239 resultaten
22 augustus 2017

TU Delft nr. 1 in Shanghai Transportation Ranking

Onlangs is de Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects 2017 gepubliceerd. Dit jaar zijn 52 academische onderwerpen opgenomen in de ranking. In de ranking van het onderwerp ‘Transportation Science & Technology’ staat de TU Delft bovenaan op nr. 1. Een mooie erkenning van ons onderzoek op dit vlak.

03 juli 2017

Banenmotor innovatieve Topsectoren vergt learning communities

Technologische versnelling en disruptie veranderen de arbeidsmarkt radicaal. Mensen dreigen buiten de boot te vallen en dat heeft negatieve gevolgen voor de kenniseconomie. Daarnaast vragen maatschappelijke uitdagingen en economische groei om innovatie.

21 juni 2017

Ministerie van Defensie onder de indruk van TBM studenten

Voor het vak systeemmodellering 2 doken de eerstejaars TBM studenten in de wereld van Defensie. Een deel van de groep hield zich bezig met vraagstukken rondom de keuringscyclus van aankomende militairen. Het andere deel boog zich over de vervanging van de huidige Jerrycan Vul installatie. Op 20 juni presenteerden de studenten hun bevindingen aan Defensie en hun docenten Michel Oey en Regina Tange.

21 juni 2017

Fighting cybercrime by thinking like an attacker

Cybercrime causes the community billions of euros of damage every year and has a huge impact on crucial infrastructure, as well as the economy.

20 juni 2017

Professor Paulien Herder ontvangt Leermeesterprijs 2017

Op maandag 4 september wordt de Leermeesterprijs 2017 uitgereikt aan Prof. Dr.Ir. Paulien Herder, hoogleraar Engineering Systems Design in Energy bij TBM. De Leermeesterprijs wordt jaarlijks toegekend aan een hoogleraar van de TU Delft die excelleert in onderwijs én onderzoek en inspirerend is voor zowel studenten als promovendi.

13 juni 2017

Adaptation Pathways in OECD rapport

In het nieuwste OECD rapport over klimaat verandering, Investing in Climate, Investing in Growth wordt de door Marjolijn Haasnoot ontwikkelde Dynamic Adaptive Policy Pathways approach genoemd als een manier om grote investeringen in infrastructuur zo te ontwerpen dat ze zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden.

01 juni 2017

Van creatieve chaos tot interstellair ruimteschip

“Het is onvermijdelijk dat de mens zich uiteindelijk buiten het ons bekende zonnestelsel zal bewegen, gezien zijn exploratiedrift. Het is de volgende stap in de menselijke evolutie”. Zo zegt Angelo Vermeulen, promovendus bij de sectie Systems Engineering van faculteit TBM en oprichter van het TU Delft Starship team (DSTART). Een soort officieus ‘Dreamteam’ bestaande uit studenten en onderzoekers die werken aan een evoluerend starship. Met het team maakt hij computersimulaties en algoritmes. Zo geeft hij nadere invulling aan zijn promotieonderzoek naar adaptieve systemen voor toekomstige ruimtevaart.

Samenwerking TBM studenten en ministerie van Defensie werpt vruchten af

Op donderdag 11 mei kregen 1e jaars TBM studenten de gelegenheid om vragen te stellen over een casus die zij momenteel uitwerken voor het ministerie van Defensie. Zij hebben de opdracht om met innovatieve ideeën te komen voor de vervanging van de jerrycan vulinstallatie die in het veld wordt gebruikt.

24 mei 2017

TPM research and game development to support humanitarian aid workers

During the last couple of months, TPM researchers Heide Lukosch, Yan Wang, and Philipp Schwarz worked together with gamelab team leader Simon Tiemersma on a board game for humanitarian aid work. With the help of lots of papers, maps, pens, and lego bricks, the game 'Plaitra' has been designed - and play-tested by a number of colleagues! Plaitra is used as an instrument to help track aid workers and protect them in conflict zones.

TBM op TU Delft Research Exhibition

Op 6, 7 en 8 juni organiseert de TU Delft Nederlands grootste wetenschappelijke onderzoektentoonstelling. 175 wetenschappers vertellen er wat hun research inhoudt. Dat doen ze door middel van interactieve onderzoekspresentaties, speedlectures en excursies. Alle getoonde innovaties zijn geschikt voor toepassing in de maatschappij. De Research Exhibition is daarom bij uitstek interessant voor mogelijke samenwerkingspartners uit het bedrijfsleven en de overheid.