233 resultaten

12 juni 2019

Jop Groeneweg receives Society of Petroleum Engineers award

Last week Jop Groeneweg has received the yearly SPE North Sea Regional Health, Safety, Security, Environment, and Social Responsibility Award.

24 mei 2019

Vidi-beurs voor professor Neelke Doorn

Professor Neelke Doorn ontvangt dit jaar een Vidi-beurs van 800.000 euro van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Met deze financiering kan ze de komende vijf jaar een ethische theorie ontwikkelen om te onderzoeken in hoeverre de verantwoordelijkheden van burgers in klimaatadaptatiebeleid op een eerlijke en effectieve manier verdeeld kunnen worden. Met dit project hoopt Doorn een bijdrage te leveren aan een klimaatbeleid dat niet alleen effectief is, maar ook eerlijk, in de zin dat iedereen ervan kan profiteren en niet alleen bevoorrechte, vaak hoopopgeleide, mensen.

15 mei 2019

Nieuwe software voor het maken van robuuste keuze-experimenten

Onderzoeker Sander van Cranenburgh van de TU Delft heeft, samen met onderzoekers van de University of Sydney, een upgrade ontwikkeld voor het toonaangevende softwarepakket Ngene. Dit pakket wordt gebruikt door onderzoekers en professionals om zogenoemde keuze-experimenten te maken. Keuze-experimenten worden gebruikt om inzicht te verkrijgen in hoe mensen verschillende aspecten tegen elkaar afwegen bij het maken van een keuze, bijvoorbeeld reistijd en reiskosten. Met deze software-upgrade kunnen nu ook keuze-experimenten worden gemaakt die (statistisch) goed werken voor zogeheten Spijtmodellen, een in Delft ontwikkeld gedragsmodel.

10 mei 2019

Aimee van Wynsberghe één van ‘InspiringFifty’ vrouwen in tech

Aimee van Wynsberghe behoort sinds deze week tot de InspiringFifty vrouwen in techniek. Zij is hiermee als rolmodel geselecteerd om andere meisjes en vrouwen te inspireren tot een succesvolle carrière in technologie. Aimee is co-director van de Foundation for Responsible Robotics, co-founder van ALLAI Netherlands en werkt als robotethicus bij de faculteit TBM.

15 april 2019

Waterstofauto als stroombron in duurzaam energiesysteem

Waterstofauto’s kunnen als buffer fungeren in een duurzaam energiesysteem. Dit ‘Car as Power Plant’ is een concept van Professor Ad van Wijk van de TU Delft om geparkeerde brandstofcelauto's te gebruiken als elektriciteitscentrale.

10 april 2019

TU Delft publiceert visie op Climate Action

Het klimaat verandert en met dat gegeven moeten we iets doen. Wat de TU wil bijdragen staat in een stuk dat de universiteit vandaag online heeft gezet.

04 april 2019

Seminar & workshop ‘Responsible Research and Innovation (RRI) in the Green Village’

On 29 May a seminar and workshop on ‘Responsible Research and Innovation in the Green Village at TU Delft will be organised by the department of VTI of the TPM faculty.

04 april 2019

TBM promovendus Bisogni geciteerd in het Economic Report van het Witte Huis

Twee papers over cybersecurity wetgeving van TBM promovendus Fabio Bisogni zijn geciteerd in het zojuist verschenen ‘Economic Report of the President’ van president Trump.

03 april 2019

Executive Masterclass Digital Ethics by Design

The TU Delft Design for Values Institute (DDfV) is organising a two-day executive masterclass on Digital Ethics by Design on 21 and 22 November 2019.

31 maart 2019

Jeroen van den Hoven benoemd tot lid Beraad Nederland Digitaal

TBM-hoogleraar Jeroen van den Hoven is een van de leden van het nieuw opgerichte Beraad Nederland Digitaal. De leden van het Beraad gaan zich de komende jaren inzetten voor het uitvoeren en versterken van de Nederlandse Digitaliseringsagenda. Tijdens de slotdag van de Conferentie Nederland Digitaal (18-21 maart 2019) is het Beraad Nederland Digitaal voor het eerst bijeengekomen.