301 resultaten
18 juli 2018

Moral luck in science and innovation: Martin Sand to start as Postdoc at VTI

This August, Martin Sand will start as a postdoctoral researcher at the department of Values, Technology and Innovation. His application for the LEaDing Fellows Postdocs Programme was recently approved.

05 juli 2018

Symposium: Shaping an Inclusive Energy Transition

At the occasion of the inaugural address of Professor Zofia Lukszo, the Energy & Industry research group, Faculty of Technology, Policy and Management, Delft University of Technology, is organizing a symposium on the theme of how to shape an “Inclusive Energy Transition”.

02 juli 2018

Met Superhuman Sports van de bank af

Op de Superhuman Sports Design Challenge worden nieuwe combinaties gemaakt van fysieke spellen met technologie uit computergames. Het doel is om hiermee mensen aan te zetten tot meer bewegen.

28 juni 2018

Hoge score MOT studenten bij internationale Business Strategy Management Game

Een studententeam van de MSc Management of Technology heeft in juni 2018 een zeer hoge score behaald in de internationale Business Strategy Management Game. De management game is een van de activiteiten van het vak ‘integratiemoment’ binnen de opleiding Management of Technology en wordt verzorgd door dr. Geerten van de Kaa.

26 juni 2018

Virginia Dignum and Aimee van Wynsberghe appointed in new High-Level Expert Group on AI

The European Commission has appointed 52 experts to a new High-Level Expert Group on Artificial Intelligence, comprising representatives from academia, civil society, as well as industry. Amongst them are Virginia Dignum and Aimee van Wynsberghe of the faculty of TPM.

26 juni 2018

Sign up now for the working conference ‘Let’s talk about integrity’

Which integrity dilemmas do you encounter in your daily work or study? Do you know who to talk to when you need advice? And what could the university do to support an open culture in which dilemmas can easily be discussed? You are invited to share your opinion on such issues during a working conference on Wednesday 4 July from 12.30 - 18.00h at Lijm & Cultuur.

07 juni 2018

4TU Resilience Engineering Centrum officieel van start

Grote energiestoringen of zware stormen maken duidelijk hoe kwetsbaar onze infrastructuur is. De vier technische universiteiten van Nederland (Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente en Wageningen Universiteit en Research) bundelen hun krachten op het gebied van Resilience Engineering (veerkrachttechnologie).

Virginia Dignum benoemd als Fellow van EURAI

Virginia Dignum is onlangs benoemd als Fellow van de European Artificial Intelligence Association (EURAI). Het EURAI Fellows programma erkent Europese AI onderzoekers die uitzonderlijke bijdragen hebben geleverd aan het AI veld. The Fellows worden elke 2 jaar gekozen uit de top 3% AI onderzoekers in Europa. Het is een mooi erkenning van haar werk en dat van haar studenten en collega’s.

30 mei 2018

TPM researchers participated in large scale disaster response exercise

From 15 – 17 May, TPM researchers Kenny Meesters and Yan Wang participated in the UK’s largest international disaster response exercise SIMEX2018 together with some 2000 other players. SIMEX provides a realistic environment to learn, test and evaluate emergency response mechanisms, such as rescue operations, tools, procedures, and policies.

Officiële lancering e-Refinery

Op dinsdag 22 mei stond het Process & Energy lab bij 3mE bol van e-Refinery: hèt gloednieuwe consortium dat met een unieke integrale aanpak, van materiaal tot en met processen en opschaling, de chemische –en energie-industrie helpt te elektrificeren en decarboniseren. Samen met programmamaker Paulien Herder (TBM) lanceerden decaan Theun Baller van 3mE en Lucas van Vliet, decaan van faculteit TNW, officieel het consortium in de 3mE-proeffabriek.