319 resultaten

01 november 2021

Rico Herzog is Beste Afstudeerder 2021 van TBM

Het Universiteitsfonds Delft heeft de acht Best Graduates 2021 van de TU Delft bekend gemaakt. Rico Herzog is beste afstudeerder van TBM en dingt mee naar de prijs van TU Delft Best Graduate met zijn thesis ‘Cities for Citizens: Identification of Public Values and their Conflicts in Urban Space’. Op 11 november a.s. presenteren de acht kersverse ingenieurs van de faculteiten hun excellente afstudeerwerk tijdens de TU Delft Best Graduate Award Ceremony 2021.

26 oktober 2021

Prof. dr. Stephane Hess benoemd tot deeltijd hoogleraar Decision modeling, AI and mobility research

Het College van Bestuur heeft Prof. dr. Stephane Hess benoemd tot deeltijd (0,1 fte) hoogleraar bij de afdeling ESS van de faculteit TBM, op het gebied van Decision modelling, artificial intelligence (AI) and mobility research. Hij start op 1 november en is aangesteld voor een periode van vijf jaar.

26 oktober 2021

Jan Kwakkel benoemd tot hoogleraar

Jan Kwakkel is door het College van Bestuur van de TU Delft per 12 oktober benoemd tot hoogleraar ‘Decision Making under Deep Uncertainty’.

07 oktober 2021

Moordverdachten sneller in beeld dankzij nieuwe methode

Delftse promovendus Daan Sutmuller heeft in samenwerking met de politie een nieuwe, effectieve methode ontwikkeld die moordonderzoeksteams ondersteunt bij het sneller verzamelen en prioriteren van interessante personen in het onderzoek. De veelbelovende methodiek moet het onderzoekswerk behapbaar maken en ervoor zorgen dat meer moordzaken worden opgelost. Sutmuller promoveert deze donderdag met zijn proefschrift ‘Moordonderzoek in het digitale tijdperk’.

21 september 2021

TU Delft opent Climate Action Hub op campus Den Haag

Op vrijdag 24 september opent TU Delft haar Climate Action Hub in het Wijnhavengebouw op de Campus Den Haag. De Climate Action Hub wordt een fysieke ontmoetingsplaats waar bestuurders en beleidsmakers, kennisinstellingen, burgers en bedrijven samen kunnen werken aan concrete oplossingen voor klimaatuitdagingen.

08 september 2021

Tina Comes benoemd tot hoogleraar

Wij zijn verheugd u te kunnen melden dat Tina Comes per 6 juli door het College van Bestuur van de TU Delft is benoemd tot hoogleraar "Decision Theory & Information Technology for Resilience".

01 september 2021

EU project SPATIAL on Trustworthy AI

Black box AI refers to AI systems that receive input and produce output without the end-user understanding. As inputs and outputs cannot be easily seen or understood, it can lead to issues within and across organisations. The EU-funded SPATIAL project (Security and Privacy Accountable Technology Innovations, Algorithms, and machine Learning) will address the challenges of black box AI and data management in cybersecurity

17 juni 2021

Brede steun voor ambitieus klimaatbeleid als aan vier voorwaarden is voldaan

Onderzoekers stelden ruim 10.000 Nederlanders in staat de overheid te adviseren over klimaatbeleid. Het eindrapport is nu online.

15 juni 2021

Toekenningen voor Delfts onderzoek naar energietransitie

De energietransitie is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. De overgang naar duurzame energie is complex en vraagt op meerdere niveaus om verandering. Drie Delftse onderzoeksgroepen gaan met een toekenning van NWO onderzoek doen naar systeemintegratie binnen de energietransitie.

17 mei 2021

TU Delft ontwikkelt kostenrichtlijnen voor CO2-opslag

Het afvangen en opslaan van CO2 is een van de vele technologieën die nodig zijn om klimaatverandering tegen te gaan. De technologie is beschikbaar en wordt al in diverse projecten toegepast, maar nog niet op wereldwijde schaal toegepast. Het gebrek aan kennis over de kosten van CO2-afvang en -opslag (CCS) kan ertoe leiden dat investeerders zich terugtrekken. Een wereldwijd consortium van twaalf onderzoekers op het gebied van CCS, onder leiding van Andrea Ramirez van de TU Delft, heeft samengewerkt aan een uitgebreide whitepaper. Het whitepaper helpt te begrijpen hoe de kosten van projecten voor CO2-afvang en -opslag correct kunnen worden geraamd.