TBM wetenschappers in de media

21 resultaten

07 november 2017

Virginia Dignum op NRC.nl over robotrechten

Robotrechten Robots worden steeds slimmer en lijken steeds meer op mensen. Dat zorgt voor nieuwe ethische vraagstukken.

18 oktober 2017

Aimee van Wynsberghe op BBC News over Robotics

Virtual waiters and waitresses, self-service checkouts and robot orchestra conductors: love it or hate it, automation, artificial intelligence and robotics are here to stay. But will these technological advances - be it in the office or the factory - affect the working life of men and women equally?

09 oktober 2017

Ilse Verdiesen in Volkskrant over Killerrobots

Dragen autonome wapens bij aan een schone, humane oorlogsvoering of openen we hiermee de doos van Pandora? Majoor en master student Artificial Intelligence Ilse Verdiesen onderzoekt hoe de mens 'in control' kan blijven.

23 augustus 2017

Jeroen van den Hoven op BNR Nieuwsradio over Autonome wapens

Ruim honderd techbedrijven doen vandaag een oproep aan de Verenigde Naties om dat soort wapens te verbieden. Waarom is zo'n oproep nodig, helpt het, zijn er al van dat soort wapens, hoe gevaarlijk zijn ze en zitten er dan helemaal geen positieve kanten aan killer robots?

03 juli 2017

Aimee van Wynsberghe in various media: Sex robots promise 'revolutionary' service but also risks, says study

20 april 2017

Jeroen van den Hoven in de Volkskrant over Facebook Live

Een nieuw incident legt Facebook andermaal onder het vergrootglas. Facebook belooft beterschap en strengere controle na de uitgezonden moord op zijn netwerk. Maar zijn die maatregelen afdoende? Nee, zeggen Nederlandse experts.

19 februari 2017

Jeroen van den Hoven in diverse media over robotisering en werkgelegenheid

Het volgende kabinet moet razendsnel aan de slag met het thema robotisering. Gebeurt dat niet, dan is dat funest voor de banen van honderdduizenden Nederlanders en voor onze economie.

20 oktober 2016

Filippo Santoni De Sio in Het Financieele Dagblad over robotisering

Ethische keuzes overlaten aan computers is erg lastig: zo kiest een zelfrijdende auto altijd voor de veiligheid van de inzittenden.

14 juni 2016

Jeroen van den Hoven in NU.nl over ethische robots

20 april 2016

Jeroen van den Hoven in het NOS Journaal over killer robots

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.