News & In the media

229 resultaten
07 september 2018

Hadi Asghari in diverse media over privacy van data

We requested our personal information from dozens of companies. Here’s what they gave us -- and what they didn’t. "Data requests are a window into the soul of on organization," said Hadi Asghari, an assistant professor at Delft University of Technology in the Netherlands, whose research has shown how little EU access laws have been adhered to in recent years.

Wijnand Veeneman in Trouw over capaciteitsgrenzen van het spoornet

Het spoornet loopt tegen de grenzen van zijn capaciteit aan, constateerden zowel de NS als ProRail deze week. Intussen groeit het aantal reizigers en het aantal treinen. Hoe moet dat worden opgelost. Wijnand Veeneman, hoofddocent en onderzoeker vervoer aan de TU Delft, geeft zijn visie.

Alexander Verbraeck op NRC.nl over onafhankelijkheid van wetenschappers

De voorwaarden die de rijksoverheid voor het financieren van onderzoek in opdracht hanteert, druisen recht tegen de beroepscode van wetenschappers in. „Je wordt alleen gevraagd het beleid te legitimeren.” Alexander Verbraeck, hoogleraar wiskundige modellen en simulatie aan de TU Delft, heeft nooit problemen met de overheid. Zijn faculteit sluit contracten waarin de wetenschappelijke onafhankelijkheid wordt gegarandeerd.

04 september 2018

TU Delft Starship Team toont nieuwe kunstinstallatie op BredaPhoto Festival

Angelo Vermeulen en het TU Delft Starship Team nemen deel aan het BredaPhoto Festival. Het team toont daar een nieuwe kunstinstallatie inclusief een serie digitale voorstudies en een animatiefilm.

24 augustus 2018

Wijnand Veeneman in diverse media over treinproblemen rondom Amsterdam

Wie dinsdag in of rondom Amsterdam de trein wilde pakken, had dikke pech. Een seinstoring had alle treinverkeer in en rondom onze hoofdstad helemaal platgelegd. Hoe kan het toch dat een enkele storing zulke grote gevolgen heeft?