315 resultaten
09 oktober 2018

Intreerede Neelke Doorn - ‘Waarden in water’

Op vrijdag 16 november zal prof.dr.mr.ir. Neelke Doorn haar intrederede uitspreken ter aanvaarding van de leerstoel ‘Ethics of water engineering’.

09 oktober 2018

Delftse visie op integriteit klaar voor uitvoering

Hoe gaan we om met onze verantwoordelijkheden naar elkaar en de maatschappij? Het is belangrijk om daar regelmatig met elkaar bij stil te staan én waar nodig tot actie over te gaan. Daartoe is de Delftse visie op integriteit geschreven, die onlangs is goedgekeurd door het CvB.

07 oktober 2018

Stephen Wong analyses evacuations with a focus on human behaviour

For the next three months, TU Delft is happy to host Stephen Wong as a guest researcher. Wong is a PhD student in Civil & Environmental Engineering with the Institute of Transportation Studies at the University of California, Berkeley.

05 oktober 2018

Rhythima Shinde is Best Graduate of TPM

The faculty congratulates Rhythima Shinde who has been chosen as TPM’s Best Graduate 2018. With this nomination she is now also a contender in the Best Graduate ceremony of TU Delft, that is about to take place on 6 November.

02 oktober 2018

NWO toekenning voor onderzoek naar mobiliteit in stedelijke gebieden

Het project Urban Mobility Observatory (UMO) krijgt een bedrag van €1.950.000 uit het programma NWO-groot, bedoeld voor de bouw van grote ondersteunende wetenschappelijke faciliteiten. UMO gaat uitgebreid en langdurig data verzamelen over mobiliteit in Nederlandse steden. Verschillende partners zijn betrokken bij UMO. Caspar Chorus is co-applicant vanuit TBM.

25 september 2018

Behnam Taebi in Expert Group OECD Global Science Forum

Behnam Taebi is appointed as a member of an Expert Group of the OECD Global Science Forum (GSF) on ‘Transdisciplinary Research’. This GSF project, in which Taebi will participate, is designed to promote mutual learning between countries.

20 september 2018

Nieuw tijdsbestedingsmodel in het tijdperk van zelfrijdende auto’s

TBM promovenda Baiba Pudane ontwikkelde samen met Caspar Chorus en andere Transport & Logistics-collega’s, een nieuw wiskundig model van tijdsbesteding in het tijdperk van zelfrijdende auto’s. Het model is een eerste stap om de effecten van zelfrijdende auto’s beter te begrijpen, en deze op de juiste manier mee te nemen in vervoersmodellen, wat tot op heden nog niet mogelijk was.

18 september 2018

H2020 grant to develop a performance tool for RRI self-assessment

TPM researcher Emad Yaghmaei, as part of an EU consortium, managed to obtain 3 million euro Horizon2020 funding for a project proposal called SUPER_MoRRI. Public bodies, research institutes and ever more companies feel the need for better societal integration of research and innovation. But in practice it is often difficult how to measure to what extent policies and processes are socially responsible and which actions can be taken to improve Responsible Research and Innovation (RRI). In the newly granted H2020 project, TPM will develop a new set of indicators for RRI monitoring to help overcome this threshold.

04 september 2018

TU Delft Starship Team toont nieuwe kunstinstallatie op BredaPhoto Festival

Angelo Vermeulen en het TU Delft Starship Team nemen deel aan het BredaPhoto Festival. Het team toont daar een nieuwe kunstinstallatie inclusief een serie digitale voorstudies en een animatiefilm.

24 augustus 2018

Eerste groep EPA studenten afgestudeerd in Den Haag

Afgelopen dinsdag zijn de eerste studenten van de masteropleiding ‘Engineering and Policy Analysis’ aan de TU Delft Campus Den Haag afgestudeerd. Tijdens een feestelijke thesis conferentie presenteerden 23 studenten hun afstudeerproject.