TBM wetenschappers in de media

151 resultaten

21 maart 2019

Hans de Bruijn in Trouw over aanslagen in Christchurch

Hoe reageerde Jacinda Ardern, de premier van Nieuw-Zeeland, op de aanslagen in Christchurch? Hans de Bruijn vertaalde delen van de verklaring die ze een paar uur na de aanslagen aflegde en geeft een korte analyse.

20 maart 2019

Marc de Vries in Reformatisch Dagblad over de smartphone

De column van Marc de Vries, hoogleraar christelijke filosofie aan de Technische Universiteit Delft gaat ditmaal over ”digital phenotyping”.

14 maart 2019

Neelke Doorn in de Volkskrant over Waterschappen

Er bestaan grote verschillen tussen de belastingen die de waterschappen opleggen aan de bewoners van hun gebieden.

27 februari 2019

Neelke Doorn in NRC Handelsblad over Waterschappen

Tien jaar geleden dreigde afschaffing van de waterschappen, maar met de klimaatverandering zijn ze weer belangrijk geworden. „De waterschappen zijn sterker dan ooit.”

22 februari 2019

Gijsbert Korevaar in P+ Special over circulaire campus

Er is iets magisch aan het economische succes van campussen. De regering stelt in de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) dat campussen belangrijk zijn voor een toekomstbestendige economie in Nederland. In deze P+ Special pleit assistant professor Gijsbert Korevaar van de TU Delft voor het opzetten van een ‘circulaire campus’.

19 februari 2019

Marc de Vries in het Reformatorisch Dagblad over communicatie

Taal is niet alleen een middel om de wereld te beschrijven, maar ook om een wereld te scheppen. Techniek heeft taal nodig. Zonder communicatie geen techniek. Zo zegt Marc de Vries, bijzonder hoogleraar reformatorische wijsbegeerte aan de Technische Universiteit Delft in zijn column.

15 februari 2019

Hans de Bruijn in Splinter, in de politiek over framing

Het imago van onze politici staat centraal in deze aflevering van Splinter, in de politiek. Kun je jezelf blijven op het Binnenhof? Is de inhoud ondergeschikt aan het imago? Hans de Bruijn is aan het woord over framing in de politiek.

09 februari 2019

Hans de Bruijn op NPO Radio 1 - De Taalstaat over framing

Hans de Bruijn is hoogleraar bestuurskunde aan de Technische Universiteit Delft. In Trouw schrijft hij wekelijks een column over framing. Nu is er ook het vernieuwde boek: Handboek Framing.

08 februari 2019

Aad Correljé op Energiepodium.nl over energieverbruik op universiteiten

Wetenschappers bestrijden klimaatonvriendelijk gedrag, maar kunnen in de dagelijkse praktijk zelf meer doen om de eigen uitstoot van CO2 tegen te gaan volgens Aad Correljé, universitair hoofddocent Economie van Infrastructuren aan de TU Delft. Hij wijst op hun voorbeeldfunctie en vraagt de hand in eigen boezem te steken.

30 januari 2019

Cees van Beers op NRC Handelsblad over CO2-heffing

De Nederlandse industrie moet een serieuze bijdrage leveren om de uitstoot van CO2 te verminderen. Daartoe moet de prijs per ton uitgestoten CO2 omhoog. Dit moet snel gebeuren; hoe langer we wachten om de koolfstofrijke Nederlandse economie te ‘decarboniseren’, hoe ingrijpender en duurder de maatregelen zullen zijn.