229 resultaten

10 oktober 2019

Marijn Janssen one of 100 most influential people in digital government 2019

TPM researcher Marijn Janssen is listed in the top 100 of the world's 100 most influential people in digital government by Apolitical. The list commends a formidable variety of international change-makers driving digital transformation in government and seeks to shine a light on the important work of both high-profile innovators and those toiling behind the scenes of this digital revolution.

19 september 2019

Verantwoorde innovatie voor een betere samenleving: een stappenplan voor bedrijven

Nieuwe technologieën zoals nanotechnologie, synthetische biologie, internet of things, robotica, kunstmatige intelligentie en autonome voertuigen hebben een toenemende impact op ons dagelijks leven, onze samenleving en het milieu. Dit betekent dat bedrijven op verantwoorde wijze moeten innoveren en maatschappelijke waarden - zoals privacy, veiligheid, duurzaamheid, eerlijke verdeling van risico's en voordelen, - moeten opnemen in de ontwikkelingsstrategie van innovatieve producten. Dit staat bekend als ‘Responsible Research and Innovation’ (RRI).

19 september 2019

TU Delft students participate in World Class The Hague Program

For the first time seventeen selected students from the TU Delft master Engineering and Policy Analysis (EPA) will participate in the World Class Program organised by the Municipality of The Hague.

18 september 2019

Behnam Taebi appointed as new Scientific Director TU Delft Safety & Security Institute

Behnam Taebi has been appointed as the Scientific Director of the TU Delft Safety & Security Institute by the Executive Board. Per 1 September 2019, he succeeds Pieter van Gelder, who in the past five years has led the institute in strengthening its research position in the broad field of safety and security.

05 september 2019

Margot Weijnen treedt toe tot raad van Bestuur NWO

De minister van OCW heeft twee nieuwe leden benoemd in de raad van bestuur van NWO. Margot Weijnen, hoogleraar bij faculteit TBM is één van hen.

30 augustus 2019

TBM actief in nieuwe Zwaartekracht-programma

NWO heeft de nieuwe toekenningen binnen het Zwaartekracht-programma bekendgemaakt, ter waarde van 113 miljoen euro. De TU Delft neemt deel aan drie van de zes nieuwe programma’s. TBM onderzoekers Sabine Roeser en Ibo van de Poel nemen deel aan het programma ethiek rond disruptieve technologie.

16 augustus 2019

TU Delft 3e in Shanghai Transportation rankings

Onlangs is de Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects 2019 gepubliceerd. Dit jaar zijn 54 academische onderwerpen opgenomen in de ranking. In de wereldwijde ranking van het onderwerp ‘Transportation Science & Technology’ staat de TU Delft op de derde plaats. Een mooie erkenning voor onze Transport and Logistics sectie die in belangrijke mate bijdraagt aan onderzoek in dit vakgebied.

13 augustus 2019

Aukje Hassoldt nieuwe decaan TBM

Het College van Bestuur heeft drs. Aukje Hassoldt benoemd als decaan van de faculteit Techniek, Bestuur & Management (TBM) met ingang van 1 oktober 2019.

24 juli 2019

Conferentie Grand Challenge Accepted

Donderdag 22 augustus 2019 wordt voor de tweede maal de Conferentie Grand Challenge Accepted van de Technische Universiteit Delft georganiseerd op hun Campus in Den Haag. Tijdens deze dag presenteren studenten van de masteropleiding ‘Engineering and Policy Analysis’ hun afstudeeronderzoek.

03 juli 2019

Digicampus versnelt innovatie digitale overheidsdiensten

Alle partijen die betrokken zijn bij digitale innovaties binnen de publieke sector werken voortaan samen binnen één platform: Digicampus. Het nieuwe samenwerkingsverband voor de ontwikkeling van innovatieve overheidsdiensten werd woensdag door staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken) tijdens het iBestuurscongres officieel gelanceerd.