233 resultaten

04 september 2018

TU Delft Starship Team toont nieuwe kunstinstallatie op BredaPhoto Festival

Angelo Vermeulen en het TU Delft Starship Team nemen deel aan het BredaPhoto Festival. Het team toont daar een nieuwe kunstinstallatie inclusief een serie digitale voorstudies en een animatiefilm.

24 augustus 2018

Eerste groep EPA studenten afgestudeerd in Den Haag

Afgelopen dinsdag zijn de eerste studenten van de masteropleiding ‘Engineering and Policy Analysis’ aan de TU Delft Campus Den Haag afgestudeerd. Tijdens een feestelijke thesis conferentie presenteerden 23 studenten hun afstudeerproject.

20 augustus 2018

Simple human errors often cause cyber security breaches

A company leaking private data of millions of customers, or becoming a victim of cyber-attacks costing hundreds of thousands to millions of Euros has become an almost daily occurrence, in what seems to be highly sophisticated attacks. “When investigating these attacks more closely however, they are actually often not sophisticated, and neither are the vulnerabilities that lead to them,” says Tobias Fiebig, assistant professor at TPM and leading researcher.

Two TPM MOOCs in UN Sustainable Development Goals MOOC list

TPM MOOCs ‘responsible innovation’ and ‘the next generation of infrastructures’ have been taken up in the Class Central list of free online courses that teach the public about the UN Sustainable Development Goals (SDG). The list was put together with the help of SDG Academy, a free online education platform from the UN’s Sustainable Development Solutions Network (SDSN). Class Central is a search engine and review site for Massive Open Online Courses.

17 augustus 2018

Marijn Janssen listed by Apolitical as one of world’s 100 most influential people in digital government

Global network organisation Apolitical has presented its 2018 list of the world’s 100 most influential people in digital government. It’s the first of its kind to show the international spread of the field, and includes individuals from every continent. Marijn Janssen is listed in the category influential academics.

17 augustus 2018

Eerste grootschalige marktanalyse ondergrondse cybercrime economie

Cybercriminaliteit wordt makkelijker naarmate meer producten (‘commodities’) als kwaadaardige software via het dark web verkrijgbaar zijn. Rolf van Wegberg van de TU Delft onderzocht de omzet en groei van deze ondergrondse online economie.

18 juli 2018

Moral luck in science and innovation: Martin Sand to start as Postdoc at VTI

This August, Martin Sand will start as a postdoctoral researcher at the department of Values, Technology and Innovation. His application for the LEaDing Fellows Postdocs Programme was recently approved.

05 juli 2018

Symposium: Shaping an Inclusive Energy Transition

At the occasion of the inaugural address of Professor Zofia Lukszo, the Energy & Industry research group, Faculty of Technology, Policy and Management, Delft University of Technology, is organizing a symposium on the theme of how to shape an “Inclusive Energy Transition”.

02 juli 2018

Met Superhuman Sports van de bank af

Op de Superhuman Sports Design Challenge worden nieuwe combinaties gemaakt van fysieke spellen met technologie uit computergames. Het doel is om hiermee mensen aan te zetten tot meer bewegen.

28 juni 2018

Hoge score MOT studenten bij internationale Business Strategy Management Game

Een studententeam van de MSc Management of Technology heeft in juni 2018 een zeer hoge score behaald in de internationale Business Strategy Management Game. De management game is een van de activiteiten van het vak ‘integratiemoment’ binnen de opleiding Management of Technology en wordt verzorgd door dr. Geerten van de Kaa.