266 resultaten
12 december 2017

Boost voor high performance computing door samenwerking faculteiten

TBM en onderzoeksafdelingen van de faculteiten CiTG en EWI werken sinds een aantal maanden samen door hun High Performance Computing (HPC) capaciteit te bundelen in het zogenaamde INSY cluster. Bij TBM bestond deze wens al acht jaar, maar toen was de tijd voor een dergelijke samenwerking nog niet rijp.

24 november 2017

Parsifal Playing Fields winner of the Mekel Prize 2017

Researcher Dr. ir. Rens Kortmann from the TPM Faculty (Technology, Policy and Management Faculty) received the Mekel Prize 2017 for the most socially responsible innovation: Parsifal Playing Fields. The prize was awarded on 23 November during the Van Hasselt lecture in Museum Prinsenhof. Kortmann was given a statue of Professor Jan Mekel and € 1.500,- euro to spent on further research.

20 november 2017

Door innovatief modelleren snel inzicht in complexe vraagstukken

Hedendaagse thema’s zoals migratie en klimaatverandering zijn zeer complex en met elkaar verweven. Dat maakt het ingewikkeld om te overzien welke consequenties beleidsbeslissingen hebben. Inzet van modellen en simulaties biedt hier uitkomst. Erik Pruyt, Associate Professor of System Dynamics and Policy Analysis rekent met zijn modellen verschillende scenario’s door en biedt daarmee handvatten om in onzekere situaties beleidskeuzes te maken.

13 november 2017

Partner event TU Delft and Erasmus University: Rapid Technological Change - Turning a Threat into an Opportunity

RSM and TU Delft are partnering in order to be able to better address the organisational challenges that come with rapid technological advances. Over the recent period many new research insights tell us that this rapid technological change is the biggest threat to global business.

13 november 2017

Toerisme en luchtvaart maken Parijse doelen onhaalbaar

In het jaar 2100 vliegt de wereldbevolking negen keer zo veel kilometers als in 2015, en over dezelfde periode verdubbelt de gemiddelde reisafstand van alle toeristische reizen. De luchtvaart, voor 90% toerisme, ontkomt niet aan een sterke afname van de groei of zelfs geen groei, als we de klimaatdoelen willen halen. Dat zegt Paul Peeters, die op woensdag 15 november op dit onderwerp promoveert aan de TU Delft.

02 november 2017

Lancering NL versie van Businessmakeover portal van ENVISION

Het Europese project ENVISION onder leiding van TU Delft, richt zich op het inspireren en motiveren van MKB bedrijven in Europa om bedrijfsmodellen te innoveren. Het belangrijkste tool hiertoe is het portal voor het MKB: www.businessmakeover.eu. Dit portal is nu ook in het Nederlands beschikbaar.

25 oktober 2017

Hoogleraren cybersecurity vrezen dat Nederland digitaal onder water komt te staan

Waar buurlanden zoals Duitsland jaarlijks vele tientallen miljoenen investeren in cybersecurityonderzoek, doet Nederland vrijwel niets. Ondertussen wordt er door de buitenlandse onderzoekscentra hard getrokken aan de meest getalenteerde onderzoekers in Nederland. Er moet iets gebeuren om een brain drain naar omliggende landen te voorkomen.

12 oktober 2017

Reanimatiegame Held wint tweede prijs bij 5e International Educational Games Competition

Het Held spel, dat is ontwikkeld door Simon Tiemersma van het Gamelab TU Delft en game ontwikkelaar Olivier Hokke heeft de tweede prijs gewonnen in de 5th International Educational Games Competition bij de ECGBL conferentie 2017 op 6 oktober in Oostenrijk. Het Held spel werd door de jury geprezen om zijn originaliteit, ontwerp en gecreëerde impact. Het Held spel is een aanvulling op de traditionele reanimatiecursus op middelbare scholen. Heide Lukosch is betrokken als game onderzoeker en werkte in nauwe samenwerking met de Nederlandse Hartstichting aan het ontwerp van het Held spel.

09 oktober 2017

Ongeluk door zelfrijdende auto als erger ervaren

Zelfrijdende auto’s moeten wel heel erg veilig zijn om sociaal te worden geaccepteerd. Een dodelijk ongeluk dat wordt veroorzaakt door een technische fout van een zelfrijdende auto, wordt als minstens 4,5 keer zo erg beschouwd als een dodelijk ongeluk door een menselijke fout. Dat blijkt onder meer uit het onderzoek van Bart Overakker, die op donderdag 12 oktober afstudeert bij de faculteit TBM van de TU Delft.

25 september 2017

CIVIS ‘YouPower’ nominated for Innovation Radar Prize: vote now!

The European Commission has selected the CIVIS project to compete for the Innovation Radar Prize 2017. Nine other innovations have been selected for the ‘Tech for Society’ category. The winner will be awarded in Budapest during the ICT Proposers Day event on 9-10 November 2017. The poll is now open for public votes. Vote now for YouPower!