295 resultaten
07 juni 2018

4TU Resilience Engineering Centrum officieel van start

Grote energiestoringen of zware stormen maken duidelijk hoe kwetsbaar onze infrastructuur is. De vier technische universiteiten van Nederland (Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente en Wageningen Universiteit en Research) bundelen hun krachten op het gebied van Resilience Engineering (veerkrachttechnologie).

Virginia Dignum benoemd als Fellow van EURAI

Virginia Dignum is onlangs benoemd als Fellow van de European Artificial Intelligence Association (EURAI). Het EURAI Fellows programma erkent Europese AI onderzoekers die uitzonderlijke bijdragen hebben geleverd aan het AI veld. The Fellows worden elke 2 jaar gekozen uit de top 3% AI onderzoekers in Europa. Het is een mooi erkenning van haar werk en dat van haar studenten en collega’s.

30 mei 2018

TPM researchers participated in large scale disaster response exercise

From 15 – 17 May, TPM researchers Kenny Meesters and Yan Wang participated in the UK’s largest international disaster response exercise SIMEX2018 together with some 2000 other players. SIMEX provides a realistic environment to learn, test and evaluate emergency response mechanisms, such as rescue operations, tools, procedures, and policies.

Officiële lancering e-Refinery

Op dinsdag 22 mei stond het Process & Energy lab bij 3mE bol van e-Refinery: hèt gloednieuwe consortium dat met een unieke integrale aanpak, van materiaal tot en met processen en opschaling, de chemische –en energie-industrie helpt te elektrificeren en decarboniseren. Samen met programmamaker Paulien Herder (TBM) lanceerden decaan Theun Baller van 3mE en Lucas van Vliet, decaan van faculteit TNW, officieel het consortium in de 3mE-proeffabriek.

24 mei 2018

Ilse Verdiesen wins best student thesis award on military ethics

Majoor en master student Artificial Intelligence Ilse Verdiesen heeft vorige week de 1e prijs van de European International Society for Military Ethics (EuroISME) in ontvangst mogen nemen voor haar master thesis ‘Ethics of Autonomous Weapons’.

17 mei 2018

Bondspresident Frank-Walter Steinmeier bezoekt TU Delft

Op dinsdag 15 mei brachten de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier en zijn vrouw Elke Büdenbender een bezoek aan de TU Delft en Yes!Delft. Het bezoek was onderdeel van een officieel staatsbezoek op dinsdag 15 en woensdag 16 mei aan Nederland.

16 mei 2018

Aimee van Wynsberghe to headline ITWeb Artificial Intelligence 2018

Aimee van Wynsberghe, assistant professor of ethics and technology at TU Delft and co-founder and president of the Foundation for Responsible Robotics, will be presenting a keynote address at ITWeb Artificial Intelligence 2018.

16 mei 2018

International grant for research on water transformations in urban fringes areas

TPM researcher Leon Hermans has been awarded funding for the international project “H2O -- T2S in Urban Fringe Areas”. It is one of twelve interdisciplinary research projects on ”Transformations to Sustainability” funded by the international Belmont Forum and NORFACE.

02 mei 2018

Protecting Humanitarian Workers: Large simulation exercise at TPM for the EU project “iTrack”

In the week of April 16, all 13 international partners of the EU H2020 iTRACK project gathered at the TPM faculty for a full week of technology integration and testing of the ambitious iTrack system, an advanced system for real-time tracking and monitoring to support humanitarian operations in the dire conditions of conflict disasters.

01 mei 2018

Nieuw SURF-project van TBM gehonoreerd

Online onderwijs biedt kansen voor innovatie en kwaliteitsverbetering van het onderwijs en hoger studiesucces. Het ministerie van OCW stelt daarom subsidie beschikbaar voor een jaarlijkse stimuleringsregeling open en online onderwijs.