238 resultaten

10 april 2019

TU Delft publiceert visie op Climate Action

Het klimaat verandert en met dat gegeven moeten we iets doen. Wat de TU wil bijdragen staat in een stuk dat de universiteit vandaag online heeft gezet.

04 april 2019

Seminar & workshop ‘Responsible Research and Innovation (RRI) in the Green Village’

On 29 May a seminar and workshop on ‘Responsible Research and Innovation in the Green Village at TU Delft will be organised by the department of VTI of the TPM faculty.

04 april 2019

TBM promovendus Bisogni geciteerd in het Economic Report van het Witte Huis

Twee papers over cybersecurity wetgeving van TBM promovendus Fabio Bisogni zijn geciteerd in het zojuist verschenen ‘Economic Report of the President’ van president Trump.

03 april 2019

Executive Masterclass Digital Ethics by Design

The TU Delft Design for Values Institute (DDfV) is organising a two-day executive masterclass on Digital Ethics by Design on 21 and 22 November 2019.

31 maart 2019

Jeroen van den Hoven benoemd tot lid Beraad Nederland Digitaal

TBM-hoogleraar Jeroen van den Hoven is een van de leden van het nieuw opgerichte Beraad Nederland Digitaal. De leden van het Beraad gaan zich de komende jaren inzetten voor het uitvoeren en versterken van de Nederlandse Digitaliseringsagenda. Tijdens de slotdag van de Conferentie Nederland Digitaal (18-21 maart 2019) is het Beraad Nederland Digitaal voor het eerst bijeengekomen.

27 maart 2019

Train je oren: luistergame moet ervaring van klassieke muziek verrijken

Hoe kan je beter actief luisteren naar klassieke muziek – en naar elkaar? Die vraag staat centraal in een bijzonder onderzoeksproject van Codarts Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, TU Delft, en de Willem de Kooning Academie. Speciaal voor het onderzoek is de luistergame Listening Space ontwikkeld, waarmee deelnemers met speelse luisteropdrachten hun vaardigheden uitbreiden, of zelfs nieuwe manieren van luisteren ontdekken.

26 maart 2019

Onderzoeksprogramma AIVD en TU Delft op gebied van digitale veiligheid van start

Naarmate onze samenleving meer digitaal vervlochten raakt, groeit ook de kwetsbaarheid voor misbruik van digitale technologie. Om ons begrip van de digitale bedreiging van onze nationale veiligheid te vergroten, alsmede die van de technische, organisatorische en institutionele manieren om hier verantwoordelijk mee om te gaan, zijn de AIVD en de TU Delft een gezamenlijk onderzoeksprogramma gestart.

12 maart 2019

TU Delft, Shell en overheid investeren 5 miljoen euro in duurzame doorbraak voor chemie

TU Delft, Shell en diverse Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI) investeren samen 5 miljoen euro in de ontwikkeling van elektrochemische technologie voor verduurzaming van de petrochemische industrie.

04 maart 2019

EU launches pilot projects to reinforce cybersecurity capacity

The European Commission is investing more than €63.5 million in four pilot projects to lay the ground work for building a European network of centres of cybersecurity expertise which will help to reinforce research and coordination of cybersecurity in the EU. One of the work packages of the pilot CyberSec4Europe is led by TU Delft. Tobias Fiebig of the faculty of TPM will be involved in the coordination between the involved partners to ensure that a complete, consistent, and tested governance structure is being delivered for the future of computer security in Europe.

26 februari 2019

Andrea Ramírez Ramírez ontvangt een Vici-beurs van NWO

Andrea Ramírez Ramírez ontvangt dit jaar een Vici-beurs van 1,5 miljoen euro van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).