295 resultaten
25 augustus 2014

Unieke uitgave over Goederenvervoermodellen van Tavasszy en De Jong

Recent verscheen een nieuw boek van Lóránt Tavasszy en Gerard de Jong over goederenvervoermodellen. De uitgave, genaamd Modelling Freight Transport bevat bijdragen van co-auteurs uit binnen- en buitenland en is vooralsnog het enige textbook in de wereld op het gebied van goederenvervoermodellen.

01 augustus 2014

Andreas Ligtvoet informeert Ecuadoriaanse overheid over toekomstonderzoek naar energie en infrastructuur

Andreas Ligtvoet heeft op 22 juli tijdens het 1e Seminario de Inteligencia Prospectiva Estratégica en Ecuador (in Quito) een keynote presentatie gegeven over strategisch toekomstonderzoek voor energie en infrastructuren in Nederland.

21 juli 2014

Cursisten enthousiast over MOOC Next Generation Infrastructures

De eerste massive online open course van TBM, ‘Next Generation Infrastructures part 1’ is succesvol afgerond. Ruim 17.000 studenten zijn gedurende 8 weken enthousiast bezig geweest met de complexiteit van infrastructuren en de implicaties van deze complexiteit voor beleid, governance en regulering van infrastructuren voor onder andere transport, energie, ICT en water.

21 juli 2014

Keynote presentatie Anneke Zuiderwijk bij de Conference on Future Environment and Innovation

Anneke Zuiderwijk heeft op 17 juli tijdens de 1st International Conference on Future Environment and Innovation in Indonesië op uitnodiging een key note presentatie gegeven over hoe open data gebruikt kunnen worden om innovatie te stimuleren.

16 juli 2014

Dissertation Award 2014 voor Amineh Ghorbani

Het ESSA Management Comité heeft met genoegen aangekondigd dat de ‘European Social Simulation Association Distinguished Dissertation Award 2014” is toegekend aan Dr. Amineh Ghorbani (Sectie Energie en Industrie) voor haar PhD dissertatie, Structuring Socio-technical Complexity: Modelling Agent Systems using Institutional Analysis.

16 juli 2014

Behnam Taebi: sabbatical jaar Harvard University

Per September 2014, gaat Behnam Taebi (sectie Ethics & Philosophy of Technology) een sabbatical jaar doorbrengen op de John F. Kennedy School of Government, Harvard University.

07 juli 2014

NWO honoreert twee TBM onderzoeksvoorstellen op het gebied van Supply Chain Compliance and Border Management

Onderzoekers leggen verbinding tussen Douane en bedrijfsleven. NWO heeft twee TBM onderzoeksvoorstellen gehonoreerd binnen het onderzoeksprogramma ISCOM (Innovation in Supply Chain Compliance and Border Management), dat is opgezet in samenwerking met de Douane. Beide gehonoreerde TBM projecten worden in een consortium met andere universiteiten en het bedrijfsleven uitgevoerd en bieden meerdere PhD posities. Met het uit te voeren onderzoek streeft ISCOM een verbeterde samenwerking tussen Douane en bedrijven na. Het onderzoeksprogramma maakt onderdeel uit van de Topsector Logistiek.

03 juli 2014

Best paper award sectie ICT

Een paper van Anneke Zuiderwijk en Marijn Janssen, sectie ICT van de afdeling ESS, heeft bij de 15th Annual International Conference on Digital Government Research (dg.o 2014) de ‘Best paper award’ gewonnen in de categorie Best Policy/Management Paper.

01 juli 2014

Agent-Based Modelling of Energy Markets

De laatste week van juni vond de workshop ‘Agent-Based Modelling of Energy Markets’ plaats bij TBM. Émile Chappin van de sectie Energie en Industrie organiseerde de workshop in samenwerking met de Duitse onderzoeksinstituten: het Wuppertal Instituut en het DLR.

23 juni 2014

Back to the Future of Gaming

Sebastiaan Meijer (POLG/KTH Stockholm) and Heide Lukosch (SK) have been invited to represent the “Next Generation” of gaming researchers in a panel discussion called ”Back to the Future of Gaming” together with Richard Duke, and several other “Veterans” of gaming research at the International Simulation and Gaming (ISAGA) conference 2014 entitled “The shift from teaching to learning” .