327 resultaten
13 december 2018

Intreerede prof. dr. J. Groeneweg (TBM): Just culture

Veel organisaties in de gezondheidszorg en daarbuiten worstelen met de vraag hoe ze de veiligheid van patiënten en medewerkers verder kunnen verbeteren. Er zijn industrieën waarin indrukwekkende successen zijn bereikt bij het verbeteren van de veiligheid, doordat zij optimaal gebruik maken van beschikbare informatie uit incidenten.

07 december 2018

TU Delft Policy Modelling Lab opened

On 6 December 2018, the Policy Modelling Lab (PML) in The Hague was opened by Saskia Bruines, Deputy Mayor and Alderman for Education, Knowledge Economy and International Affairs of The Hague.

29 november 2018

Paulien Herder treedt toe tot NWO-TTW bestuur

Het bestuur van NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen benoemt prof.dr.ir. Paulien Herder tot nieuw bestuurslid. Zij zal per 1 januari 2019 toetreden.

15 november 2018

Aimee van Wynsberghe ontvangt LÓreal UNESCO For Women In Science beurs

Aimee van Wynsberghe heeft de Nederlandse For Women In Science beurs ontvangen. Deze beurzen ter waarde van 25.000 euro zijn een initiatief van L’Oréal en UNESCO, samen met partners van het programma, het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS) en het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH).

14 november 2018

Eerste hoogleraar Ethics of Water Engineering: ‘Let op verschillen in mogelijkheden van burgers’

Prof. Neelke Doorn hield op vrijdag 16 november haar intreerede als hoogleraar Ethics of Water Engineering.

09 november 2018

Ahold Delhaize en TU Delft starten samenwerking in robotica

Ahold Delhaize gaat samen met de TU Delft, RoboValley en YES!Delft nieuwe toepassingen van robotica verkennen in de retail sector.

08 november 2018

ALLAI NETHERLANDS OFFICIALLY LAUNCHED

On Thursday October 10th, the first national Alliance on Artificial Intelligence in Europe (ALLAI) Netherlands was officially launched at the mainstage of the WorldSummit AI in Amsterdam. ALLAI NL is committed to achieving Responsible AI. The founders ALLAI Netherlands are all Dutch members of the High Level Expert Group on AI van de Europese Commissie, Catelijne Muller, Aimee van Wynsberghe en Virginia Dignum.

06 november 2018

Rhythima Shinde is TU Delft Best Graduate 2018!

Rhythima Shinde is uitgeroepen tot Best Graduate 2018 van de TU Delft. Zij studeerde af bij de Faculteit Techniek, Bestuur en Management.

31 oktober 2018

Seminar on Transport Justice by David Banister & Karel Martens on 6 November

The Transport Institute invites you to a seminar on Transport Justice at the faculty of TPM from 11:00 till 14:00 hrs on the 6th of November.

31 oktober 2018

Caspar Chorus delivers opening keynote at National Econometricians Day 2019

TPM professor Caspar Chorus will deliver the opening keynote at the National Econometricians Day on 7 February 2019. Some 800 econometrics master students in the Netherlands visit this yearly event. In his presentation ‘Choices, choices… How Econometrics helps you understand who you are and what you want’ Chorus will show how choice models can be used to provide a richer understanding of all sorts of choice behaviours in contexts as diverse as traffic safety, dating, ocean governance and more.