TBM wetenschappers in de media

174 resultaten

15 november 2016

Caroline Nevejan & Pinar Sefkatli in Delta: Onderzoek naar ritme in de wijk

08 november 2016

Niek Mouter in Zicht over maatschappelijke kosten- en batenanalyses

Politici worden regelmatig bestookt met maatschappelijke kosten- en batenanalyses. Moet je bij het beoordelen van grote projecten blind varen op de uitkomsten van deze analyses?

04 november 2016

Makis Gravanis in Delta: A perplexing parking problem

A swiftly growing university. An ever increasing number of people who like driving their cars to campus. A finite number of parking spaces.

02 november 2016

Dap Hartmann in Delta over het parkeeronderzoek bij TBM

Veel medewerkers ergeren zich aan het gebrek aan parkeerplaatsen bij onze faculteit. Met name het feit dat er veel mensen in de parkeerkelder van TBM parkeren die niet aan de TUD zijn verbonden is veel collega’s een doorn in het oog. Dap Hartmann schreef er een column over in de Delta.

18 oktober 2016

Bartel Van de Walle op Radio 1: Tweets helpen hulpverleners in Haïti

Hoe zorg je tijdens een humanitaire ramp - zoals bijvoorbeeld nu in Haïti - dat de juiste hulp op de juiste plek komt? Terwijl hulpverleners met hun poten in de modder staan en redden wat er te redden valt, verzamelen onderzoekers bij TBM gegevens op sociale media, uit satellietbeelden en via andere bronnen. Ze proberen te voorspellen hoe de situatie in Haïti zich zal ontwikkelen en welke hulp waar nodig zal zijn.

17 oktober 2016

Hans de Bruijn in Trouw: De Amerikaanse trukendoos

Donald Trump voert brallend en beledigend campagne. Je hoort hem nauwelijks over zijn plannen voor de komende jaren. Ja, hij wil een enorme belastingverlaging doorvoeren, maar gaat niet in op de kritiek dat dit tot een groot tekort op de Amerikaanse begroting zal leiden. Hij wil Islamitische Staat bestrijden, maar zegt niet hoe; dat houdt hij geheim, zegt hij. Vaak bepaalt hij impulsief zijn standpunt. Abortus? Vrouwen die abortus laten plegen, verdienen straf, zegt Trump. Die opvatting leidt tot grote verontwaardiging. Dus trekt hij een paar uur later zijn stellingname weer in.

13 oktober 2016

Martijn van der Linden in Delta over het symposium reinvent.money

Het financiële systeem kraakt in zijn voegen, commerciële banken zijn zo belangrijk geworden dat de belastingbetaler ze moet redden als ze dreigen om te vallen. Kan dat niet anders? TU-promovendus Martijn van der Linden (TBM), mede-organisator van het symposium Reinvent.Money op 14 oktober, denkt van wel.

10 oktober 2016

Angelo Vermeulen on BBC World about Mars Expeditions

10 oktober 2016

Hans de Bruijn over een goed frame bij 7 Ditches TV

Hans de Bruijn werd door 7 Ditches TV geïnterviewd over framing. Wat is eigenlijk een goed frame en aan welke frames heeft Hans een hekel?

04 oktober 2016

Bartel van de Walle en Kenny Meesters in de Delta over hulpverlening bij natuurrampen

Na een natuurramp is juiste informatie van levensbelang. Hulpverlening kan er sneller, efficiënter en effectiever door zijn.