229 resultaten

26 februari 2019

Andrea Ramírez Ramírez ontvangt een Vici-beurs van NWO

Andrea Ramírez Ramírez ontvangt dit jaar een Vici-beurs van 1,5 miljoen euro van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

21 februari 2019

Dienstensector speelt aanzienlijke rol in stedelijke energievraag

Meer inzicht in de energievraag van de verschillende gebruikers in de stad – huishoudens én diensten als scholen, kantoren en winkels – kan de stedelijke energietransitie vooruit helpen.

18 februari 2019

HumTechLab at HNPW 2019!

From 3-8 February, 2019 a delegation of thirteen TU Delft students from the HumTechLab traveled to Geneva to attended the Humanitarian Networks and Partnerships Week (HNPW) in the humanitarian capital of the world. Experts in crisis preparedness and response from a diversity of organizations and from all over the world came together at this conference to identify solutions to common humanitarian challenges. Throughout the week, TU Delft students took the opportunity to make their voices heard. On Wednesday, several students from the HumTechLab Thesis Circle presented their expertise on a wide range of innovative humanitarian-related topics.

16 januari 2019

Den Haag het hardst getroffen bij extreme neerslag

Een nieuwe neerslagindex vergelijkt de risico’s van extreme neerslag voor steden. Van de provinciehoofdsteden in Nederland komt Den Haag er het slechtst van af.

15 januari 2019

Grote warmte- en koudeopslag-systemen kunnen veel beter worden gepland

Op sommige plekken in Nederland wordt het in de bodem al krap voor warmte- en koudeopslag-systemen, die grote gebouwen energiezuinig kunnen verwarmen en koelen. Dat kan een stuk beter, zegt onderzoeker Marc Jaxa-Rozen. Hij promoveert op dinsdag 15 januari op dit onderwerp aan de TU Delft.

07 januari 2019

Intreerede prof. Frans Klijn: Gezocht: een rivierloods

For the future of our rivers Delta’s zijn aantrekkelijke vestigingsplaatsen, met vruchtbare gronden en goede scheepvaartverbindingen naar het achterland. Dit resulteert in verstedelijking: de meeste megasteden liggen al in een delta of in een rivierdal en de urbanisatie schrijdt voort, vooral in ontwikkelende landen.

13 december 2018

Intreerede prof. dr. J. Groeneweg (TBM): Just culture

Veel organisaties in de gezondheidszorg en daarbuiten worstelen met de vraag hoe ze de veiligheid van patiënten en medewerkers verder kunnen verbeteren. Er zijn industrieën waarin indrukwekkende successen zijn bereikt bij het verbeteren van de veiligheid, doordat zij optimaal gebruik maken van beschikbare informatie uit incidenten.

07 december 2018

TU Delft Policy Modelling Lab opened

On 6 December 2018, the Policy Modelling Lab (PML) in The Hague was opened by Saskia Bruines, Deputy Mayor and Alderman for Education, Knowledge Economy and International Affairs of The Hague.

29 november 2018

Paulien Herder treedt toe tot NWO-TTW bestuur

Het bestuur van NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen benoemt prof.dr.ir. Paulien Herder tot nieuw bestuurslid. Zij zal per 1 januari 2019 toetreden.

15 november 2018

Aimee van Wynsberghe ontvangt LÓreal UNESCO For Women In Science beurs

Aimee van Wynsberghe heeft de Nederlandse For Women In Science beurs ontvangen. Deze beurzen ter waarde van 25.000 euro zijn een initiatief van L’Oréal en UNESCO, samen met partners van het programma, het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS) en het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH).