Dr.ir. C. (Carlos) Hernandez Ganan
-
- RAPID - Sanering van bevromen IoT-apparaten. Gefinancierd door NWO
- INFLAME - Identificeren van malwarefamilies van IoT-botnets via machine learning. Gefinancierd door NWO -- Hestia-programma
- Monitor Infected devices - Project om geïnfecteerde apparaten te monitoren binnen Nederland. Gefinancierd door EZK
- MINIONS - Mitigeren van DDoS-aanvallen op basis van IoT via DNS. Gefinancierd door DHS/NWO
- INTERSECT - An INTERnet of SECure Things. Gefinancierd door NWO
- 2e fase hostingbenchmarks - Project om beveiligingsbenchmark te ontwikkelen voor de Nederlandse hostingsector. Gefinancierd door EZK
- IVAC - Verhoging van vrijwillige actie tegen cybercrime. Gefinancierd door DHS/NWO
- E-CRIME - Meten van de kosten van cybercrime. Europese FP7-programma
- REMEDI3S - Reputatiemetingen ontworpen om tussenpersonen te stimuleren voor beveiliging. Gefinancierd door NWO
- SERVET - SEcure en Robust transportarchitectuur voor infotainmentdiensten in Vehicular nETworks. Gefinancierd door MINICT
- WINEMO - Wireless Networking voor bewegende objecten. COST-actie
- ARES - Geavanceerd onderzoek naar informatiebeveiliging en privacy, Ingenio-programma
- BASUMA - Body Area System for Ubiquitous Multimedia Applications. Gefinancierd door BMAS
Projecten
Op dit moment ben ik betrokken bij de volgende projecten op nationaal en internationaal niveau:
Biografie
Als associate professor in de Cybersecurity groep van TU Delft is mijn onderzoek gericht op het onderzoeken van de verschillende manieren waarop we de beveiliging van het Internet of Things, Smart Cities en Data Science kunnen versterken. In een snel verbindende wereld is het cruciaal dat we de veiligheid en beveiliging van deze verbonden producten en diensten verzekeren, zodat we een duurzame toekomst kunnen opbouwen.
Ik heb mijn carrière gewijd aan het onderzoeken van het veld van informatiebeveiliging, en behaalde mijn PhD in 2012 op het gebied van voertuiggebaseerde ad-hoc netwerken. Voorafgaand daaraan behaalde ik een MSc in Telecommunicatie, waarbij ik me richtte op de beveiliging van draadloze sensornetwerken bij Philips Laboratories in Aachen. En daarvoor behaalde ik een MSc in Telematica, waarbij ik de veilige overdracht van videostreaming voor mobiele ad-hoc netwerken bestudeerde.
Naast mijn academische bezigheden heb ik ook de kans gehad om te werken met de Information Security Group bij de afdeling Telematische Techniek van UPC in Barcelona. Mijn diverse achtergrond in bedrijfskunde en management, evenals mijn degree in Administratie en Bedrijfsbeheer van de Open Universiteit van Catalonië, hebben me een uniek perspectief gegeven op het belang van cybersecurity in de huidige wereld.
Ik ben gepassioneerd over het gebruiken van mijn expertise om anderen te helpen begrijpen en de beveiligingsuitdagingen van de moderne tijd aan te pakken, en ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om een positief impact te maken in dit opwindende en snel veranderende veld.Expertise
Als Internet beveiligingsonderzoeker heb ik een achtergrond in informatiebeveiliging en governance en ben ik gespecialiseerd in het meten en verbeteren van de veerkracht en stabiliteit van het Internet, met name met betrekking tot het misbruik van internetidentificatoren. In mijn onderzoek maak ik gebruik van socio-technische benaderingen die grote gegevensanalysemethoden en netwerkwetenschappelijke methoden combineren om cybersecurityproblemen beter te begrijpen.
Een belangrijk aspect van mijn onderzoek is het gebruik van causale inferentie als voorkeursonderzoeksmethode. Door causale inferentie te gebruiken, kan ik de relaties tussen variabelen onderzoeken en bepalen in welke mate veranderingen in een variabele verantwoordelijk zijn voor veranderingen in een andere. Dit stelt me in staat om de oorzaken en gevolgen van verschillende cybersecurityproblemen beter te identificeren en om meer effectieve oplossingen te ontwikkelen.
Mijn onderzoek heeft als doel om in brede zin te begrijpen hoe economische factoren de beslissingen van verschillende actoren beïnvloeden in reactie op beveiligingsbedreigingen en om het begrip van de samenleving te verbeteren met betrekking tot informatiebeveiligingsfalen en hoe deze aangepakt moeten worden. Door de veerkracht van de samenleving tegen cybersecurityrisico's te verhogen door meer efficiënte en effectieve instituties en incentivesstructuren, kunnen we werken aan een veiligere en beveiligde online omgeving. Bovendien ben ik gepassioneerd over datawetenschap en netwerkbeveiliging en zoek ik voortdurend naar manieren om mijn expertise te gebruiken om een positief verschil te maken in deze gebieden.
- nevenwerkzaamheden
-
-
2021-02-28 - 2025-02-28
Informatie en communicatie