247 resultaten
09 oktober 2017

Ongeluk door zelfrijdende auto als erger ervaren

Zelfrijdende auto’s moeten wel heel erg veilig zijn om sociaal te worden geaccepteerd. Een dodelijk ongeluk dat wordt veroorzaakt door een technische fout van een zelfrijdende auto, wordt als minstens 4,5 keer zo erg beschouwd als een dodelijk ongeluk door een menselijke fout. Dat blijkt onder meer uit het onderzoek van Bart Overakker, die op donderdag 12 oktober afstudeert bij de faculteit TBM van de TU Delft.

25 september 2017

CIVIS ‘YouPower’ nominated for Innovation Radar Prize: vote now!

The European Commission has selected the CIVIS project to compete for the Innovation Radar Prize 2017. Nine other innovations have been selected for the ‘Tech for Society’ category. The winner will be awarded in Budapest during the ICT Proposers Day event on 9-10 November 2017. The poll is now open for public votes. Vote now for YouPower!

14 september 2017

Defensity College beloont TBM studenten met luchtballonvaart

Na hard werken is het oogsten, zo blijkt vandaag aan de faculteit TBM van TU Delft. Drie maanden analyseerden tweehonderd 1e jaar studenten twee real live cases van Defensie voor het vak Systeemmodellering 2. Kolonel Niels ten Anscher en Luitenant kolonel Arjen Wassink van het ministerie van Defensie reikten gisteren de 1e prijzen uit aan de 2 winnende studenten teams: twee luchtballonvaarten, beschikbaar gesteld door Defensity College.

12 september 2017

Communicatie als brug tussen terrorismedreiging en risicoperceptie

Bijna wekelijks worden we wel opgeschrikt door berichten over terrorismedreiging. Maar hoe reëel is deze dreiging eigenlijk en hoe wordt deze dreiging beleeft door de bevolking? Het is niet onwaarschijnlijk dat er een kloof zit tussen terrorismedreiging en risicoperceptie. Uit nieuw onderzoek van dr. Gerdien de Vries van TU Delft moet blijken of dit ook zo is, en hoe communicatieestrategiën deze kloof kunnen overbruggen. In het project brengen onderzoekers van Leiden, Rotterdam en Delft hun expertise samen.

11 september 2017

Pieter van Gelder benoemd tot lid Adviesraad TNO

Pieter van Gelder is per 1 Sept. 2017 benoemd tot Lid Strategische Adviesraad TNO Thema Defensie & Veiligheid, als opvolger van oud decaan van faculteit L&R, prof. Hester Bijl.

01 september 2017

Werken met begroeide voorlanden tegen overstromingsrisico’s

Extreme weersomstandigheden resulteren in steeds meer wateroverlast voor inwoners van kustgebieden, wat op het moment zichtbaar is in het zuiden van de Verenigde Staten. In het onderzoeksproject BE SAFE, uitgevoerd door onderzoekers aan de Universiteit Twente, TU Delft en het mariene onderzoeksinstituut NIOZ, wordt momenteel onderzoek gedaan naar meer natuurlijke manieren van kustbescherming in combinatie met conventionele dijken.

23 augustus 2017

Is cyber-insurance the answer in fighting cyber-attacks?

Ransomware such as WannaCry and Petya can greatly disrupt organisations and costs society billions of dollars. New cybersecurity risks emerge every day in our digitalised world. However, cybersecurity is often not up-to-date in organisations.

23 augustus 2017

Hoe houden we controle over autonome wapens?

Ilse Verdiesen, master student Information Architecture bij TU Delft en majoor bij de Koninklijke Landmacht heeft met haar artikel ‘How do we ensure that we remain in control of our Autonomous Weapons?' een essaywedstrijd gewonnen aan MIT.

22 augustus 2017

TU Delft nr. 1 in Shanghai Transportation Ranking

Onlangs is de Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects 2017 gepubliceerd. Dit jaar zijn 52 academische onderwerpen opgenomen in de ranking. In de ranking van het onderwerp ‘Transportation Science & Technology’ staat de TU Delft bovenaan op nr. 1. Een mooie erkenning van ons onderzoek op dit vlak.

03 juli 2017

Banenmotor innovatieve Topsectoren vergt learning communities

Technologische versnelling en disruptie veranderen de arbeidsmarkt radicaal. Mensen dreigen buiten de boot te vallen en dat heeft negatieve gevolgen voor de kenniseconomie. Daarnaast vragen maatschappelijke uitdagingen en economische groei om innovatie.