TBM wetenschappers in de media

25 resultaten

30 juli 2020

Aimee van Wynsberghe over gebruik van klantdata in diverse media

Consumenten in Europa vertrouwen supermarkten meer ten aanzien van het gebruik van hun persoonlijke gegevens dan financiële instellingen, digitale platformen en social media – en in sommige gevallen zelfs meer dan overheden en medische instellingen.

14 april 2020

Seda Gürses in diverse media over privacy vriendelijke corona app

Wetenschappers van onder meer de TU Delft zijn vergevorderd met een corona-app die volgens hen voldoet aan onze privacyregels. Volgende week denken ze een prototype klaar te hebben.Vanuit de TU Delft werkt onder anderen assistent-professor Seda Gürses mee. Ook zij doet onderzoek naar privacy en technologie.

14 april 2020

Seda Gürses in NOS.nl over apps tegen corona

De overheid moet nog een aantal hordes nemen voordat apps kunnen worden ingezet tegen het coronavirus, waarschuwen deskundigen. Het kabinet zei dinsdagavond apps als deel van de zogenoemde 'exit-strategie' te zien. De app lijkt op iPhones minder betrouwbaar."We zijn nog bezig hoe we dit kunnen oplossen", zegt Seda Gürses van de TU Delft, die meewerkt aan een initatief voor een contactonderzoek-app.

11 maart 2020

Caspar Chorus in Verbond van Verzekeraars over AI

De kracht van neurale netwerken is dat computers tussen heel veel datapunten allerlei verbanden proberen te leggen, waar wij als mensen nooit aan zouden denken. En ze vinden die verbanden. Of dat dan causale verbanden, of enkel correlerende variabelen zijn: dat is niet de zorg van het slimme algoritme. Daarom pleitte prof. dr. ir. Caspar Chorus op het Jaarevent van het Verbond voor grote waakzaamheid bij de inzet van neurale netwerken voor automatische besluitvorming.

09 december 2019

Caspar Chorus op het Financieele Dagblad over robots met een geweten

Computers nemen mensen steeds vaker beslissingen uit handen. Maar is dat wel wenselijk als er een ethische afweging wordt gevraagd? Caspar Chorus, hoogleraar bij de TU Delft, komt met een antwoord: het morele algoritme.

13 augustus 2019

Aimee van Wynsberghe in Computer weekly about Most influential women in UK tech

In its search for the most influential women in UK technology, each year Computer Weekly asks the tech industry to nominate who it thinks should be considered for the top 50. Robot ethicist Aimee van Wynsberghe of TU Delft is on the longlist for 2019.

12 augustus 2019

Aimee van Wynsberghe in Holland Herald about Robot ethics

Assistant professor and robot ethicist Aimee van Wynsberghe of TU Delft says we should not worry about robots taking over humanity. But we do need to develop moral codes when it comes to robotics and artificial intelligence.

05 februari 2019

Marc de Vries in Reformatorisch Dagblad over robots

Robots maken het leven steeds gemakkelijker. Roomba stofzuigt, de robotmaaier houdt het gazon kort. Maar robots kunnen veel meer. In de ouderenzorg is robotzeehond Paro een begrip aan het worden. Meer dan vijftig Nederlandse verzorgings- en ziekenhuizen hebben zo’n babyzeehond in dienst. Marc de Vries, hoogleraar christelijke filosofie aan TU Delft, heeft zo zijn twijfels over de inzet van Paro.

08 januari 2019

Aimee van Wynsberghe in TU Delta over responsible robotics

How do you design robots more responsibly? Aimee van Wynsberghe, assistant professor at TU Delft, wants to help engineers figure that out.

10 december 2018

Virginia Dignum in De Ingenieur over gedragscode voor robots

In december vorig jaar presenteerde De Ingenieur technische toepassingen die in 2018 zouden doorbreken. Wat is er van terechtgekomen en zijn ze voorbodes van een nieuwe trend? Een gedragscode voor robots is nog niet van de grond gekomen, 'Maar', zegt Virginia Dignum van de TU Delft: 'Steeds meer landen hebben een eigen AI-strategie, dat helpt om bepaalde standaarden te handhaven'.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.