News & In the media

275 resultaten
rss
26 maart 2019

Nina Voulis op Energienieuws.nl over energietransitie

Meer inzicht in de energievraag van de verschillende gebruikers in de stad – huishoudens én diensten als scholen, kantoren en winkels – kan de stedelijke energietransitie vooruit helpen. Dit inzicht verschaft Nina Voulis met haar proefschrift ‘Harnessing Heterogeneity’ waarmee ze op 22 februari 2019 bij de TU Delft promoveerde.

26 maart 2019

Michel van Eeten in het FD over certificering

Veiligheidscamera's, op afstand bedienbare lampen en andere slimme apparaten die niet hackbaar zijn, moeten een 'goedgekeurd'- stickertje krijgen. Daardoor wordt het voor kopers makkelijker om apparaten die met internet verbonden worden en wél te hacken zijn, links te laten liggen. Michel van Eeten, hoogleraar cybersecurity en aan de TU Delft en lid van de Cyber Security Raad, noemt de certificering een belangrijke stap.

26 maart 2019

DSTART exhibition in Sweden

Cultural institution Norrlandsoperan in Umeå currently exhibits DSTART research on interstellar exploration. The art installation can be viewed in Vita Kuben, a specific room to make contemporary art accessible. Angelo Vermeulen, PhD researcher at TU Delft is one of the creators of the installation. The exhibition can be viewed till 19 April 2019.

21 maart 2019

Hans de Bruijn in het Nederlands Dagblad over framing

Een goed geplaatste oneliner kan een debat onvergetelijk maken. Voor politici is het, zeker in de aanloop naar verkiezingen, de kunst hun boodschap in een pakkende zinsnede te verpakken. Die oneliner blijft hangen en iedereen begrijpt meteen waar jij je voor inzet, zegt debatspecialist Hans de Bruijn. Hij schreef er een boek over.

21 maart 2019

Hans de Bruijn in Trouw over aanslagen in Christchurch

Hoe reageerde Jacinda Ardern, de premier van Nieuw-Zeeland, op de aanslagen in Christchurch? Hans de Bruijn vertaalde delen van de verklaring die ze een paar uur na de aanslagen aflegde en geeft een korte analyse.