TBM wetenschappers in de media

151 resultaten

29 januari 2019

Enno Schröder and Servaas Storm in various media on Economic Growth and Carbon Emissions

Wishful thinking and tinkering won’t cut it. Nothing short of a mass mobilization for deep de-carbonization across the global economy can avert the looming climate catastrophe.

25 januari 2019

Hans de Bruijn in Trouw over de Brexit

Labourparlementslid David Lammy leest premier May en andere voorstanders van de brexit de les. Ook zijn eigen partij geselt hij, in een zinderende, geruchtmakende speech. Framingspecialist Hans de Bruijn legt onder deze speech uit wat de toespraak zo goed maakt.

24 januari 2019

Dap Hartmann op Omroep West over subsidies voor Innovatie

Voor het vijfde jaar op rij maakt de provincie Zuid-Holland miljoenen vrij voor innovatie. Samen met geld van de landelijke overheid is er dit jaar 13,4 miljoen euro beschikbaar voor mkb-bedrijven die een goed idee willen realiseren. De vraag ernaar is groot. Slechts 1 op de 10 plannen bereikt uiteindelijk succesvol de consument, weet hoofddocent Innovatie en Ondernemerschap aan de TU Delft Dap Hartmann.

24 januari 2019

Angelo Vermeulen in diverse media over een buitenaardse bevalling

Met een katoenplantje slaagde China er vorige week in een aardse levensvorm op een ander hemellichaam te laten leven. Een Brabants bedrijf gaat verder: het wil in 2024 een kind ter wereld brengen in de ruimte. Ook de Belgische bioloog Angelo Vermeulen, die aan de TU Delft promoveert op langdurige ruimtereizen, pleit voor meer proeven met dieren voordat we overhaast een vrouw laten bevallen in het bovenmaanse.

17 januari 2019

Sander Onstein op Logistiek.nl over distributienetwerken

Logistieke kosten, service levels en beschikbaarheid van personeel zijn al jaren belangrijke uitgangspunten op basis waarvan bedrijven hun fysieke distributienetwerken inrichten. Toch zijn er zes minder bekende factoren waar bedrijven rekening mee houden bij het ontwerp van hun distributienetwerken, zo schrijft Sander Onstein, promovendus distributienetwerken bij de TU Delft.

14 januari 2019

Hans de Bruijn in Trouw: ‘In onze politieke cultuur ontbreekt het he-le-maal aan onbevangenheid’

In Trouw is een essay verschenen van Hans de Bruijn. Ja, dat we onze open geest kwijt zijn, dat is erg. Hij zoekt oorzaken. En vindt een ster aan het Kerstfirmament.

14 januari 2019

Angelo Vermeulen in diverse media over plantjes op de maan

Voor het eerst in de geschiedenis groeien er plantjes op de maan. Een Chinese sonde bracht katoenzaadjes naar het hemellichaam, die inmiddels zijn uitgekomen. Ruimtevaartonderzoeker Angelo Vermeulen van de TU Delft is enthousiast over de geslaagde missie. ,,Geweldig! De grote uitdaging was om de zaden onderweg in leven te houden en te zorgen dat alles ter plekke kon ontkiemen.”

14 januari 2019

Niek Mouter in NRC over burgers die meedenken over klimaatbeleid

Met een online evaluatie kunnen burgers eenvoudig kenbaar maken welke klimaatmaatregelen hun voorkeur hebben. De VVD-fractievoorzitter zou dat moeten weten, schrijft Niek Mouter, transporteconoom en rechtsfilosoof aan de TU Delft.

07 januari 2019

Angelo Vermeulen in diverse media over bio-inspired space architecture

Going interstellar is hard. The closest stars to the sun are generally several light-years away, so a trip would take decades at best. Not to mention that the road there is perilous: Particle impacts and radiation can easily destroy a mission on its way there. Angelo Vermeulen, researcher at TU Delft, however, likes hard problems. He has imagined a spacecraft dug into an asteroid, which evolves like an organism and could take us beyond the solar system.

05 januari 2019

Angelo Vermeulen in De Tijd over reizen naar de maan

De voorbije decennia werd ze haast volledig genegeerd. Vandaag is ze incontournable in de verdere exploratie van de ruimte. Van grote ruimtevaartnaties tot start-ups: iedereen wil naar de maan. En als het even kan om te blijven. Ondanks zoveel tomeloze ambitie is de comeback van de maan ook een vorm van realisme, zegt Angelo Vermeulen, ruimtevaartexpert, techkunstenaar en onderzoeker aan de TU Delft.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.