Samenwerkingsverbanden

Ons onderzoekers werken samen met tal van academische, publieke en private partners buiten de TU Delft. Zo werken we samen met Onderzoekscholen met andere universiteiten, maar ook in TU Delft Research Institutes en in nationale en internationale initiatieven zoals de Leiden-Delft-Erasmus Universities, 4TU en de IDEA League. Naast deze formele partnerschappen hebben onze wetenschappers een uitgebreid internationaal netwerk met collega's in andere toonaangevende instellingen.

TU Delft | The Hague

De TU Delft ziet belangrijke kansen om haar bestaande strategische samenwerking en andere lopende activiteiten met partijen in Den Haag verder uit te bouwen. Ook willen we een intensievere samenwerking en kennisdeling stimuleren tussen ingenieurs van de TU Delft en de bestuurlijke en beleidsmakers in Den Haag. Daarom is een TU-breed perspectief op samenwerking en fysieke aanwezigheid in Haags verband in ontwikkeling, ten behoeve van deze maatschappelijke uitdagingen. We zien grote kansen voor thema's als Klimaatactie en Energietransitie, Digitalisering en Veiligheid & Zekerheid. TBM speelt een belangrijke rol in het initiatief TU Delft | Den Haag.

Leiden-Delft-Erasmus Universities

We zetten ons actief in voor de samenwerking tussen de TU Delft, de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Erasmus Medisch Centrum, de Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum (‘Leiden-Delft-Erasmus Universities’), en we hebben veel lopende samenwerkingen.

Convergence

De TU Delft breidt met name de samenwerking en samenwerking met het Erasmus Medisch Centrum en de Erasmus Universiteit Rotterdam uit via het Convergence programma. Convergence omvat drie thema's: Health & Technology, Resilient Delta en AI, en Data & Digitalisering. Deze thema's zijn relevant voor onze faculteit, omdat we de expertise op deze gebieden in huis hebben. TBM onderzoekers nemen actief deel aan de verschillende Convergence-initiatieven en dragen met hun strategische ideeën bij aan de ontwikkelingen en agenda's binnen de drie thema's.

IDEA LEAGUE

  • TU Delft
  • Imperial College London , Engeland
  • ETH (Eidgenössische Technische Hochschule) ZĂŒrich, Zwitserland
  • RWTH (Rheinisch-WestfĂ€lische Technische Hochschule) Aachen, Duitsland