News & In the media

303 resultaten
rss

09 december 2019

Didier van de Velde op RTL nieuws over het spoor

Nederlands hebben vaak een hoop te klagen over het spoorwegennet, maar internationaal gezien hebben we een van de best presterende treinnetwerken. Alleen Japan en Zwitserland hebben het beter voor elkaar. "In Japan wordt de rails zo druk bereden, ze kunnen het zich niet permitteren dat iets kapot gaat. Alles is gericht op het voorkomen van problemen." zegt Didier van de Velde, onderzoeker op het gebied van openbaar vervoer bij TU Delft.

08 december 2019

Hans de Bruijn in Trouw over ‘Framing’ (column)

Hans de Bruijn, hoogleraar bestuurskunde, heeft een wekelijkse column over ‘framing’ in Trouw. Lees zijn laatste column.

04 december 2019

Angelo Vermeulen op Scientias over interstellair reizen

Angelo Vermeulen vertelt over de studie naar een conceptueel ontwerp van een interstellair ruimteschip.

02 december 2019

Gerdien de Vries in BNR Nieuwsradio over duurzaamheid

In deze BNR podcast met o.a. Gerdien de Vries gaat het over de vraag hoe we mensen in beweging krijgen om thuis met duurzaamheid aan de slag te gaan. Simpel communiceren en kleine stapjes tegelijk blijken daarin erg belangrijk.

29 november 2019

Wijnand Veeneman in Trouw over regionale bereikbaarheid

Het kabinet gaat fors investeren in beter vervoer en meer woningen. Het hele land moet profiteren van de nieuwe vervoersplannen. “Ik denk dat we allemaal wel vinden dat de infrastructuur op nationaal niveau best goed is”, zegt Wijnand Veeneman, hoofddocent en onderzoeker openbaar vervoer aan de TU Delft. “Maar dit plan oogt als een goede stap op weg naar een betere bereikbaarheid op regionaal niveau.”