272 resultaten
13 mei 2014

Studie Hakvoort en Knops antwoord op motie Tweede Kamer

Op 25 april zond de minister van Economische Zaken het rapport ‘De tariefsystematiek van het elektriciteitsnet’ van TBM-onderzoekers Rudi Hakvoort en Hamilcar Knops naar de Tweede Kamer. De minister gaf hiermee uitvoering aan de motie-Jansen van 2 december 2013 en antwoord op verschillende Kamervragen over de energiesector.

17 april 2014

MOOC Next Generation Infrastructures start 23 april

07 april 2014

TLO section celebrated 20th Anniversary

Twenty years ago the section Transport & Logistics (former name = Transport Policy and Logistics’ organization) started at the First of April with section leader professor Rob van der Heijden, PhD-student Wijnand Veeneman and secretary Triza Drisi. Last Tuesday we celebrated this 20th anniversary with many current and former ‘TLO-ers’.

27 maart 2014

Stephan Lukosch invited as keynote speaker at PerCol 2014

Stephan Lukosch from the Multi-Actor Systems Department is invited as keynote speaker to the 5th International Workshop on Pervasive Collaboration and Social Networking (PerCol 2014).

24 maart 2014

Infratrends 2014 - keynote speakers minister Melanie Schultz van Haegen en MIT-topwetenschapper Richard de Neufville

Op 20 mei organiseert onderzoeksprogramma Next Generation Infrastructures (NGInfra) haar slotevenement Infratrends in de Fokkerterminal in Den Haag. Wetenschappers en professionals blikken terug op 10 jaar onderzoek en projecten en vooruit op toekomstige vormen van samenwerking. Minister Schultz van Haegen en MIT-topwetenschapper Richard de Neufville zijn de keynote speakers. Ook reikt de directie van NGInfra de eerste Infra Spark Award uit aan de wetenschapper die met zijn onderzoek de brug naar de praktijk het beste heeft geslagen.

24 maart 2014

Infra Spark Award: welk promovendus heeft de vonk weten over te brengen?

Next Generation Infrastructures (NGInfra) reikt een award uit voor het promotie-onderzoek met de meeste impact in de praktijk. Heb jij met je onderzoek aanwijsbaar iets in beweging gezet binnen in de wereld van de infrastructuur? Laat het ons (en de wereld) weten. En misschien sta jij op het InfraTrends Congres op 20 mei met de Infra Spark Award in je handen!

11 maart 2014

TBM biedt twee nieuwe MOOCs aan

Naast de MOOC Next Generation Infrastructures, die in april van start gaat, zal TBM in het najaar nog twee gratis online cursussen gaan aanbieden: Responsible Innovation en Problem Analysis.

05 maart 2014

NWO toekenning voor Smart Grids project van Frances Brazier

Met drie samenwerkingsprojecten tussen wetenschappelijke instellingen in Nederland en India gaat het internationale Smart Grids programma van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek van start. Onderzoekers gaan werken aan oplossingen om de infrastructuur voor elektriciteit verder te verbeteren. Er zijn in totaal 16 aanvragen ingediend waarvan uiteindelijk 3 zijn gehonoreerd, waaronder het project Adaptive clustering for Decentralised Resilient Energy Management (ADREM) van Frances Brazier.

05 maart 2014

Internationale transport geography prijs voor Bert van Wee

25 februari 2014

€2.4m EC grant for the department of Values Technology and Innovation

The department of Values, Technology and Innovation (VTI) at TPM receives funding from a €2.4m EC grant for a project on ‘The Economic Underpinnings of Social Technical Innovation’.