249 resultaten

06 mei 2020

Nederlanders voor beperkte versoepeling coronamaatregelen

Nederlanders vinden dat de coronamaatregelen beperkt moeten worden versoepeld, zodat het zorgsysteem niet zwaar overbelast wordt. Ze vinden ook dat maatregelen niet mogen leiden tot verdeeldheid: er is geen draagvlak voor het opheffen van beperkingen voor specifieke groepen.

30 april 2020

Ibo van de Poel nieuw Delftse KNAW-lid

De KNAW heeft achttien nieuwe leden gekozen, waarvan vier afkomstig van de TU Delft. Ibo van de Poel is er één van. Leden van de KNAW, vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines, worden gekozen op grond van hun wetenschappelijke prestaties.

28 april 2020

29 april start TU Delft online onderzoek naar voorkeuren exitscenario’s

De TU Delft gaat de voorkeuren van Nederlanders voor het versoepelen van coronamaatregelen in kaart brengen. Vanaf 29 april kan iedereen zijn/haar voorkeuren kenbaar maken via www.tudelft.nl/covidexit.

16 april 2020

TBM onderzoek rondom het coronavirus

Verschillende TBM wetenschappers zijn momenteel bezig met onderzoek dat direct of indirect gelieerd is aan de coronacrisis.

02 april 2020

Samenwerking FIOD en TU Delft op het gebied van opsporing digitale en financiële criminaliteit

Onderzoekers en studenten van de TU Delft helpen de FIOD met hun strijd tegen de digitale en financiële misdaad. Na een geslaagde pilot gaat een meerjarig onderzoeksprogramma van start.

05 maart 2020

TPM part of consortium that researches the impact of the Corona-outbreak on society

In the newly acquired EU H2020 project HERoS (Health Emergency Response in interconnected Systems), researchers of the faculty of TPM, as part of a larger consortium, will integrate behavioural and informational dynamics in epidemiological and supply-chain models.

03 maart 2020

TBM brengt gaming naar het Holland Festival

Annebeth Erdbrink, Rens Kortmann en Alexander Verbraeck dragen namens TU Delft bij aan de voorstelling Luistermutant 2020 van Micha Hamel en Arlon Luijten met het onderzoeksproject GAMPSISS. De voorstelling is op 21 juni te zien op het Holland Festival in Amsterdam.

09 februari 2020

Evacuation behavior analyzed using discrete choice theory

In a combined research of the TU Delft and UC Berkeley the behavior of evacuees of Hurricane Irma was modelled and analyzed empirically using a variety of choice models, estimated on actual evacuation choice data.

06 februari 2020

NWO honoreert onderzoeksvoorstel On the Move: Transition towards Sustainable Mobility

NWO heeft het onderzoeksvoorstel “On the Move: Transition towards Sustainable Mobility” gehonoreerd. Dit project is een samenwerkingsverband tussen de Radboud Universiteit Nijmegen en de TU Delft. In samenwerking met overheden en bedrijven ontwikkelt en test dit onderzoek een vernieuwende benadering die is gericht op het omgaan met onzekerheden omtrent de verduurzaming van het mobiliteitssysteem.

31 januari 2020

Gerdien de Vries nationaal expert voor Energy Sector Behavioural Insights Platform

Gerdien de Vries is door de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) aangesteld als nationaal expert voor het Energy Sector Behavioural Insights Platform. Het nieuwe platform maakt deel uit van de International Energy Agency (IEA) en moet bijdragen aan het vergroten van wenselijk energiegedrag, zoals energiebesparing.