304 resultaten

03 april 2021

Doe mee aan onderzoek naar voorkeuren van Nederlanders over de volgorde van vaccinatie en het coronapaspoort

Wetenschappers van de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam doen onderzoek naar de voorkeuren van Nederlanders voor verschillende varianten van het coronapaspoort en de volgorde van vaccinatie in de groep gezonde Nederlanders tussen de 18 en 60 jaar. Het onderzoek staat open voor alle Nederlanders tot en met 8 april. Iedere Nederlander vanaf 18 jaar kan meedoen met het onderzoek via: https://www.tudelft.nl/corona-paspoort. Al eerder onderzocht de onderzoeksgroep deze voorkeuren onder 1500 Nederlanders die representatief zijn voor de Nederlandse bevolking. De resultaten van beide groepen, zowel de kleine representatieve groep als het nu gestarte opengestelde onderzoek worden gerapporteerd aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

01 april 2021

New publication: Journal of Integrated Security and Safety Science

We are proud to present the new Journal of Integrated Security and Safety Science. An open access journal in which you can freely read and publish innovative papers that offer a significant contribution - conceptual, theoretical, methodological, or empirical - to all areas of physical security and safety in industries and infrastructures.

30 maart 2021

Nieuw zelf-organiserend rampencommunicatiesysteem kan levens redden

Een bijna lege telefoon kan bij rampen het verschil betekenen tussen leven en dood. TU Delft onderzoeker Indushree Banerjee heeft daarom een nieuw energie-efficiënt en betrouwbaar noodcommunicatiesysteem ontworpen voor smartphones. Het systeem maximaliseert het aantal mensen dat gedurende een langere periode kan communiceren en kan daarmee levens redden in getroffen gebieden.

29 maart 2021

Nederlandse universiteiten lanceren eerste Studentenkabinet

Geen regeerakkoord voor vier jaar, maar een plan voor de lange termijn, gebaseerd op de wetenschap. De universiteiten van Nederland presenteren – vlak na de verkiezingen en midden in de formatie – een eigen regeerakkoord. Veertien studenten vormen het eerste Nederlandse Studentenkabinet en vertegenwoordigen elk een eigen ministerspost met een passend plan voor de toekomst van Nederland.

26 maart 2021

TU Delft en NFI slaan handen ineen om forensisch onderzoek te innoveren

Hoe valt iemand na een duw of sprong naar beneden? Hoe kan je goed onderzoek doen op een plaats delict? Kan een computermodel het tijdstip van een overlijden vaststellen? En hoe haal je alle sporen op een goede manier uit een telefoon? Het zijn zo maar wat voorbeelden van onderzoeken die de TU Delft en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) samen uitvoeren. Vandaag is de samenwerking verstevigd door het tekenen van een gezamenlijk ‘Memorandum of Understanding’.

21 maart 2021

Hans de Bruijn in Trouw over het boemerang effect van iemand visieloosheid verwijten

Hans de Bruijn over het boemerang effect wanneer je iemand visieloosheid verwijt.

18 maart 2021

Klimaatbestendigheid expert professor Tatiana Filatova aangesteld bij TBM

We are pleased to announce that professor Tatiana Filatova will be joining our faculty as of the 1st of April 2021. She is an authority in the field of computational agent-based models designed to explore climate resilience of coupled socio-technical-environmental systems. She is appointed as full professor computational economics at the MAS department.

12 maart 2021

Nieuwe Mooc over ethische dilemma’s in professional engineering

Een nieuwe gratis online mooc over ethische dilemma’s in professional engineering wordt 16 maart gelanceerd. TBM onderzoeker Pieter Vermaas legt hierin uit hoe ingenieurs wereldwijd om kunnen gaan met ethische dilemma’s.

12 maart 2021

New Mooc on ethical dilemmas professional engineering

08 maart 2021

Aandacht voor ethiek in Tech for Health campagne

Onderzoeker Samantha Copeland van de faculteit TBM wil ethiek zichtbaar en bespreekbaar maken op het raakvlak van technologie en geneeskunde. Het doel: komen tot verantwoorde en duurzame innovatie in de gezondheidszorg. Haar onderzoek is onderdeel van de TU Delft campagne Tech for Health | Betere zorg dankzij Delftse technologie.