305 resultaten

09 juni 2020

Twijfelaars geven doorslag bij invoering corona-app

Nederlanders hebben sterk uiteenlopende meningen over de tracking-and-tracing corona-app

05 juni 2020

Faculteitsgebouw TBM beperkt toegankelijk

Het kabinet heeft verschillende stappen gezet om de COVID-19 lockdown te versoepelen. Dit biedt ook mogelijkheden voor beperkte activiteiten op de campus. Het faculteitsgebouw TBM opent per 2 juni stapsgewijs haar deuren. Uiteraard passend binnen alle huidige maatregelen en met de nodige beperkingen. Dit betekent dat het faculteitsgebouw vanaf 2 juni 2020 van 09.00u tot 17.00u weer beperkt toegankelijk is voor alle medewerkers waaronder alle promovendi en gast-medewerkers. Deze maatregelen gelden vooralsnog tot 1 september.

02 juni 2020

TU Delft lanceert eerste acht ‘TU Delft AI Labs’

Hoe kun je met behulp van artificiële intelligentie (AI) wetenschappelijke vooruitgang versnellen?

29 mei 2020

Bij het emeritaat van Prof.Mr.Dr. Ernst Ten Heuvelhof

Vandaag is het de laatste werkdag voor Ernst ten Heuvelhof. Aanstaande maandag gaat zijn emeritaat in.

28 mei 2020

TU Delft team wins Supply Chain and Logistics Competition

MoT student Angginta Ramdani, Kartika Nurhayati, PhD candidate of the faculty of TPM, and TIL student Andrian Wicaksono (TPM/CEG), competed successfully in the supply chain and logistics competition. The team that represented TU Delft can be proud because they won the first prize out of seven finalists. Due to COVID-19 lockdown restrictions the host country United Arab Emirates organised a virtual competition from January to March 2020.

27 mei 2020

Van Leeuwenhoeklezing: 100 km/u? Bert van Wee

Afgelopen zondag gaf Bert van Wee een Van Leeuwenhoeklezing over de 100 km/u maatregel op de snelwegen die sinds maart van kracht is. In de eerste weken heeft dat weinig oproer veroorzaakt, omdat het door de coronacrisis betrekkelijk rustig was op de wegen. Nu we langzaam steeds vaker de weg opgaan worden we opeens weer geconfronteerd met deze maatregel.

06 mei 2020

Nederlanders voor beperkte versoepeling coronamaatregelen

Nederlanders vinden dat de coronamaatregelen beperkt moeten worden versoepeld, zodat het zorgsysteem niet zwaar overbelast wordt. Ze vinden ook dat maatregelen niet mogen leiden tot verdeeldheid: er is geen draagvlak voor het opheffen van beperkingen voor specifieke groepen.

30 april 2020

Ibo van de Poel nieuw Delftse KNAW-lid

De KNAW heeft achttien nieuwe leden gekozen, waarvan vier afkomstig van de TU Delft. Ibo van de Poel is er één van. Leden van de KNAW, vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines, worden gekozen op grond van hun wetenschappelijke prestaties.

28 april 2020

29 april start TU Delft online onderzoek naar voorkeuren exitscenario’s

De TU Delft gaat de voorkeuren van Nederlanders voor het versoepelen van coronamaatregelen in kaart brengen. Vanaf 29 april kan iedereen zijn/haar voorkeuren kenbaar maken via www.tudelft.nl/covidexit.

16 april 2020

TBM onderzoek rondom het coronavirus

Verschillende TBM wetenschappers zijn momenteel bezig met onderzoek dat direct of indirect gelieerd is aan de coronacrisis.