238 resultaten

15 januari 2020

Neelke Doorn in Portraits of Science

In de Portraits of Science editie van 2019 is Neelke Doorn geportretteerd. Ze vertelt over haar onderzoek naar het voorkomen van een tweedeling in klimaatadaptatie.

13 januari 2020

Batya Friedman ontvangt TU Delft eredoctoraat tijdens Dies Natalis

Afgelopen vrijdag ontving professor Batya Friedman, oprichter van het Value Sensitive Design Lab aan de Universiteit van Washington in Seattle, het TU Delft eredoctoraat uit handen van professor Ibo van de Poel tijdens de 178e Dies Natalis.

10 januari 2020

Yousef Maknoon ontvangt NWO-subsidie om logistieke planning futureproof te maken

Yousef Maknoon heeft samen met Lóránt Tavasszy en Shadi Sharif Azadeh (Erasmus Universiteit Rotterdam) financiering ontvangen van NWO voor het ontwikkelen van een nieuwe methodologische planningsaanpak voor on-demand logistieke systemen. Het Topconsortium voor kennis- en innovatielogistiek (TKI Dinalog) heeft als doel de leidende internationale positie van Nederland in logistieke activiteiten te waarborgen en een sterke bijdrage te leveren aan de aanpak van de brede maatschappelijke uitdagingen waarmee de topsectoren worden geconfronteerd. Het CUSTOMIZE project levert hieraan een bijdrage.

12 december 2019

Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag

Paulien Herder, hoogleraar Energy Systems aan de TU Delft, en haar onderzoeksteam binnen het interdisciplinaire consortium RELEASE (Reversible Large-scale Energy Storage), krijgen ruim 10 miljoen toegekend van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor hun onderzoek naar grootschalige energieopslag.

11 december 2019

TU Delft start met verhalenplatform over wetenschap

Delftse onderzoekers doen op allerlei manieren onderzoek: ze experimenteren in labs, ze bouwen en testen modellen en prototypes, en ze doen veldwerk op de meest exotische locaties. Van al dat onderzoek zijn op de verschillende facultaire websites steeds meer verhalen verschenen, zogenaamde stories of science.

18 november 2019

Scholen kunnen helpen bij energietransitie in wijken

Leerlingen en scholen in het basis- en voortgezet onderwijs kunnen uitstekend helpen om in wijken de energietransitie op gang te brengen. Basisscholen hebben hierin meer invloed dan scholen voor voortgezet onderwijs.

14 november 2019

Debat: Surveillancekapitalisme: jouw data als verdienmodel

Weekblad De Groene Amsterdammer en Studium Generale TU Delft organiseren op 11 december in Theater de Veste in Delft een debat over surveillancekapitalisme. TBM onderzoeker Sander van Cranenburgh is een van de sprekers.

29 oktober 2019

Bartel Van de Walle nieuw lid van WOTRO stuurgroep

De raad van bestuur van NWO heeft TBM professor Bartel Van de Walle benoemd als lid van de stuurgroep van WOTRO Science for Global Development. WOTRO is zeer verheugd om Van de Walle te mogen verwelkomen als nieuw lid van de stuurgroep, onder andere vanwege zijn bijdragen om wetenschap buiten de universiteitsmuren en in de samenleving te brengen. Aan de TU Delft is Van de Walle tevens lid van de stuurgroep van TU | Delft Global Initiative.

28 oktober 2019

Chris van Bergen genomineerd voor de TU Delft Best Graduate Award 2019

Het Universiteitsfonds Delft heeft de acht Best Graduates 2019 van de TU Delft bekend gemaakt. Elk jaar selecteren de acht faculteiten van de TU Delft hun beste afstudeerder. Chris van Bergen is beste afstudeerder van TBM en dingt mee naar de prijs met haar thesis over ‘public support for tradable peak credits as an instrument to reduce traffic jams’. Op 12 november a.s. presenteren de acht kersverse ingenieurs hun excellente afstudeerwerk tijdens de TU Delft Best Graduate Award Ceremony 2019.

10 oktober 2019

Marijn Janssen one of 100 most influential people in digital government 2019

TPM researcher Marijn Janssen is listed in the top 100 of the world's 100 most influential people in digital government by Apolitical. The list commends a formidable variety of international change-makers driving digital transformation in government and seeks to shine a light on the important work of both high-profile innovators and those toiling behind the scenes of this digital revolution.