264 resultaten

03 augustus 2020

Toekomstige energiesystemen moeten klimaatbestendig zijn

Klimaatbeleid voor toekomstige energiesystemen is doorgaans gericht op de uitdaging om ze klimaatneutraal te maken om klimaatverandering te voorkomen.

07 juli 2020

TPM Energy Transition Lab lanceert website

Het team van het TPM Energy Transition Lab kondigt met trots aan dat hun website is gelanceerd. Het Lab is een experimenteel laboratorium met de ambitie om innovatief en interdisciplinair onderzoek te doen naar de ontwikkeling van nieuwe benaderingen, methoden en instrumenten om een effectieve, eerlijke, legitieme energietransitie te bevorderen.

07 juli 2020

TPM AI-Lab website is live

Vorige week is de website van het TPM AI-Lab live gegaan. Aimee van Wynsberghe, directeur van het TPM AI-Lab: ‘Ik ben enorm trots op het team van TPM om een AI-lab te creëren. We hopen AI-onderzoek binnen onze faculteit te verrijken en de fantastische multidisciplinaire aanpak van TBM te laten zien '.

03 juli 2020

Onderzoek naar vaccinatiebereidheid en vaccinatiebeleidsvoorkeuren in Nederland

Momenteel wordt er druk gewerkt aan een vaccin tegen COVID-19. Om groepsimmuniteit te bereiken is een vaccinatiegraad van zo’n 75% nodig. Niek Mouter van TU Delft gaat samen met Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit Maastricht onderzoeken of Nederlanders vaccinatiebereid zijn en wat hun voorkeuren zijn voor beleid om vaccinatiebereidheid bij de bevolking te stimuleren.

03 juli 2020

TBM-masterstudenten winnen de 2e plaats in de SIMIO-competitie

EPA-masterstudenten Tess Kim en Rico Herzog namen met succes deel aan de SIMIO-wedstrijd afgelopen mei. Van de meer dan 330 teams vanuit de hele wereld kregen de twee masterstudenten de tweede plaats van een jury bestaande uit academische en professionele SIMIO-gebruikers.

25 juni 2020

Twee TBM spin-off bedrijven ontvangen NWO Take-off financiering

Zowel de Participatieve Waarde Evaluatie onderneming i.o. van Niek Mouter, Shannon Spruit en Anatol Itten, als Councyl, het bedrijf van Caspar Chorus waarin ook Delft Enterprises participeert, ontvangen een NWO Take-off financiering. Met deze subsidie kunnen zij hun innovatieve ondernemingen op gebied van burgerparticipatie en betrouwbare kunstmatige intelligentie een impuls geven en wetenschappelijke kennis naar de markt brengen.

22 juni 2020

Twee TBM-onderzoeksprojecten genoemd als best practices in OESO-rapport

Vorige week verscheen er een OESO-rapport over transdisciplinair onderzoek, dat kennis uit verschillende wetenschappelijke disciplines combineert met die van publieke en private stakeholders en burgers om complexe maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. In 28 casestudies worden de belangrijkste obstakels om transdisciplinair onderzoek effectief uit te voeren en voorbeelden om beter aan de eisen van dit soort onderzoek te voldoen geïdentificeerd. Twee van de casestudies betreffen TBM-onderzoeksprojecten.

11 juni 2020

Onderzoek naar economische en logistieke effecten vanuit afbouwscenario’s van coronamaatregelen

Bert van Wee gaat met Niek Mouter, Ruth Shortall en andere wetenschappers van de TU Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam onderzoek doen naar de economische en logistieke gevolgen van de anderhalvemetersamenleving voor de mobiliteit van personen.

10 juni 2020

CiTyAI lab gelanceerd

Het CiTyAI lab is formeel gelanceerd op dinsdag 2 juni als een van de acht Delftse AI-labs. Het Lab is een gezamenlijk initiatief waarin de faculteiten TBM en CITG AI gaan ontwikkelen om inzichten te verkrijgen over o.a. de aantrekkelijkheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid van de stedelijke omgeving, en hun impact op menselijk gedrag. TBM onderzoeker Sander van Cranenburgh is de initiator van dit AI lab.

09 juni 2020

Twijfelaars geven doorslag bij invoering corona-app

Nederlanders hebben sterk uiteenlopende meningen over de tracking-and-tracing corona-app