275 resultaten

15 oktober 2020

TBM-alumnus Paul Komboi ontvangt prestigieuze Order of the British Empire award

Paul Komboi, een voormalig masterstudent Engineering and Policy Analysis, ontving de “(O.B.E) Officer of the Most Excellent Order of the British Empire 2020 Queen's Birthday Honours List voor zijn enorme inzet voor de telecommunicatie en algehele digitalizering van de economie van Papoea-Nieuw-Guinea.

13 oktober 2020

Politie, TNO en TU Delft samen voor innovatie in nationale veiligheidsvraagtukken

TNO, Nationale Politie en Technische Universiteit Delft, onder leiding van het TU Safety & Security Institute, gaan samen werken aan innovatie in nationale veiligheidsvraagstukken. De drie organisaties kennen elkaar goed en werken al op veel Safety & Security gebieden samen, zoals detectie, monitoren en cyber security.

06 oktober 2020

TU Delft ondertekent Safety Delta Nederland convenant voor een veilige (petro)chemische industrie

Op 5 oktober ondertekenen (petro)chemische industrie, wetenschap en de overheid een convenant om gezamenlijk te werken aan de veiligste (petro)chemische industrie ter wereld.

30 september 2020

H2020-project: een nieuw marktontwerp voor 100% hernieuwbare energiesystemen

De beweging naar een bijna 100% hernieuwbaar Europees elektriciteitssysteem vereist een innovatief ontwerp van de elektriciteitsmarkt. Het door de EU gefinancierde TradeRES-project zal een nieuw marktontwerp testen in een simulatieomgeving.

22 september 2020

CoSEM afstudeerders erg gewild bij werkgevers

Studenten die de TBM opleiding Complex Systems Engineering & Management hebben gestudeerd staan er goed voor bij toekomstige werkgevers. Dat blijkt uit onderzoek van carrièreplatform voor starters en young professionals Magnet.me. De opleiding staat op nummer 4 in de top 50. Deze lijst is samengesteld door uit te zoeken welke gebruikers van het platform het meest benaderd werden door werkgevers in het afgelopen jaar.

17 september 2020

TB studente Noa Ommering draagt 4TU Techrede voor op 1 oktober 2020

TB studente Noa Ommering is een van de vier studenten die de Techrede voordraagt. In deze technologische evenknie van de Troonrede laat de 4TU Federatie zien dat technologische innovaties essentieel zijn in de transitie naar een veerkrachtige, veilige en duurzame toekomst.

17 september 2020

Covid-19 keuzemodel van TBM wetenschappers gepubliceerd in internationaal wetenschappelijk tijdschrift PLOS ONE

Hoe kan de overheid het beste reageren op het groeiende aantal COVID-19-infecties? Dit hangt in belangrijke mate af van het gewicht dat de samenleving toekent aan het vermijden van dodelijke slachtoffers en gezondheidseffecten op de lange termijn, maar ook van het belang dat wordt gehecht aan economische en andere effecten van beperkende maatregelen.

11 september 2020

Tina Comes new scientific director at the 4TU Centre for Resilience Engineering

Dr. Tina Comes - Associate Professor on Resilience Decisions at the Faculty of Technology, Policy and Management (TPM) at the TU Delft - is the new Scientific Director of the 4TU Centre for Resilience Engineering (4TU RE). She takes over from Professor David Smeulders (Eindhoven University of Technology).

08 september 2020

EU Commissie lanceert initiatief voor veilige en betrouwbare Europese datamarkt

Het EU Horizon 2020-project TRUSTS is opgericht om de uitdagingen van grensoverschrijdende datamarkten te identificeren en te overwinnen door een veilige en betrouwbare Europese datamarkt te creëren. Mark de Reuver en Anneke Zuiderwijk zijn bij dit project betrokken.

03 september 2020

Energieproject met TU Delftse burgerparticipatie-aanpak genomineerd voor Galjaardprijs

Het project ‘De energietransitie als samenbeschikking van gemeente en mienskip van gemeente Súdwest-Fryslân is genomineerd voor de Galjaardprijs. TU Delft onderzoekers Shannon Spruit en Niek Mouter droegen bij aan dit innovatieve burgerparticipatietraject.