234 resultaten

11 december 2019

TU Delft start met verhalenplatform over wetenschap

Delftse onderzoekers doen op allerlei manieren onderzoek: ze experimenteren in labs, ze bouwen en testen modellen en prototypes, en ze doen veldwerk op de meest exotische locaties. Van al dat onderzoek zijn op de verschillende facultaire websites steeds meer verhalen verschenen, zogenaamde stories of science.

18 november 2019

Scholen kunnen helpen bij energietransitie in wijken

Leerlingen en scholen in het basis- en voortgezet onderwijs kunnen uitstekend helpen om in wijken de energietransitie op gang te brengen. Basisscholen hebben hierin meer invloed dan scholen voor voortgezet onderwijs.

14 november 2019

Debat: Surveillancekapitalisme: jouw data als verdienmodel

Weekblad De Groene Amsterdammer en Studium Generale TU Delft organiseren op 11 december in Theater de Veste in Delft een debat over surveillancekapitalisme. TBM onderzoeker Sander van Cranenburgh is een van de sprekers.

29 oktober 2019

Bartel Van de Walle nieuw lid van WOTRO stuurgroep

De raad van bestuur van NWO heeft TBM professor Bartel Van de Walle benoemd als lid van de stuurgroep van WOTRO Science for Global Development. WOTRO is zeer verheugd om Van de Walle te mogen verwelkomen als nieuw lid van de stuurgroep, onder andere vanwege zijn bijdragen om wetenschap buiten de universiteitsmuren en in de samenleving te brengen. Aan de TU Delft is Van de Walle tevens lid van de stuurgroep van TU | Delft Global Initiative.

28 oktober 2019

Chris van Bergen genomineerd voor de TU Delft Best Graduate Award 2019

Het Universiteitsfonds Delft heeft de acht Best Graduates 2019 van de TU Delft bekend gemaakt. Elk jaar selecteren de acht faculteiten van de TU Delft hun beste afstudeerder. Chris van Bergen is beste afstudeerder van TBM en dingt mee naar de prijs met haar thesis over ‘public support for tradable peak credits as an instrument to reduce traffic jams’. Op 12 november a.s. presenteren de acht kersverse ingenieurs hun excellente afstudeerwerk tijdens de TU Delft Best Graduate Award Ceremony 2019.

10 oktober 2019

Marijn Janssen one of 100 most influential people in digital government 2019

TPM researcher Marijn Janssen is listed in the top 100 of the world's 100 most influential people in digital government by Apolitical. The list commends a formidable variety of international change-makers driving digital transformation in government and seeks to shine a light on the important work of both high-profile innovators and those toiling behind the scenes of this digital revolution.

19 september 2019

Verantwoorde innovatie voor een betere samenleving: een stappenplan voor bedrijven

Nieuwe technologieën zoals nanotechnologie, synthetische biologie, internet of things, robotica, kunstmatige intelligentie en autonome voertuigen hebben een toenemende impact op ons dagelijks leven, onze samenleving en het milieu. Dit betekent dat bedrijven op verantwoorde wijze moeten innoveren en maatschappelijke waarden - zoals privacy, veiligheid, duurzaamheid, eerlijke verdeling van risico's en voordelen, - moeten opnemen in de ontwikkelingsstrategie van innovatieve producten. Dit staat bekend als ‘Responsible Research and Innovation’ (RRI).

19 september 2019

TU Delft students participate in World Class The Hague Program

For the first time seventeen selected students from the TU Delft master Engineering and Policy Analysis (EPA) will participate in the World Class Program organised by the Municipality of The Hague.

18 september 2019

Behnam Taebi appointed as new Scientific Director TU Delft Safety & Security Institute

Behnam Taebi has been appointed as the Scientific Director of the TU Delft Safety & Security Institute by the Executive Board. Per 1 September 2019, he succeeds Pieter van Gelder, who in the past five years has led the institute in strengthening its research position in the broad field of safety and security.

05 september 2019

Margot Weijnen treedt toe tot raad van Bestuur NWO

De minister van OCW heeft twee nieuwe leden benoemd in de raad van bestuur van NWO. Margot Weijnen, hoogleraar bij faculteit TBM is één van hen.