325 resultaten

05 december 2016

ERC-beurs van twee miljoen euro voor voorstel van Caspar Chorus over modellering van moreel keuzegedrag

De Europese Onderzoeksraad (ERC) heeft het ERC Consolidator-voorstel van professor Caspar Chorus van TBM toegekend. Dat is een prachtig resultaat: slechts ongeveer 10% van de ingediende voorstellen wordt geselecteerd.

29 november 2016

TBM ontwikkelt spoorscanner om gevaren van goederenwagons te registreren

Een nieuwe innovatie van ProRail, DB Cargo, TU Delft en Railcenter moet ervoor zorgen dat de veiligheid rondom risicovolle goederenwagons nog beter wordt gehanteerd.

28 november 2016

TBM aan de slag binnen vier NWO projecten ‘Complexiteit in Transport en Logistiek’.

Op 21 november heeft NWO zeven aanvragen toegekend binnen het onderzoeksprogramma ‘Complexiteit in Transport en Logistiek’. Bij vier projecten is TBM betrokken. De onderzoeken moeten leiden tot radicale ideeën voor het logistieke systeem en bijdragen aan de theorievorming over en vernieuwing van het onderzoeksterrein van complexe systemen.

17 november 2016

ARPro Augmented Reality onderzoek voor agenten op straat gaat van start

Mariëlle den Hengst en Stephan Lukosch hebben bij het ministerie van V&J subsidie gekregen om de komende twee jaar onderzoek te doen voor de politie naar de toepassing van Augmented Reality voor agenten op straat.

08 november 2016

’Car as Power Plant’ krijgt vervolg

‘Car as Power Plant’ is een concept van Prof. Ad van Wijk van TU Delft om geparkeerde brandstofcelauto's te gebruiken als elektriciteitscentrale. Er loopt hiervoor binnen de TU Delft een onderzoeksprogramma. Zofia Lukszo (ESS) geeft vanuit TBM leiding aan het NWO project CaPP (Car as Power Plant).

03 november 2016

TBM wint Computable Awards 2016 met Envision project

TU Delft (TBM) werd samen met het Europese Envision-project tijdens de Computable Awards gala op 1 november uitgeroepen tot ict-leverancier van het jaar voor het mkb.

02 november 2016

TBM studie draagt bij aan effectief deltamanagement

Onderzoekers van TBM hebben samen met Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en UvA een studie gedaan naar monitoring en evaluatie voor het Deltaprogramma. In het Deltaprogramma werken overheden en andere partners samen om Nederland te beschermen tegen overstromingen en te zorgen voor voldoende zoet water, nu en in de toekomst.

01 november 2016

Bert van Wee editor of new Elsevier Series Advances in Transport Policy and Planning

Professor Bert van Wee was recently appointed editor of the new Elsevier Series ‘Advances in Transport Policy and Planning’. The first Volume is expected to be published early 2018.

25 oktober 2016

Caspar Chorus over de liefde in Universiteit van Nederland

Op 24 oktober gaf Caspar Chorus college op internet over de liefde.

20 oktober 2016

Wally Keijzer verdedigt proefschrift

Op 28 oktober verdedigt Wally Keijzer haar proefschrift ‘Developing a Service Platform for Health and Wellbeing in a Living Lab Setting: an Action Design Research Approach’. Ze startte als promovenda op 1 februari 2013 en is de eerste die onder de TPM Graduate School haar doctorstitel behaald.