283 resultaten
12 maart 2018

Ethics of Artificial Intelligence: Statement European Expert Group Released

The statement of the European Group on Ethics in Science and New Technologies (EGE) calls for a wide-ranging process of public deliberation and lays out a set of fundamental ethical principles to pave the way. It also forms the cornerstone of the guidelines on AI ethics to be developed in collaboration with the future AI Alliance.

28 februari 2018

TPM launches HumTech Lab

The Humanitarian Technology (or “HumTech”) Lab brings together students and researchers who contribute their expertise to design, develop, implement, and evaluate new technologies for humanitarian aid. Through this initiative, HumTech Lab aims to bring technology-driven, evidence-based solutions to humanitarian aid and disaster relief operations.

23 februari 2018

Hoe de douane efficiënter inspecteert in de logistieke keten

De douane op Schiphol en in de haven van Rotterdam krijgt het de komende jaren flink druk. De enorme groei van e-commerce en de aankomende Brexit zorgen ervoor dat het aantal douane aangiften dat via deze grote logistieke hubs Europa in komt, stijgt van 160 miljoen naar 500 miljoen binnen nu en vijf jaar. Deze enorme toename vraagt om slimme manieren van werken om efficiënte risicoanalyse te waarborgen en kosten te besparen bij verwerking van de douane import aangifte. “Digitalisering en samenwerking tussen douane organisaties en de vervoersketen is hierbij van groot belang”, aldus Yao-Hua Tan, hoogleraar Informatie en Communicatie Technologie.

19 februari 2018

Lezingen Angelo Vermeulen

Angelo Vermeulen geeft op 9 maart a.s. een workshop rond ruimtevaart, biologie en zijn systems engineering-onderzoek bij TBM tijdens het South by Southwest festival (Austin, Texas, US). Op 24 maart geeft hij een Kaiser Lente Lezing in de Oude Sterrenwacht in Leiden over op biologie geïnspireerde interstellaire ruimtevaart. Tijdens deze lezing vertelt hij over het TU Delft Starship team DSTART. Dit team, bestaande uit studenten en onderzoekers, maakt computersimulaties en algoritmes om een evoluerend ruimteschip te simuleren.

07 februari 2018

Didier van de Velde levert expert bijdrage bij hoorzitting spoorordening

Didier van de Velde nam afgelopen week deel als expert bij de hoorzitting spoorordening van de Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat. Hij lichtte zijn position paper toe waarin onder andere de onderwerpen aanbestedingen en spoorinfrastructuur aan bod komen.

05 februari 2018

MOOC Big Data Strategies to Transform Your Business starts on February 13th

While big data infiltrates all walks of life, most companies have not changed sufficiently to meet the challenges that come with it. On February 13th, 2018, the MOOC Big Data Strategies to Transform Your Business starts. The MOOC has been developed by Claudia Werker, Scott Cunningham and Marijn Janssen.

29 januari 2018

Hoe games problemen oplossen in de transportsector

Bij gaming denk je misschien aan jongeren die hele dagen op hun tablet aan het spelen zijn. Toch zijn ook op de TU Delft onderzoekers druk bezig met gaming, maar dan voor de wetenschap.

19 januari 2018

Beleidsanalyse/Waterbouw afstudeerwerk wint Delfland Scriptieprijs

Op 16 januari ontving TU-Delft student Emiel van Druten in het Gemeenlandshuis van het Hoogheemraadschap van Delfland de Delfland scriptieprijs voor zijn afstudeerproject Pumping Station for The Future. Onder begeleiding van professor Tiedo Vellinga van faculteit CiTG en Jos Timmermans en Jan Kwakkel van faculteit TBM ontwikkelde Emiel een methode voor het ontwerpen van infrastructuur onder diepe onzekerheid.

16 januari 2018

Tailor-made training on innovation and entrepreneurship in Uganda

Early December TU Delft and Makerere University with funding from Nuffic implemented a tailor made training on “Innovation and Entrepreneurship to aid agricultural value chains”. The training lasted 2 weeks during which TU Delft trainers and participants discussed and identified challenges in doing entrepreneurship along agricultural value chains.

16 januari 2018

Datarevolutie in rampenbestrijding

Professor Bartel Van de Walle en onderzoeker Kenny Meesters onderzoeken de rol van informatie bij rampenbestrijding. In de nasleep van orkaan Harvey in Texas verzamelden ze data tijdens een speciale hackaton voor studenten. Eén conclusie konden ze meteen trekken: Delftse studenten willen graag helpen.