TBM wetenschappers in de media

172 resultaten

09 mei 2020

Hans de Bruijn op Platform O over leren van de coronacrisis

Hans de Bruijn, hoogleraar bestuurskunde aan de TU Delft, legt in dit minicollege uit hoe we de coronacrisis kunnen evalueren, met als doel ervan te leren. Hoe kunnen we volgende crises voorkomen en goed met volgende crises omgaan?

09 mei 2020

Caspar Chorus in diverse media over keuze-experiment afbouw coronamaatregelen

Nederlanders zijn bereid een extra coronagerelateerd overlijden te accepteren als het voorkomen daarvan meer dan 2,3 miljoen euro kost. Aan het woord is Caspar Chorus, hoogleraar modellering van risico aan de TU Delft, over zijn recente onderzoek met een keuze-experiment naar hoe Nederlanders gezondheid en economie afwegen.

Niek Mouter in Binnenlands Bestuur over burgerbijeenkomsten

De gemeente Utrecht wilde bewoners betrekken bij haar transitievisie warmte. Daarom liet ze onderzoekers van de TU Delft en de VU Amsterdam een Participatieve Waarde Evaluatie (PWE) uitvoeren. Het leverde een veel diverser publiek op, zegt Niek Mouter.

Maarten Kroesen en Trivik Verma in TU Delta over Onderwijs in coronatijd

De tentamenperiode van het derde kwartaal zit erop. Alles ging anders dan anders. TU Delta vroeg docenten hoe zij de tentamens vonden gaan en vroeg ze om tips. TBM docenten en onderzoekers Trivik Verma en Maarten Kroesen delen hun ervaringen.

Niek Mouter in diverse media over Covidexit onderzoek

De regering denkt na over het versoepelen van de coronamaatregelen de komende tijd. Maar wat is de juiste exit-strategie? En wat willen de Nederlanders zelf eigenlijk? Sinds vandaag kan iedereen zijn of haar voorkeur kenbaar maken. Dat gaat via een online onderzoek dat wordt uitgevoerd door de TU Delft. "We zetten met dit onderzoek een hele grote groep burgers op de stoel van het kabinet", zegt Niek Mouter.

24 april 2020

Servaas Storm & Enno Schröder in The Conservation UK about government expenditure and Covid-19

Research from Servaas Storm and Enno Schröder is mentioned in a piece on government expenditure in South Africa in relation to the Covid-19 crisis.

14 april 2020

Amineh Ghorbani in TU Delta over coronamaatregelen

Het recept om het coronavirus te beteugelen vertoont wereldwijd opmerkelijke overeenkomsten. Scholen en universiteiten gaan dicht, mensen werken zoveel mogelijk thuis, en evenementen zijn afgelast - dat is zo’n beetje het standaardpakket. En toch zijn er ook verschillen tussen landen, zegt dr. Amineh Ghorbani van faculteit TBM.

02 april 2020

Hans de Bruijn in Trouw over ‘Framing’ (column)

Hans de Bruijn, hoogleraar bestuurskunde, heeft een wekelijkse column over ‘framing’ in Trouw. Lees zijn laatste column.

26 februari 2020

Servaas Storm in New York Times on corona

The lockdown of Italy's industrial heart because of the corona virus has heightened fears of disruption in the global supply chain. Italy's economy has not grown in two decades. As one of 19 countries that share the euro currency, Italy must abide by strict rules on public spending, further limiting growth and making its companies especially dependent on trade. “Because of the austerity that is ingrained into Italian economic policy, the domestic market is not growing,” said Servaas Storm, an economist at Delft University of Technology in the Netherlands. “So firms that want to grow have to do it through exports.”

11 februari 2020

Neelke Doorn in NRC over klimaat

Natuurlijk is het goed om minder vlees te eten en duurzamer te leven, schrijft Neelke Doorn in een opiniestuk. Maar we moeten ons tegelijkertijd voorbereiden op een klimaat dat verandert. En dat vraagt andere offers dan een korte douche.