295 resultaten

20 mei 2022

Best teachers of the year 2021-2022

Donderdag 19 mei heeft Neelke Doorn, director of education, in samenwerking met studievereniging Curius de “Teacher of the Year Award" van faculteit Techniek, Bestuur en Management overhandigd aan de winnaar Tom Vroegrijk. Ook Roel Dobbe (I&C), Jan Anne Annema (T&L), Rob Stikkelman (E&I), Haiko van der Voort (MSc EPA), Roland Ortt (MSc MOT), Caspar Chorus (MSc CoSEM) vielen in de prijzen.

16 mei 2022

De TU Delft heeft het Digital Ethics Centre gelanceerd voor eerlijke en veilige AI

Onze samenleving digitaliseert steeds verder. Dat brengt kansen om bijvoorbeeld efficiënter te werken, maar roept ook veel ethische vragen op. Hiervoor heeft de TU Delft het Digital Ethics Centre geopend. Hier kunnen onderzoekers samen met overheidsinstellingen en bedrijven kijken naar de ethische kant van AI en digitalisering, zoals eerlijkheid, veiligheid en transparantie; en door onderzoek de juiste oplossingen en toepassingen ontwikkelen.

12 mei 2022

Rico Herzog ontvangt scriptieprijs van Vereniging voor Bestuurskunde

Op dinsdag 10 mei 2022 is de H.A. Brasz scriptieprijs van de Vereniging voor Bestuurskunde uitgereikt aan Rico Herzog voor zijn scriptie “Cities for Citizens: Identification of Public Values and their Conflics in Urban Space”.

11 mei 2022

Caspar Chorus benoemd tot decaan faculteit Industrieel Ontwerpen (IO)

Het College van Bestuur heeft prof.dr.ir. Caspar Chorus per 1 september 2022 benoemd als decaan van de faculteit Industrieel Ontwerpen (IO). Momenteel is hij voorzitter van de afdeling Engineering Systems and Services bij de faculteit Techniek, Bestuur en Management (TBM).

02 mei 2022

Miljoenensubsidie voor onderzoek naar ‘de algoritmische samenleving’

Het kabinet kent in het kader van het programma Zwaartekracht 21,3 miljoen euro toe aan het project ‘De algoritmische samenleving’, dat wordt geleid door UvA-universiteitshoogleraren Natali Helberger en Claes de Vreese. Seda Gürses is een van de Co-PI's op het project. In het onderzoek ligt de focus onder meer op de implicaties van het toenemend gebruik van geautomatiseerde besluitvorming en Artificial Intelligence (AI).

22 april 2022

Koninklijke Onderscheiding voor hoogleraar Kornelis Blok

Vandaag heeft professor Kornelis Blok een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. De hoogleraar Energiesysteemanalyse aan de faculteit Techniek, Bestuur en Management, is in Houten benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

21 april 2022

Roland Ortt bijzonder hoogleraar Stedelijk Innovatiemanagement

Dr. Roland Ortt wordt per 1 mei 2022 benoemd tot bijzonder hoogleraar Stedelijk Innovatiemanagement bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Echte verandering in een stad vereist een combinatie van nieuw beleid, nieuwe gedragspatronen van belangengroepen en nieuwe bedrijfsmodellen van betrokken bedrijven en organisaties. Hoe kunnen die verschillende typen innovaties worden gecombineerd in de praktijk? Dit is een van de centrale vragen bij deze leerstoel die is ingesteld vanwege de Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) en wordt ingebed bij het Leiden-Delft-Erasmus Centrum voor BOLD Cities.

12 april 2022

Janna van Grunsven ontvangt Veni beurs

NWO heeft aan wetenschapper Janna van Grunsven van de faculteit TBM een Veni-financiering van maximaal 280.000 euro toegekend. Hiermee kan zij de komende drie jaar haar eigen onderzoeksidee verder ontwikkelen. Janna vertelt hieronder wat ze gaat onderzoeken in haar Veni.

11 april 2022

Veni’s voor negen Delftse toponderzoekers

Nog eens 78 veelbelovende jonge wetenschappers ontvangen van NWO Veni-financiering van maximaal 280.000 euro. Het gaat om zestig onderzoekers uit het domein Sociale en Geesteswetenschappen (SGW) en achttien uit de Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW), die de komende drie jaar hun eigen onderzoeksideeën verder kunnen ontwikkelen. De Veni’s voor de domeinen ENW en ZonMW werden in december 2021 bekend gemaakt.

06 april 2022

TU Delft voor het eerst in top 10 van QS Engineering & Technology universiteiten in de wereld

In de op 6 april 2022 gepubliceerde QS World University Rankings by Subject staat de TU Delft op een 10e positie op Engineering & Technology. Daarnaast behaalt de TU Delft in tien vakgebieden een positie in de top 20.

/* */