299 resultaten

29 juli 2022

Zijn we wel goed voorbereid op de ‘technologische storm’ die eraan komt?

Zijn we als maatschappij wel klaar voor de stormachtige ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence (AI), 5G of The Internet of Things? Over die vraag bogen onderzoekers van de TU Delft zich.

01 juli 2022

Kateřina Staňková ontvangt Vidi beurs

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft een Vidi beurs ter waarde van 800.000 euro toegekend aan Kateřina Staňková, onderzoeker bij TBM. Dankzij deze beurs krijgt Kateřina de kans om haar eigen onderzoek verder uit te werken en haar onderzoeksteam uit te breiden. Kateřina legt uit wat haar onderzoek inhoudt.

13 juni 2022

TU Delft-onderzoekers ontwikkelen model voor groen, energieonafhankelijk Europa

Onderzoekers van de ETH Zürich en de TU Delft hebben een model ontwikkeld waarmee honderden scenario’s kunnen worden gegenereerd die kunnen leiden tot een Europees energiesysteem dat in 2050 volledig groen en zelfvoorzienend is.

20 mei 2022

Best teachers of the year 2021-2022

Donderdag 19 mei heeft Neelke Doorn, director of education, in samenwerking met studievereniging Curius de “Teacher of the Year Award" van faculteit Techniek, Bestuur en Management overhandigd aan de winnaar Tom Vroegrijk. Ook Roel Dobbe (I&C), Jan Anne Annema (T&L), Rob Stikkelman (E&I), Haiko van der Voort (MSc EPA), Roland Ortt (MSc MOT), Caspar Chorus (MSc CoSEM) vielen in de prijzen.

19 mei 2022

Echo, het duurzame onderwijsgebouw in gebruik genomen

Vanaf 30 mei wordt het duurzame, interfacultair onderwijsgebouw Echo in gebruik genomen door docenten en studenten. Vanaf het nieuwe collegejaar zullen alle zalen ingeroosterd worden en is de horeca volledig in bedrijf.

16 mei 2022

De TU Delft heeft het Digital Ethics Centre gelanceerd voor eerlijke en veilige AI

Onze samenleving digitaliseert steeds verder. Dat brengt kansen om bijvoorbeeld efficiënter te werken, maar roept ook veel ethische vragen op. Hiervoor heeft de TU Delft het Digital Ethics Centre geopend. Hier kunnen onderzoekers samen met overheidsinstellingen en bedrijven kijken naar de ethische kant van AI en digitalisering, zoals eerlijkheid, veiligheid en transparantie; en door onderzoek de juiste oplossingen en toepassingen ontwikkelen.

12 mei 2022

Rico Herzog ontvangt scriptieprijs van Vereniging voor Bestuurskunde

Op dinsdag 10 mei 2022 is de H.A. Brasz scriptieprijs van de Vereniging voor Bestuurskunde uitgereikt aan Rico Herzog voor zijn scriptie “Cities for Citizens: Identification of Public Values and their Conflics in Urban Space”.

11 mei 2022

Caspar Chorus benoemd tot decaan faculteit Industrieel Ontwerpen (IO)

Het College van Bestuur heeft prof.dr.ir. Caspar Chorus per 1 september 2022 benoemd als decaan van de faculteit Industrieel Ontwerpen (IO). Momenteel is hij voorzitter van de afdeling Engineering Systems and Services bij de faculteit Techniek, Bestuur en Management (TBM).

02 mei 2022

Miljoenensubsidie voor onderzoek naar ‘de algoritmische samenleving’

Het kabinet kent in het kader van het programma Zwaartekracht 21,3 miljoen euro toe aan het project ‘De algoritmische samenleving’, dat wordt geleid door UvA-universiteitshoogleraren Natali Helberger en Claes de Vreese. Seda Gürses is een van de Co-PI's op het project. In het onderzoek ligt de focus onder meer op de implicaties van het toenemend gebruik van geautomatiseerde besluitvorming en Artificial Intelligence (AI).

22 april 2022

Koninklijke Onderscheiding voor hoogleraar Kornelis Blok

Vandaag heeft professor Kornelis Blok een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. De hoogleraar Energiesysteemanalyse aan de faculteit Techniek, Bestuur en Management, is in Houten benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

/* */