271 resultaten

06 februari 2020

NWO honoreert onderzoeksvoorstel On the Move: Transition towards Sustainable Mobility

NWO heeft het onderzoeksvoorstel “On the Move: Transition towards Sustainable Mobility” gehonoreerd. Dit project is een samenwerkingsverband tussen de Radboud Universiteit Nijmegen en de TU Delft. In samenwerking met overheden en bedrijven ontwikkelt en test dit onderzoek een vernieuwende benadering die is gericht op het omgaan met onzekerheden omtrent de verduurzaming van het mobiliteitssysteem.

31 januari 2020

Gerdien de Vries nationaal expert voor Energy Sector Behavioural Insights Platform

Gerdien de Vries is door de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) aangesteld als nationaal expert voor het Energy Sector Behavioural Insights Platform. Het nieuwe platform maakt deel uit van de International Energy Agency (IEA) en moet bijdragen aan het vergroten van wenselijk energiegedrag, zoals energiebesparing.

21 januari 2020

Behnam Taebi co-hoofdredacteur van journal Science and Engineering Ethics

Vanaf 1 januari is Behnam Taebi co-hoofdredacteur van het internationale multidisciplinaire tijdschrift Science and Engineering Ethics. Dit tijdschrift wordt beschouwd als het belangrijkste tijdschrift op het multidisciplinaire gebied van ethiek van technologie.

15 januari 2020

Neelke Doorn in Portraits of Science

In de Portraits of Science editie van 2019 is Neelke Doorn geportretteerd. Ze vertelt over haar onderzoek naar het voorkomen van een tweedeling in klimaatadaptatie.

13 januari 2020

Batya Friedman ontvangt TU Delft eredoctoraat tijdens Dies Natalis

Afgelopen vrijdag ontving professor Batya Friedman, oprichter van het Value Sensitive Design Lab aan de Universiteit van Washington in Seattle, het TU Delft eredoctoraat uit handen van professor Ibo van de Poel tijdens de 178e Dies Natalis.

10 januari 2020

Yousef Maknoon ontvangt NWO-subsidie om logistieke planning futureproof te maken

Yousef Maknoon heeft samen met Lóránt Tavasszy en Shadi Sharif Azadeh (Erasmus Universiteit Rotterdam) financiering ontvangen van NWO voor het ontwikkelen van een nieuwe methodologische planningsaanpak voor on-demand logistieke systemen. Het Topconsortium voor kennis- en innovatielogistiek (TKI Dinalog) heeft als doel de leidende internationale positie van Nederland in logistieke activiteiten te waarborgen en een sterke bijdrage te leveren aan de aanpak van de brede maatschappelijke uitdagingen waarmee de topsectoren worden geconfronteerd. Het CUSTOMIZE project levert hieraan een bijdrage.

12 december 2019

Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag

Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems aan de TU Delft, en haar onderzoeksteam binnen het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), krijgen ruim 10 miljoen toegekend van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor hun onderzoek naar grootschalige energieopslag.

11 december 2019

TU Delft start met verhalenplatform over wetenschap

Delftse onderzoekers doen op allerlei manieren onderzoek: ze experimenteren in labs, ze bouwen en testen modellen en prototypes, en ze doen veldwerk op de meest exotische locaties. Van al dat onderzoek zijn op de verschillende facultaire websites steeds meer verhalen verschenen, zogenaamde stories of science.

18 november 2019

Scholen kunnen helpen bij energietransitie in wijken

Leerlingen en scholen in het basis- en voortgezet onderwijs kunnen uitstekend helpen om in wijken de energietransitie op gang te brengen. Basisscholen hebben hierin meer invloed dan scholen voor voortgezet onderwijs.

14 november 2019

Debat: Surveillancekapitalisme: jouw data als verdienmodel

Weekblad De Groene Amsterdammer en Studium Generale TU Delft organiseren op 11 december in Theater de Veste in Delft een debat over surveillancekapitalisme. TBM onderzoeker Sander van Cranenburgh is een van de sprekers.