325 resultaten

18 oktober 2016

Professoren in theater De Veste

Op 25 oktober om 20:30 uur staan weer drie professoren op het podium van theater de Veste. Dit keer zijn het Rolf van Wegberg (promovendus TBM, TU Delft), Kees Oosterlee (professor EWI, TU Delft) en Wim Boonstra (bijzonder hoogleraar Rabobank, UvA).

18 oktober 2016

TBM onderzoekers geven waardevol advies bij grootschalige humanitaire rampoefening

Net een week voor orkaan Matthew Haiti raakte, vond een grootschalige humanitaire oefening plaats in het zuiden van Noorwegen, die een vergelijkbaar scenario simuleerde dat nu in werkelijkheid plaatsvindt. Deze oefening, genaamd <a external="1" target="_blank" href="http://www.ihp.nu/images/TRIPLEX_Info_Sheet_June15.pdf">Triplex</a>, was een van de grootste humanitaire veldoefeningen wereldwijd.

14 oktober 2016

TBM goed vertegenwoordigd op KIVI jaarcongres 2016

TBM is goed vertegenwoordigd tijdens jaarcongres van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) dat op 30 november plaatsvindt. Dit jaar is het thema ‘Leven met risico’s’ en de rol van de ingenieur hierin. Zowel risico’s die met techniek meekomen als vermindering van risico’s door de inzet van techniek komen aan bod.

11 oktober 2016

Journal of Integrated Security Science established by TPM

The Safety and Security Science Group of the Faculty of TPM has established the Journal of Integrated Security Science (jiss), an open access journal fully free of charge for both authors and readers.

10 oktober 2016

Grote partijen met veel data kunnen markten in gevaar brengen

Op 5 oktober presenteerde de door het ministerie van EZ samengestelde expertgroep Big Data and Privacy, voorgezeten door Jeroen van den Hoven haar eindrapport: ‘Licht op de Digitale Schaduw. Verantwoord Innoveren met Big Data’.

10 oktober 2016

Hoe uw computer geld verdient voor criminelen

Op 25 september j.l. gaf Michel van Eeten van faculteit TBM tijdens een Van Leeuwenhoeklezing een kijkje in de wereld van cybercrime. In een bomvolle zaal in het Science Centre presenteerde Van Eeten hoe TU Delft onderzoek doet naar cybercrime op het internet.

04 oktober 2016

Bartel van de Walle en Kenny Meesters in de Delta over hulpverlening bij natuurrampen

Na een natuurramp is juiste informatie van levensbelang. Hulpverlening kan er sneller, efficiënter en effectiever door zijn.

29 september 2016

Benoeming interim decaan faculteit TBM

23 september 2016

TBM onderzoekers behoren wereldwijd tot meest actieve onderzoeksgroep op gebied van E-Government

21 september 2016

Energie interventies vergroten sociale cohesie en verminderen energieverbruik

Uit EU-project CIVIS, ‘Cities as drivers of social change’, blijkt dat energie interventies sociale cohesie kunnen vergroten en zorgen voor minder energieverbruik. CIVIS heeft tot doel om burgers meer bewust te maken van hun energiegebruik, verbruik te verminderen en daarmee CO2 te reduceren.