226 resultaten
13 juni 2017

Adaptation Pathways in OECD rapport

01 juni 2017

Van creatieve chaos tot interstellair ruimteschip

“Het is onvermijdelijk dat de mens zich uiteindelijk buiten het ons bekende zonnestelsel zal bewegen, gezien zijn exploratiedrift. Het is de volgende stap in de menselijke evolutie”. Zo zegt Angelo Vermeulen, promovendus bij de sectie Systems Engineering van faculteit TBM en oprichter van het TU Delft Starship team (DSTART). Een soort officieus ‘Dreamteam’ bestaande uit studenten en onderzoekers die werken aan een evoluerend starship. Met het team maakt hij computersimulaties en algoritmes. Zo geeft hij nadere invulling aan zijn promotieonderzoek naar adaptieve systemen voor toekomstige ruimtevaart.

Samenwerking TBM studenten en ministerie van Defensie werpt vruchten af

Op donderdag 11 mei kregen 1e jaars TBM studenten de gelegenheid om vragen te stellen over een casus die zij momenteel uitwerken voor het ministerie van Defensie. Zij hebben de opdracht om met innovatieve ideeën te komen voor de vervanging van de jerrycan vulinstallatie die in het veld wordt gebruikt.

TBM op TU Delft Research Exhibition

Op 6, 7 en 8 juni organiseert de TU Delft Nederlands grootste wetenschappelijke onderzoektentoonstelling. 175 wetenschappers vertellen er wat hun research inhoudt. Dat doen ze door middel van interactieve onderzoekspresentaties, speedlectures en excursies. Alle getoonde innovaties zijn geschikt voor toepassing in de maatschappij. De Research Exhibition is daarom bij uitstek interessant voor mogelijke samenwerkingspartners uit het bedrijfsleven en de overheid.

24 mei 2017

TPM research and game development to support humanitarian aid workers

During the last couple of months, TPM researchers Heide Lukosch, Yan Wang, and Philipp Schwarz worked together with gamelab team leader Simon Tiemersma on a board game for humanitarian aid work. With the help of lots of papers, maps, pens, and lego bricks, the game 'Plaitra' has been designed - and play-tested by a number of colleagues! Plaitra is used as an instrument to help track aid workers and protect them in conflict zones.

11 mei 2017

Rens Kortmann in VPRO Tegenlicht meet up 11 mei

Rens Kortmann is donderdag 11 mei te gast in VPRO Tegenlicht meet up met het thema “All in the game: het leven als spel”. Technieken uit de gaming wereld worden steeds meer toegepast om de echte wereld mee te verbeteren. Maar hoe reëel is dat, wat werkt en wat niet, en waar vervloeit de werkelijkheid?

10 mei 2017

Kasper Lange ontvangt Promotiebeurs voor leraren

Op 19 april ontving Kasper Lange samen met zesentwintig andere leraren een Promotiebeurs uit handen van minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

09 mei 2017

Angelo Vermeulen in de top 5 van Belgische technologie pioniers

Angelo Vermeulen is door de krant De Tijd verkozen als een van de vijf absolute toppers in de top 50 Technology Pioniers van België. De Tijd zocht 50 pionierende Belgen op die bezig zijn met de technologie van overmorgen.

01 mei 2017

Hackathon to improve safety on railways

Friday 21 April the SimLab centre at TPM organised a hackathon to help ProRail improve safety and efficiency of the Dutch Railways.

26 april 2017

Koninklijke Onderscheiding voor Jeroen van den Hoven

Professor Jeroen van den Hoven, hoogleraar Ethics and Technology bij de faculteit Techniek, Bestuur en Management (TBM), werd in Rotterdam benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.