eitFood.eu over circulaire voedselsystemen

Have you ever thought about growing food in the subzero temperatures of the arctic tundra, or even in space, on a space station or on a far away planet?

02 juli 2020

Niek Mouter in diverse media over participatie van burgers in Súdwest-Fryslân

De Participatieve Waarde Evaluatie, ontwikkeld door Niek Mouter van de TU Delft, laat inwoners op de stoel van bestuurders zitten. Ze krijgen zo inzicht in de keuzeprocessen en kunnen meedenken over verschillende opties om de energietransitie vorm te geven.

02 juli 2020

Niek Mouter op Radio NPO4 over burgerparticipatie

In het interview spreekt Niek Mouter over de methodiek Participatieve Waarde Evaluatie en hoe die wordt ingezet om de mening van burgers over corona te onderzoeken.

01 juli 2020

Ivo Bouwmans in diverse media over zangkoren en corona (update juli)

Deze week kwam het RIVM met het verlossende woord: zingen mag weer, buiten én binnen. Mits je ventileert en afstand bewaart. In het advies van het RIVM speelt het protocol, dat ontstond op basis van alle internationaal bekende informatie, zoals door Ivo Bouwmans (TNW) verzameld op de website virmus.nl, een grote rol.

19 juni 2020

Niek Mouter in StudioP (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) over participatie van burgers

In een talkshow over participatie georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vertelt Niek Mouter over de Participatieve Waarde Evaluatie methodiek.

17 juni 2020

Niek Mouter in diverse media over Corona app

Het draagvlak voor het invoeren van een corona-app in Nederland is op dit moment beperkt concludeert Niek Mouter na onderzoek met drie Nederlandse universiteiten in samenwerking met het RIVM.

17 juni 2020

Jos Blank in de Volkskrant over arbeidsproductiviteit bij overheidsmonopolies

Jos Blank, hoogleraar prestaties van de overheid aan de TU Delft, rapporteert met regelmaat over de arbeidsproductiviteit bij de publieke dienst.

03 juni 2020

Caspar Chorus in Binnenlands Bestuur over morele waarden en de coronacrisis

Caspar Chorus schrijft dat mens en maatschappij worden geplaatst voor morele dilemma’s die decennialang irrelevant zijn geweest, en nu acuut zichtbaar worden in de coronacrisis.

21 mei 2020

Kenny Meesters in NEMO Kennislink over indammen van het coronavirus

Kenny Meesters beschrijft de verschillende fases van een ramp of crisis, en onderstreept het belang van goede informatie zodat iedereen goed geïnfromeerde keuzes kan maken.