310 resultaten

Prof.dr.ir. P.M. Herder TU Delft in Topteam Energie

16 oktober 2014

Best paper award Jan van den Berg

De paper "On (the Emergence of) Cyber Security Science and its Challenges for Cyber Security Education" van Jan van den Berg, Jacqueline van Zoggel, Mireille Snels, Mark van Leeuwen, Sergei Boeke, Leo van de Koppen, Jan van der Lubbe, Bibi van den Berg and Tony de Bos heeft de best paper award gewonnen tijdens het NATO STO/IST-122 symposium in Tallinn.

15 oktober 2014

Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen succesvol

Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) is een project waarvoor het TU Delft Gamelab een serious game heeft ontwikkeld in samenwerking met TNO en Ab Ovo. Het project gaat over het beter benutten van de vaarwegen met als doel de binnenvaart een impuls te geven.

14 oktober 2014

TBM onderzoekers in Rathenau publicatie ‘De kracht van Platformen’

ICT-onderzoekers Mark de Reuver, Harry Bouwman, Fatemeh Nikayin en Sam Solaimani hebben een hoofdstuk over ICT platformen bijgedragen in het boek ‘De kracht van platformen’ dat zojuist is uitgegeven door het Rathenau instituut.

10 oktober 2014

Onderschat baten wind op zee niet

Laurens de Vries en Emile Chappin reageerden deze week met een opinieartikel in het Financieele Dagblad van 10 oktober op de discussie rond de baten van windenergie op zee.

02 oktober 2014

TBM lanceert ProfEd cursus Economics of Cybersecurity

Vanaf januari biedt de TU Delft online ProfEd cursussen aan. Deze professional education courses zijn wereldwijd te volgen en bedoeld voor mensen die al enige jaren werkervaring hebben en zich naast hun baan willen bijscholen. TU Delft is samen met MIT Sloan School of Management en Rice University een van de voorlopers die ProfEd cursussen aanbiedt. De eerste ProfEd cursus is ‘Economics of Cybersecurity’. ProfEd wordt op 2 oktober gelanceerd door het online onderwijsplatform edX.

01 oktober 2014

Intreerede Caspar Chorus 5 november 2014

Op 5 november a.s. houdt Caspar Chorus zijn intreerede ‘Turning the light on in Virginia: new perspectives on choice behavior modeling’ in de Aula van de TU Delft.

01 oktober 2014

Eefje Cuppen participates in EC Conference

Eefje Cuppen (POLG section) has been invited by José Manuel Barroso, President of the European Commission (EC), to participate in a round table debate during the Conference: ‘The Future of Europe is Science, 6 – 7 October 2014, Lisbon, Portugal.

29 september 2014

TBM studenten in finale NWO Studentencompetitie Global Development

TBM studenten Sharon van Luik (TB) en Piet-Jan Schipper (SEPAM) staan met hun team op 15 oktober in de finale van de NWO competitie ‘Battle of Ideas for Global Development’. Van de drie teams die in de finale staan komen er twee van de TU Delft.

24 september 2014

Intreerede Hoogleraar Veiligheidskunde Pieter van Gelder: ‘the devil is in the tails’