258 resultaten

16 augustus 2019

TU Delft 3e in Shanghai Transportation rankings

Onlangs is de Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects 2019 gepubliceerd. Dit jaar zijn 54 academische onderwerpen opgenomen in de ranking. In de wereldwijde ranking van het onderwerp ‘Transportation Science & Technology’ staat de TU Delft op de derde plaats. Een mooie erkenning voor onze Transport and Logistics sectie die in belangrijke mate bijdraagt aan onderzoek in dit vakgebied.

13 augustus 2019

Aukje Hassoldt nieuwe decaan TBM

Het College van Bestuur heeft drs. Aukje Hassoldt benoemd als decaan van de faculteit Techniek, Bestuur & Management (TBM) met ingang van 1 oktober 2019.

24 juli 2019

Conferentie Grand Challenge Accepted

Donderdag 22 augustus 2019 wordt voor de tweede maal de Conferentie Grand Challenge Accepted van de Technische Universiteit Delft georganiseerd op hun Campus in Den Haag. Tijdens deze dag presenteren studenten van de masteropleiding ‘Engineering and Policy Analysis’ hun afstudeeronderzoek.

03 juli 2019

Digicampus versnelt innovatie digitale overheidsdiensten

Alle partijen die betrokken zijn bij digitale innovaties binnen de publieke sector werken voortaan samen binnen één platform: Digicampus. Het nieuwe samenwerkingsverband voor de ontwikkeling van innovatieve overheidsdiensten werd woensdag door staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken) tijdens het iBestuurscongres officieel gelanceerd.

26 juni 2019

Angelo Vermeulen geeft college bij Universiteit van Nederland

Op vrijdag 28 juni om 20.30uur geeft TBM onderzoeker Angelo Vermeulen college voor de Universiteit van Nederland over overleven op de maan. Hij vertelt hoe je een leefbare wereld midden in de ruimte kunt ontwikkelen dat zichzelf in stand kan houden. En je hoort hoe jij je mentaal alvast kunt voorbereiden op het leven in de ruimte.

21 juni 2019

Filippo Santoni de Sio member of EU expert group on ethics in automated driving

Filippo Santoni de Sio is a member and rapporteur of a newly established EU commission expert advisory group on ethical issues raised by automated driving.

20 juni 2019

Marinus van Haaften ontvangt NWO Promotiebeurs voor Leraren

Marinus van Haaften heeft een Promotiebeurs voor Leraren ontvangen. Hij is een van de 26 laureaten. Met de beurs krijgen leraren de kans zich verder te ontwikkelen en de aansluiting tussen universiteiten en scholen te versterken. Van Haaften is onderzoeker bij TBM en werkzaam bij Hogeschool Inholland. Zijn promotie onderzoek richt zich op het voorspellen van productie en modelleren van het marktaanbod in glasgroenten.

13 juni 2019

TU Delft participates in international project on smart and sustainable cities

TU Delft works with 11 institutions from all over the world to understand, plan, design, implement and manage the ongoing transformations towards smart sustainable cities.

13 juni 2019

Anneke Zuiderwijk over Big Data in het Science Café Den Haag

Hoe kunnen gigantische datasets burgers helpen bij het vinden van een baan? En hoe kunnen we aan de hand van data de prestaties van de overheid meten? Deze editie van het Science Café Den Haag staat in het teken van Big Data.

12 juni 2019

Nationaal onderzoeksproject voor een veilig internet-of-things

Apparaten die zijn verbonden met internet, zoals zelfrijdende auto’s en intelligente thermostaten, vormen een steeds grotere bedreiging voor onze privacy en veiligheid. Het beschermen hiertegen vereist een fundamentele aanpak die dringend nodig is.