News & In the media

285 resultaten

08 augustus 2019

Angelo Vermeulen in diverse media over leven in de ruimte

Angelo Vermeulen, bioloog en ruimtevaartonderzoeker aan de TU Delft, vertelt in diverse media wat er nodig is om een succesvol bestaan in de ruimte te verwezenlijken.

24 juli 2019

Conferentie Grand Challenge Accepted

Donderdag 22 augustus 2019 wordt voor de tweede maal de Conferentie Grand Challenge Accepted van de Technische Universiteit Delft georganiseerd op hun Campus in Den Haag. Tijdens deze dag presenteren studenten van de masteropleiding ‘Engineering and Policy Analysis’ hun afstudeeronderzoek.

27 juni 2019

Carlos Ganan in diverse media over onveilige apparaten

In opdracht van de overheid gaan onderzoekers van de TU Delft onderzoeken welke apparaten in huis onveilig zijn. Uiteindelijk moeten onwetende consumenten een seintje krijgen van hun provider als ze bijvoorbeeld een makkelijk te hacken beveiligingscamera in huis hebben.Volgens Carlos Ganan, onderzoeker bij de TU Delft, zal het onderzoek dat nu begint veel meer inzichten geven dan nu via bestaande sites als Shodan (‘Google voor hackers’) wordt gedeeld.

27 juni 2019

Michel van Eeten op security.nl over veilige IoT apparaten

De TU Delft gaat samen met Nederlandse internetproviders een honeypot-netwerk opzetten om besmette Internet of Things-apparaten in kaart te brengen. Het project wordt gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken. De informatie die het project oplevert moet helpen bij het opschonen van besmette IoT-apparaten en voorkomen dat kwetsbare IoT-apparaten op de Nederlandse markt verschijnen."We moeten ervoor zorgen dat fabrikanten uiteindelijk veilige apparaten op de markt brengen en niet dat consumenten met het probleem worden opgescheept", aldus Michel van Eeten, hoogleraar cybersecurity aan de TU Delft.

26 juni 2019

Angelo Vermeulen geeft college bij Universiteit van Nederland

Op vrijdag 28 juni om 20.30uur geeft TBM onderzoeker Angelo Vermeulen college voor de Universiteit van Nederland over overleven op de maan. Hij vertelt hoe je een leefbare wereld midden in de ruimte kunt ontwikkelen dat zichzelf in stand kan houden. En je hoort hoe jij je mentaal alvast kunt voorbereiden op het leven in de ruimte.