News & In the media

252 resultaten
rss
16 januari 2019

Rolf van Wegberg en Rhythima Shinde in Portraits of Science

In de 2018 editie van Portraits of Science staan twee gezichten van TBM: promovendus Rolf van Wegberg en Rhythima Shinde afgestudeerd bij EPA, en verkozen tot Best Graduate TU Delft 2018. Rolf vertelt over zijn onderzoek naar commoditisation van cybercrime. Rhythima is aan het woord over haar thesis ‘Mogelijkheden voor het gebruik van duurzame energie op het Indiase platteland’.

14 januari 2019

Hans de Bruijn in Trouw: ‘In onze politieke cultuur ontbreekt het he-le-maal aan onbevangenheid’

In Trouw is een essay verschenen van Hans de Bruijn. Ja, dat we onze open geest kwijt zijn, dat is erg. Hij zoekt oorzaken. En vindt een ster aan het Kerstfirmament.

14 januari 2019

Angelo Vermeulen in diverse media over plantjes op de maan

Voor het eerst in de geschiedenis groeien er plantjes op de maan. Een Chinese sonde bracht katoenzaadjes naar het hemellichaam, die inmiddels zijn uitgekomen. Ruimtevaartonderzoeker Angelo Vermeulen van de TU Delft is enthousiast over de geslaagde missie. ,,Geweldig! De grote uitdaging was om de zaden onderweg in leven te houden en te zorgen dat alles ter plekke kon ontkiemen.”

11 januari 2019

Wijnand Veeneman in OV Magazine over investeren in ov

Premier Rutte, minister Ollongren en de G4-steden overlegden in september onder meer over de financiering van ov-projecten door private investeerders. Wijnand Veeneman, ov-expert aan de TU Delft ziet wel mogelijkheden.

09 januari 2019

Wijnand Veeneman in Trouw over OV in de stad

De grote steden blijven in fors tempo doorgroeien, terwijl files steeds meer geld kosten en de treinen al stampvol zitten. Daarom wijzen verkeersexperts er al langer op: de stadsverdichting vergt voor mobiliteit een bovenregionale aanpak. “Nederland heeft een prachtig nationaal systeem van spoorrails en autowegen ontwikkeld. Maar nu loopt het vast in de steden. Dan helpt het niet om er op de snelweg nog een rijbaan bij te leggen”, zegt ov-expert Wijnand Veeneman van de TU Delft.