252 resultaten
13 november 2017

Toerisme en luchtvaart maken Parijse doelen onhaalbaar

In het jaar 2100 vliegt de wereldbevolking negen keer zo veel kilometers als in 2015, en over dezelfde periode verdubbelt de gemiddelde reisafstand van alle toeristische reizen. De luchtvaart, voor 90% toerisme, ontkomt niet aan een sterke afname van de groei of zelfs geen groei, als we de klimaatdoelen willen halen. Dat zegt Paul Peeters, die op woensdag 15 november op dit onderwerp promoveert aan de TU Delft.

02 november 2017

Lancering NL versie van Businessmakeover portal van ENVISION

Het Europese project ENVISION onder leiding van TU Delft, richt zich op het inspireren en motiveren van MKB bedrijven in Europa om bedrijfsmodellen te innoveren. Het belangrijkste tool hiertoe is het portal voor het MKB: www.businessmakeover.eu. Dit portal is nu ook in het Nederlands beschikbaar.

25 oktober 2017

Hoogleraren cybersecurity vrezen dat Nederland digitaal onder water komt te staan

Waar buurlanden zoals Duitsland jaarlijks vele tientallen miljoenen investeren in cybersecurityonderzoek, doet Nederland vrijwel niets. Ondertussen wordt er door de buitenlandse onderzoekscentra hard getrokken aan de meest getalenteerde onderzoekers in Nederland. Er moet iets gebeuren om een brain drain naar omliggende landen te voorkomen.

12 oktober 2017

Reanimatiegame Held wint tweede prijs bij 5e International Educational Games Competition

Het Held spel, dat is ontwikkeld door Simon Tiemersma van het Gamelab TU Delft en game ontwikkelaar Olivier Hokke heeft de tweede prijs gewonnen in de 5th International Educational Games Competition bij de ECGBL conferentie 2017 op 6 oktober in Oostenrijk. Het Held spel werd door de jury geprezen om zijn originaliteit, ontwerp en gecreëerde impact. Het Held spel is een aanvulling op de traditionele reanimatiecursus op middelbare scholen. Heide Lukosch is betrokken als game onderzoeker en werkte in nauwe samenwerking met de Nederlandse Hartstichting aan het ontwerp van het Held spel.

09 oktober 2017

Ongeluk door zelfrijdende auto als erger ervaren

Zelfrijdende auto’s moeten wel heel erg veilig zijn om sociaal te worden geaccepteerd. Een dodelijk ongeluk dat wordt veroorzaakt door een technische fout van een zelfrijdende auto, wordt als minstens 4,5 keer zo erg beschouwd als een dodelijk ongeluk door een menselijke fout. Dat blijkt onder meer uit het onderzoek van Bart Overakker, die op donderdag 12 oktober afstudeert bij de faculteit TBM van de TU Delft.

25 september 2017

CIVIS ‘YouPower’ nominated for Innovation Radar Prize: vote now!

The European Commission has selected the CIVIS project to compete for the Innovation Radar Prize 2017. Nine other innovations have been selected for the ‘Tech for Society’ category. The winner will be awarded in Budapest during the ICT Proposers Day event on 9-10 November 2017. The poll is now open for public votes. Vote now for YouPower!

14 september 2017

Bartel Van de Walle en Kenny Meesters over de Harvey Hackathon

Terwijl orkaan Irma net heeft huisgehouden op onder meer Sint Maarten en in de Verenigde Staten, wordt dezer dagen in Delft een andere verwoestende orkaan bestudeerd. Het gaat om 'Hurricane Harvey', die enkele weken eerder actief was. Meer dan tachtig wetenschapsstudenten en experts uit binnen- en buitenland buigen zich in het Science Centre van de TU Delft over het natuurverschijnsel.

14 september 2017

Defensity College beloont TBM studenten met luchtballonvaart

Na hard werken is het oogsten, zo blijkt vandaag aan de faculteit TBM van TU Delft. Drie maanden analyseerden tweehonderd 1e jaar studenten twee real live cases van Defensie voor het vak Systeemmodellering 2. Kolonel Niels ten Anscher en Luitenant kolonel Arjen Wassink van het ministerie van Defensie reikten gisteren de 1e prijzen uit aan de 2 winnende studenten teams: twee luchtballonvaarten, beschikbaar gesteld door Defensity College.

12 september 2017

Communicatie als brug tussen terrorismedreiging en risicoperceptie

Bijna wekelijks worden we wel opgeschrikt door berichten over terrorismedreiging. Maar hoe reëel is deze dreiging eigenlijk en hoe wordt deze dreiging beleeft door de bevolking? Het is niet onwaarschijnlijk dat er een kloof zit tussen terrorismedreiging en risicoperceptie. Uit nieuw onderzoek van dr. Gerdien de Vries van TU Delft moet blijken of dit ook zo is, en hoe communicatieestrategiën deze kloof kunnen overbruggen. In het project brengen onderzoekers van Leiden, Rotterdam en Delft hun expertise samen.

11 september 2017

Pieter van Gelder benoemd tot lid Adviesraad TNO

Pieter van Gelder is per 1 Sept. 2017 benoemd tot Lid Strategische Adviesraad TNO Thema Defensie & Veiligheid, als opvolger van oud decaan van faculteit L&R, prof. Hester Bijl.