312 resultaten

17 november 2016

ARPro Augmented Reality onderzoek voor agenten op straat gaat van start

Mariëlle den Hengst en Stephan Lukosch hebben bij het ministerie van V&J subsidie gekregen om de komende twee jaar onderzoek te doen voor de politie naar de toepassing van Augmented Reality voor agenten op straat.

08 november 2016

’Car as Power Plant’ krijgt vervolg

‘Car as Power Plant’ is een concept van Prof. Ad van Wijk van TU Delft om geparkeerde brandstofcelauto's te gebruiken als elektriciteitscentrale. Er loopt hiervoor binnen de TU Delft een onderzoeksprogramma. Zofia Lukszo (ESS) geeft vanuit TBM leiding aan het NWO project CaPP (Car as Power Plant).

03 november 2016

TBM wint Computable Awards 2016 met Envision project

TU Delft (TBM) werd samen met het Europese Envision-project tijdens de Computable Awards gala op 1 november uitgeroepen tot ict-leverancier van het jaar voor het mkb.

02 november 2016

TBM studie draagt bij aan effectief deltamanagement

Onderzoekers van TBM hebben samen met Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en UvA een studie gedaan naar monitoring en evaluatie voor het Deltaprogramma. In het Deltaprogramma werken overheden en andere partners samen om Nederland te beschermen tegen overstromingen en te zorgen voor voldoende zoet water, nu en in de toekomst.

01 november 2016

Bert van Wee editor of new Elsevier Series Advances in Transport Policy and Planning

Professor Bert van Wee was recently appointed editor of the new Elsevier Series ‘Advances in Transport Policy and Planning’. The first Volume is expected to be published early 2018.

25 oktober 2016

Caspar Chorus over de liefde in Universiteit van Nederland

Op 24 oktober gaf Caspar Chorus college op internet over de liefde.

20 oktober 2016

Wally Keijzer verdedigt proefschrift

Op 28 oktober verdedigt Wally Keijzer haar proefschrift ‘Developing a Service Platform for Health and Wellbeing in a Living Lab Setting: an Action Design Research Approach’. Ze startte als promovenda op 1 februari 2013 en is de eerste die onder de TPM Graduate School haar doctorstitel behaald.

18 oktober 2016

Professoren in theater De Veste

Op 25 oktober om 20:30 uur staan weer drie professoren op het podium van theater de Veste. Dit keer zijn het Rolf van Wegberg (promovendus TBM, TU Delft), Kees Oosterlee (professor EWI, TU Delft) en Wim Boonstra (bijzonder hoogleraar Rabobank, UvA).

18 oktober 2016

TBM onderzoekers geven waardevol advies bij grootschalige humanitaire rampoefening

Net een week voor orkaan Matthew Haiti raakte, vond een grootschalige humanitaire oefening plaats in het zuiden van Noorwegen, die een vergelijkbaar scenario simuleerde dat nu in werkelijkheid plaatsvindt. Deze oefening, genaamd <a external="1" target="_blank" href="http://www.ihp.nu/images/TRIPLEX_Info_Sheet_June15.pdf">Triplex</a>, was een van de grootste humanitaire veldoefeningen wereldwijd.

14 oktober 2016

TBM goed vertegenwoordigd op KIVI jaarcongres 2016

TBM is goed vertegenwoordigd tijdens jaarcongres van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) dat op 30 november plaatsvindt. Dit jaar is het thema ‘Leven met risico’s’ en de rol van de ingenieur hierin. Zowel risico’s die met techniek meekomen als vermindering van risico’s door de inzet van techniek komen aan bod.