News & In the media

346 resultaten
rss

09 mei 2020

Hans de Bruijn op Platform O over leren van de coronacrisis

Hans de Bruijn, hoogleraar bestuurskunde aan de TU Delft, legt in dit minicollege uit hoe we de coronacrisis kunnen evalueren, met als doel ervan te leren. Hoe kunnen we volgende crises voorkomen en goed met volgende crises omgaan?

01 mei 2020

Maarten Kroesen en Trivik Verma in TU Delta over Onderwijs in coronatijd

De tentamenperiode van het derde kwartaal zit erop. Alles ging anders dan anders. TU Delta vroeg docenten hoe zij de tentamens vonden gaan en vroeg ze om tips. TBM docenten en onderzoekers Trivik Verma en Maarten Kroesen delen hun ervaringen.

01 mei 2020

Michel van Eeten in NOS over corona app

Michel van Eeten noemt de appathon, waarin 7 corona apps kritisch beoordeeld worden, 'een soort schoonheidsverkiezing'. Van Eeten was een van de deskundigen die betrokken waren bij de selectie van de zeven overgebleven apps. "Maar we konden niet toetsen of apps ook echt doen wat ze allemaal beloven", aldus Van Eeten. Negen van de experts, onder wie Van Eeten, hebben inmiddels afstand genomen van de procedure.

24 april 2020

Kenny Meesters in NH Nieuws over de anderhalvemetersamenleving

Hoe ziet de anderhalvemetersamenleving eruit en hoe houden we dat vol? De oplossing van waarborging van de anderhalve meter afstand ligt volgens Kenny Meesters van de TU Delft niet alleen in het handhaven, maar ook voor een groot deel in het faciliteren in gedragsverandering. Daarin kan technologie volgens hem een belangrijke bijdrage leveren.

14 april 2020

Ibo van de Poel in Reformatorisch Dagblad over zelfrijdende auto's

Al decennia is het de droom van de gemakzuchtige autobestuurder: vanzelf naar het werk rijden, krantje erbij, kopje koffie. De praktijk is weerbarstig: de eerste zelfrijdende auto laat nog zeker tien jaar op zich wachten. Hoe komt dat? Hoe realistisch is het om van kunstmatig intelligente algoritmes intuïtieve beslissingen te verwachten, vraagt Ibo van de Poel, hoogleraar ethiek en technologie aan de TU Delft, zich af.