264 resultaten

26 juni 2019

Angelo Vermeulen geeft college bij Universiteit van Nederland

Op vrijdag 28 juni om 20.30uur geeft TBM onderzoeker Angelo Vermeulen college voor de Universiteit van Nederland over overleven op de maan. Hij vertelt hoe je een leefbare wereld midden in de ruimte kunt ontwikkelen dat zichzelf in stand kan houden. En je hoort hoe jij je mentaal alvast kunt voorbereiden op het leven in de ruimte.

21 juni 2019

Filippo Santoni de Sio member of EU expert group on ethics in automated driving

Filippo Santoni de Sio is a member and rapporteur of a newly established EU commission expert advisory group on ethical issues raised by automated driving.

20 juni 2019

Marinus van Haaften ontvangt NWO Promotiebeurs voor Leraren

Marinus van Haaften heeft een Promotiebeurs voor Leraren ontvangen. Hij is een van de 26 laureaten. Met de beurs krijgen leraren de kans zich verder te ontwikkelen en de aansluiting tussen universiteiten en scholen te versterken. Van Haaften is onderzoeker bij TBM en werkzaam bij Hogeschool Inholland. Zijn promotie onderzoek richt zich op het voorspellen van productie en modelleren van het marktaanbod in glasgroenten.

13 juni 2019

TU Delft participates in international project on smart and sustainable cities

TU Delft works with 11 institutions from all over the world to understand, plan, design, implement and manage the ongoing transformations towards smart sustainable cities.

13 juni 2019

Anneke Zuiderwijk over Big Data in het Science Café Den Haag

Hoe kunnen gigantische datasets burgers helpen bij het vinden van een baan? En hoe kunnen we aan de hand van data de prestaties van de overheid meten? Deze editie van het Science Café Den Haag staat in het teken van Big Data.

12 juni 2019

Nationaal onderzoeksproject voor een veilig internet-of-things

Apparaten die zijn verbonden met internet, zoals zelfrijdende auto’s en intelligente thermostaten, vormen een steeds grotere bedreiging voor onze privacy en veiligheid. Het beschermen hiertegen vereist een fundamentele aanpak die dringend nodig is.

12 juni 2019

Jop Groeneweg receives Society of Petroleum Engineers award

Last week Jop Groeneweg has received the yearly SPE North Sea Regional Health, Safety, Security, Environment, and Social Responsibility Award.

24 mei 2019

Vidi-beurs voor professor Neelke Doorn

Professor Neelke Doorn ontvangt dit jaar een Vidi-beurs van 800.000 euro van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Met deze financiering kan ze de komende vijf jaar een ethische theorie ontwikkelen om te onderzoeken in hoeverre de verantwoordelijkheden van burgers in klimaatadaptatiebeleid op een eerlijke en effectieve manier verdeeld kunnen worden. Met dit project hoopt Doorn een bijdrage te leveren aan een klimaatbeleid dat niet alleen effectief is, maar ook eerlijk, in de zin dat iedereen ervan kan profiteren en niet alleen bevoorrechte, vaak hoopopgeleide, mensen.

15 mei 2019

Nieuwe software voor het maken van robuuste keuze-experimenten

Onderzoeker Sander van Cranenburgh van de TU Delft heeft, samen met onderzoekers van de University of Sydney, een upgrade ontwikkeld voor het toonaangevende softwarepakket Ngene. Dit pakket wordt gebruikt door onderzoekers en professionals om zogenoemde keuze-experimenten te maken. Keuze-experimenten worden gebruikt om inzicht te verkrijgen in hoe mensen verschillende aspecten tegen elkaar afwegen bij het maken van een keuze, bijvoorbeeld reistijd en reiskosten. Met deze software-upgrade kunnen nu ook keuze-experimenten worden gemaakt die (statistisch) goed werken voor zogeheten Spijtmodellen, een in Delft ontwikkeld gedragsmodel.

10 mei 2019

Aimee van Wynsberghe één van ‘InspiringFifty’ vrouwen in tech

Aimee van Wynsberghe behoort sinds deze week tot de InspiringFifty vrouwen in techniek. Zij is hiermee als rolmodel geselecteerd om andere meisjes en vrouwen te inspireren tot een succesvolle carrière in technologie. Aimee is co-director van de Foundation for Responsible Robotics, co-founder van ALLAI Netherlands en werkt als robotethicus bij de faculteit TBM.