266 resultaten
19 januari 2018

Beleidsanalyse/Waterbouw afstudeerwerk wint Delfland Scriptieprijs

Op 16 januari ontving TU-Delft student Emiel van Druten in het Gemeenlandshuis van het Hoogheemraadschap van Delfland de Delfland scriptieprijs voor zijn afstudeerproject Pumping Station for The Future. Onder begeleiding van professor Tiedo Vellinga van faculteit CiTG en Jos Timmermans en Jan Kwakkel van faculteit TBM ontwikkelde Emiel een methode voor het ontwerpen van infrastructuur onder diepe onzekerheid.

16 januari 2018

Tailor-made training on innovation and entrepreneurship in Uganda

Early December TU Delft and Makerere University with funding from Nuffic implemented a tailor made training on “Innovation and Entrepreneurship to aid agricultural value chains”. The training lasted 2 weeks during which TU Delft trainers and participants discussed and identified challenges in doing entrepreneurship along agricultural value chains.

16 januari 2018

Datarevolutie in rampenbestrijding

Professor Bartel Van de Walle en onderzoeker Kenny Meesters onderzoeken de rol van informatie bij rampenbestrijding. In de nasleep van orkaan Harvey in Texas verzamelden ze data tijdens een speciale hackaton voor studenten. Eén conclusie konden ze meteen trekken: Delftse studenten willen graag helpen.

15 januari 2018

Afstudeeronderzoekers TU Delft vinden vaste thuisbasis bij Fox-IT

Afstudeeronderzoekers van de TU Delft wisten altijd al hun weg te vinden naar beveiligingsbedrijf Fox-IT maar sinds kort hebben de Delftse ‘buren’ de intentie uitgesproken hun samenwerking verder te intensiveren. Vanuit een gezamenlijk perspectief; ‘samenwerken aan een veiligere digitale samenleving, en het bedenken van innovatieve oplossingen in cyber security’ hebben de TU Delft en Fox een gezamelijke onderzoeksagenda opgesteld. Door onderzoekers van de TU Delft een vaste plek in het bedrijf te geven kan er gedegen maar vlot en zonder (veiligheids)belemmeringen gewerkt worden aan gezamenlijke onderzoeksprojecten.

Crowdfunding voor het MARCH Exo-skelet

TBM sponsort het project MARCH, een studenten team dat een exo-skelet ontwikkelt waarmee mensen met een dwarslaesie weer kunnen lopen en hun volledige mobiliteit terugkrijgen. In november was dit team erg succesvol tijdens de internationale Cybathlon, een competitie waarbij de ‘piloten’ met een dwarslaesie in het exo-skelet 6 hindernissen moeten doorlopen.

11 januari 2018

Research Paper Tobias Fiebig about security risks of Domain-Validated Certificates

Assistant professor Tobias Fiebig from the ESS department recently published a research paper in which a new procedural way to reduce the risks of Domain-Validated Certificates is presented. The paper called ‘Cloud Strife: Mitigating the Security Risks of Domain-Validated Certificates’ was co-written with scientists from amongst others University of California.

Collegereeks Angelo Vermeulen: ‘Wat tuinbouw kan leren van de ruimtevaart’

Vanaf 19 januari geeft Angelo Vermeulen een een 7-delige lezingenreeks in het nieuwe World Horti Center in Naaldwijk over het thema ‘Wat de tuinbouw kan leren van de ruimtevaart’. Het algemene antwoord op die vraag is volgens Angelo circulair denken.

08 januari 2018

MOOC electrical cars start 20 februari

Elektrisch vervoer is een essentieel onderdeel van de energietransitie geworden en brengt significante veranderingen met zich mee voor de auto-industrie, voor overheden en voor samenlevingen wereldwijd. Op 20 februari gaat de MOOC Electrical Cars: technology, business and policy van start over dit onderwerp. Margot Weijnen van de faculteit TBM is een van de docenten.

21 december 2017

Pathways approach applied in New Zealand

Last month, the Ministry for the Environment of New Zealand published its Coastal hazards and climate change: Guidance for local government. The plan is a first answer to the critique voiced by the NZ Herald that New Zealand doesn't have a 'nationally coordinated plan' to adapt to climate change.

18 december 2017

I AM RRI proposal obtains HORIZON2020 funding

Geerten van de Kaa has, together with Roland Ortt and Cees van Beers, managed to obtain 3 million euro HORIZON2020 funding for the I AM RRI project proposal. Additive manufacturing, or 3d printing for industry, is a fast growing and widespread phenomenon. Nowadays almost anything can be printed, from car parts to human organs.