News & In the media

328 resultaten

Rolf van Wegberg in Trouw over samenwerking met Fiod

Opsporingsdienst Fiod en studenten van de TU Delft slaan de handen ineen om samen online criminaliteit aan te pakken. Dat er vanuit de universiteit zo structureel wordt samengewerkt met een opsporingsdienst noemt TBM onderzoeker Rolf van Wegberg die betrokken is bij het onderzoeksprogramma 'uniek'.

02 april 2020

Hans de Bruijn in Trouw over ‘Framing’ (column)

Hans de Bruijn, hoogleraar bestuurskunde, heeft een wekelijkse column over ‘framing’ in Trouw. Lees zijn laatste column.

Kenny Meesters op Trouw over apps die drukte aangeven

Wandelaars die in het park of op het strand van de zon genieten. Afgelopen weekend hielden velen zich niet aan de 1,5 meter afstand. Informatietechnologie – in apps verwerkt bijvoorbeeld – kan helpen bij dit probleem, stelt Kenny Meesters van de TU Delft.

27 maart 2020

Kenny Meesters op NEMO Kennislink over apps die coronovirus opsporen

Met je telefoon de verspreiding van Covid-19 tegengaan. Dat is het doel van een groep wetenschappers, die momenteel een Corona-app ontwikkelen. “Het wordt met de beste bedoelingen gemaakt maar het is nu niet de tijd om experimentele technologie uit te rollen, aldus Kenny Meesters van de TU Delft.

27 maart 2020

Wijnand Veeneman in Spoorpro over omvorming ProRail

De omvorming van ProRail tot een zelfstandig bestuursorgaan stuit nog altijd op veel weerstand vanuit de spoorbranche. De omvorming lijkt nu vooral een maatregel te zijn om problemen in de toekomst te voorkomen”, aldus OV-deskundige Wijnand Veeneman van de TU Delft.