News & In the media

295 resultaten

16 oktober 2019

Rolf van Wegberg op NOS.nl over datalekken

De gegevens van honderdduizenden gebruikers van Hookers.nl zijn op straat komen te liggen, bleek vanmorgen uit onderzoek van de NOS. Die datalekken zwerven over het internet en komen criminelen goed van pas. "Datalekken zijn een Zwitsers zakmes voor hackers", zegt Rolf van Wegberg, cybercrime-onderzoeker bij de TU Delft en TNO. Zo zijn lijsten met e-mailadressen interessant voor criminelen die spam willen versturen. Ook voor phishing, het versturen van oplichtings-emailtjes, komen dat soort lijsten goed van pas.

11 oktober 2019

Michel van Eeten op Channelweb over veiligheid van IoT

Prof. Michel van Eeten, hoogleraar internetveiligheid bij de TU Delft, zou het mooi vinden als het iot minder onveilig werd. Hij constateerde dat zelfs de meest geavanceerde bedrijven met producten komen die nauwelijks zijn te resetten. Volgens hem wordt de consument als slachtoffer vaak de schuld gegeven. Het probleem ligt volgens hem duidelijk op het bord van de fabrikanten.

07 oktober 2019

Hans de Bruijn in Trouw over ‘Framing’ (column)

Hans de Bruijn, hoogleraar bestuurskunde, heeft een wekelijkse column over ‘framing’ in Trouw. Lees hieronder de laatste columns.

19 september 2019

TU Delft students participate in World Class The Hague Program

For the first time seventeen selected students from the TU Delft master Engineering and Policy Analysis (EPA) will participate in the World Class Program organised by the Municipality of The Hague.

10 september 2019

Michel van Eeten in de Volkskrant over de cyberaanval op Iraans atoomcomplex

De Nederlandse betrokkenheid bij het platleggen van het Iraanse atoomcomplex via het verspreiden van het beruchte Stuxnet-virus was een extreem gerichte operatie, maar wel een met het risico op vergelding, aldus cyberexpert Michel van Eeten, hoogleraar cybersecurity aan de TU Delft en lid van de Cyber Security Raad.